- Poruka
- 345
kad kazu muskarac domacin! kakva je to vrsta? kakve su to karakteristike jednog domacina pa da bi mogao reci ja sam domacin!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svuda ide i nosi kuchu sa sobom.
To je domacin iz basne.to je spuzic sa kucicom
kad kazu muskarac domacin! kakva je to vrsta? kakve su to karakteristike jednog domacina pa da bi mogao reci ja sam domacin!
![]()
domacin je onaj koji brani cast i ugled svoje kuce, koji je za to spreman crnog ciganina da pusti u kucu, na slavu, poshten covjek, zivi od svog rada, voli da dijeli ono sto ima, da poklanja, koji ti ne da da odes iz kuce dok se dobro ne najedes i ne napijes i jos ti spakuje da poneses, i cak to ne glumi vec je zadovoljan zbog toga
dobro znaci domacin se identifikuje kroz hranu i baratanje istom
imali jos nesto sto treba da znam?
nije samo za hranu, to sam ti samo dao za primjer. Zatim, on je obicno glava kuce, uziva veliko postovanje najprije svojih a onda i ljudi u okruzenju...Dobrocinitelj, sazaljiv covjek
Pece rakiju...kolje svinje..slavi slavu
plasim se da takvih vise nema
rakiju treba kao covek peci
a i svinje klati
a slavu tek slaviti
mnogi sve to rade a nisu domacini
Ume da promeni sijalicu.![]()
jao znanja
dakle i u ruke treba vjest biti
dobro
Ybt kako mrzim tu reč u tom kontekstu. Populistička floskula koja veliča mit o ''seljačkoj bistrini''.
Mathea, ako hoćeš ''domaćina'', budi spremna da ponekad i fasuješ malo. Ne ono da te ulomi od batina, ali onako, ''domaćinski'', kad proceni da daješ sebi prevelike verbalne slobode, npr.
Домаћин је "глава" породице. Овај термин се данас више везује за село где се живи у кући а око куће је окућница која је ограђена тарабом. Домаћин је човек који са породицом живи на имању и он је прва особа која се пита и која одлучује шта ће се сејати, шта ће се продати, а шта купити.
У Србији реч домаћин има изузетну тежину. Домаћин је пре свега поштена особа, особа која води рачуна о имању и укућанима. Домаћин не пије, не карта се, не виси по кафанама. Он ради све што може да његово домаћинство напредује.
Домаћин и његово имање су обично такви да се домаћин сматра имућним али домаћин може бити и сиромашан. Важан је његов став према животу, породици и околини.
Домаћин слуша шта кажу укућани али његова реч је задња. Укућани од домаћина очекују савет.
Домаћин госта дочекује на капији имања а укућани стоје на вратима куће.
Постојао је обичај да се домаћину љуби рука.
У случају смрти домаћина, синови се "деле" тј. сваки добија део имања и на свом делу постаје домаћин.
![]()