A od kume... televizor?

Sehnsucht

Domaćin
Poruka
3.663
Drugarica mi se udaje i po svemu sudeci... bicu kuma..
Nisam ocekivala da cu to bas ja biti jer i nismo preterano bliske..
E sad, ukoliko ipak budem kuma (sto cu saznati za 5 dana :lol:), sta bih trebala da joj (im) kupim za poklon? I, burme sami kupuju? Bidermajer? Pojma nemam kako to sve ide, a ne zelim da se obrukam, pa zato - tema za razmisljanje.. :D :hvala:

Moja kuma (krstena) je bila, cini mi bar 4 puta kuma na vjencanju zadnjih godina...pa ovako iz druge ruke inf. ...
Iako kazu da -svako selo svoje obicaje ima...
Kuma kupuje mladoj budermajer, od svjezeg cvijeca, tortu i poklon...i nezaobilazna "slatka"/tacna...
Burme kum... ili sami mladenci.
Poklon-slika, mislim da ne mozes pogrijesiti...ima dosta galerija i reprodukcija i orginala, i za ne mnogo novca, stvarno fin poklon...ili, obicno poklanjaju neku fensi posteljinu, unikatne vazne, lampe, ogledalo...meni je slika favorit. :)

svako selo u Srbiji ima svoj običaj-te je najbolje da sve preciziraš sa drugaricom, da nikom ne bude neprijatno...mislim na to oko burme, bidermajer i ostalo
što se poklona tiče-i to se malo raspitaj kakvi su im običaji, a koliko si ti u mogućnosti da to poštuješ(mislim finansijski)
sreća te su svi moji prijatelji zbrinuti, tačno bih se zavila u crno da nekom sad treba da budem kuma!!!

E sad, ukoliko ipak budem kuma (sto cu saznati za 5 dana :lol:), sta bih trebala da joj (im) kupim za poklon? I, burme sami kupuju? Bidermajer? Pojma nemam kako to sve ide, a ne zelim da se obrukam, pa zato - tema za razmisljanje.. :D :hvala:

Jednu stvar ne zaboravi da-veš mašina živi duže uz Calgon !:D

a sad ozbiljno,servis za ručavanje..korisno ,elegantno

Ne treba mnogo da se opterećuješ šta i kako:dash:...kažeš niste bliske...pa dobro, osnovni je red da je ispoštuješ, a možda ona ne voli sve te procedure...to vidi sa njom:telefon:. Opet, kad ti je neko baš blizak, lakše je oko svega. Sliku ti je već neko predložio, to je zaista lep i kulturan poklon :ok: i mogu ti reći jedini trajan. Servisi se okrnje i polupaju, kuhinjski uredjaji pa i TV riknu jednog dana, a slika, e ona visi na zidu kao lepa uspomena za vjek i vjekova :D :heart:.

Zivece sa njegovim roditeljima u stanu... plasim se da bi servis zavrsio u nekom cosku...
Upravo zbog toga mi je i problem... mogu da kupim sliku, ali to bi bilo kao da sam njegovim roditeljima kupila poklon.. :think:
Mozda ikonu Bogorodice u zlatu i drvetu? :think:

e vala ovo ko da sam ja pisala :lol:
samo shto nas dve jesmo bash bliske, pre neki dan me i pitala(zvanichno) da joj budem kuma, jes da se josh nije verila, ali ochekuje ove godine da to bude...
i ja je lepo pitala shta i kako, da znam da pochnem da shtekam parice...
manje vishe shta da kupim za poklon, to kontam da cu da smislim neshto lepo(ja bih im najradije uplatila neko putovanjce, mislim nishta sad spektakularno, ali da odu negde sami makar na 5 dana), ali ovo shta se i koliko placa nemam pojma..
a nema ni ona shto je najcrnje:confused:

Bolje da joj kupis usisisvac, nego sliku... Meni je slika potpuno besmislen poklon i jako zahtevan za kupovinu, narocito ako ne znas ukus mladenaca i ako slika nije vredna. Al to je valjda sad moderno...
Najbolje da je pitas sta joj treba...
Ja nisam imala nista od tih obicaja, kupili smo sami i burme i bidermajer...Glupo je u ovo vreme nemastine ljude opterecivati time.
A dobili smo ikonu u duborezu i zlatu i to mi je najdrazi poklon... Verovatno ima vise veze od koga je,ali svejedno je prelep poklon:)

pa ako su u pravoslavnoj crkvi, el taj bidermajer u skladu? nemam pojma...
zaebi ikone i slike... teshka su vremena daj nesto praktichno a kul. jedino ako je neka slika da si je bash videla i bas kao, E, ovo!
ako neces da pitas a meni bi bilo ipak glupo tj, ako oni nisu u fazonu da ti poture neki spisak pa kao ti izaberes sta bi (tako rade u americi)... provesces valjda sad vise vremena s njom pa vidi sta bi im trebalo?! el su trudni...
nesto klasicno a vrednije, kao sebi bi oni to kupili obicno a ti kupish vrednije ako imas para.. ako nemash onda kolko imas
bas je su[epr kad se ne druzis
gledaj top shop... ko je lud da sebi kupuje supersonichne rende... ali eto ti mozesh... i sokovnik
kupi im onaj jorgan od iljadu evra sto reklamiraju preko multilevela... sa kristalima
; ))).... a ima i tih mekih stvari cebad peshkiri ok glupo ej ali ne mora tvrdo, ne mora za kucu
kuvari... metar knjiga ako ne deluje kulturno kuca... uplati im godinu dana interneta... kablovska sa kanalima za odrasle ... :III
de slave, je l neshto skupo ili rostilj na krovu...

Poslednja izmena:
Kupi joj pistolj

a to ide ruski rulet za devojachko vece... nije bash za svadbu
...

e u crkvi kum ima neku veliku svecu koliko se secam i ne znam ko tu daje popu pare :I oba kuma imaju velike svece?! ili daju mladencima
aj to ostali bolje znaju... tu cesh da se odresis verovatno?!

ima onih radnji gde mogu da ti iscrtaju na tepihu sta hoces... pa nek urade tvoj lik u velicini 2x2 neka te se secaju zauvek. mozda neka slobodnija poza
...
plati joj advokata mozda ce joj trebati za kasnije

Poslednja izmena:

Back