A ispod Mire...

Pussycat

Veoma poznat
Poruka
10.427
Na ovu temu me podstakao spot iz Piletove teme ''Ne mogu s tobom, ne mogu bez tebe'' gde devojka u trenutku besa pljune svog dragog. E mene zanima koji je najveći čin agresije koji ste uputile vašem dragom?

P.S. Nije tema o tome da li ste se tukle kad ste bile male, nego konkretno me zanima dečko, muž, bivši itd.

ma ja bre ni decu ne tucem, a kamoli odrasle muskarce:)
a to pljuvanje..:sad2:
kakav primitivizam brate..
desilo se jedno dva puta da se secam da sam potpuno izgubila kontrolu, i da sam se derala da me cula cela zgrada..
to je bio vrh vrh .
odnosno dno.

Ajde bre koto, nije valjda da ne treskaš ni vratima? :mrgreen:
pa to nije agresivnost prema njemu, vec prema vratima...:D
jesam, lupala sam vratima. nisam nista razbijala..ili mozda jesam , jednom?:think:
ne secam se...
ma ja sam miroljubivo jedno celjade.
mada, sta sve umem da kazem, i to onako lepo, upakovano, bez psovki, mozda bi bilo bolje da mu lepo opalim dva samara..lakse bi podneo..:neutral:

Uh...gdje me nadje s temom... :mrgreen:
Do sad sam bila fina, tako me vaspitali- "nemoj drugom sto ne zelis sebi", "ne pljuj iznad sebe, pasce na tebe"... i tako sve dostojanstveno, kulturiska, civilizacijski...

E, do skora, kad mi je "prekipilo"....:besna:
Zadnja veza, raskinemo...nismo imali prilike uzivo, vec preko SMS-a, skajpa, mejla...prvo pokusam normalno, ne ide...a ne mogu da pustim da ostanem u neznanju, ne prihvatam neke njegove tralala izgovore...
Poslije nekog vremena, pokusam samo da razgovaramo, nista drugo (nikad nisam ni ton povisila)...on se pravi lud....e, onda poslala sam mu takav mail, toliko ruznih rijeci u zivotu nikom nisam rekla, sve fino od A-Z, bez da sam lagala...sve je manje vise istina, ali mnoooglo ruzno receno...nisko, da ne moze biti nize, pravo u muskost, pa sve ostalo...:rumenko:
Da mi je bio uzivo, mislim da bih u afektu svasta uradila...:think:
Daleko od toga da sam "Mira", naprotiv, ali ne mogu da shvatim (prihvatim) da me neko vuce za nos i duva ego bez granica na konto moje ljudskosti. E, vala ne ide. :manikir: Ne ponovilo se.:roll: Jer ipak zarad nekog, pogazis svoje vaspitanje, dopustis da te izvede iz takta...:dash:
( mozda je samo do temperamenta, pa ne mogu `ladno samo tako da pustim... :mrgreen:...mada nekad bih voljela da mogu:sad2:)

Poslednja izmena:
Ja sam sad shvatila da sam mnogo fina :heart: Nikad nisam pravila scene momcima, ni tokom veze, ni tokom raskida.

Možda najgora stvar koju sam uradila, a nije trebalo je što sam jednom bivšem poslala mail u kom sam ga napljuvala po stavkama. One je mene vređao, ponižavao itd itd, i kad mi je pukao film, uzvratila sam mu istom merom. :lol: Raskinuli smo ubrzo nakon tog mog maila. :lol:

U nekih dvatri puta kad sam potpuno izgubila kontrolu drala sam se do promuklosti, lupala pesnicom po stolu i treskala vratima da je kreč otpadao.
Jednom sam bila na ivici da ga spucam šakom, jedva sam se uzdržala i, iskreno, prepala se takvog gubitka samokontrole. Nikad više.
Posle jedne telefonske svađe sam zalepila telefon za zid, sine, u atome se raspao.

vikanje do iznemoglosti i jednom treskanje šakom o sto i lupanje vratima i to je svi, ništa pljuvanje, ništa šamari : )
ali kažu mi da sam verbalno agresivna tada, ja ipak tvrdim da nisam

...eee poshto nam Moderatorka ide u Nju Jork, a tamo u ulici West Broadway postoji ( nadam se josh uvek ) radnja ( negde na sredini te ulice sa desne strane kada se ide u pravcu Uptown-a ) sa neobichnim igrachkama...npr...tanjiri i chashe koje se ne lome prilikom besnog izbachaja, pa boxerska lopta za udaranje koja ispushta razne krike ( ima izbor glasova oba pola u sebi :lol: ), telefoni od zhelea ( kada ih zaFrljachite u zid bicce lep prizor ) itd. itd...zamolio bih je da vam kupi svakoj po jedan "emergency toy"...:lol:

istresla mu tanjir kupusa u krilo..toliko me je iznervirao
inace organski ne podnosi slatki kupus a klinci i ja ga obozavamo
i svaki pu kad ga skuvam..on s e razvodi
ja sam to kulirala prilicno dugo
a onda sma jedan dan valjda ustala nakrivo
dosao je sa posla ....za rucak je bio naravno slatki kupus
seo ...sipao u tanjir i poceo da s e re
i ja ni 5 ni 6 tanjir pa u krilo uz propratne reci
evo jos jednog kupusnog razloga za razvod
kad je on skocio...mislila sam d ace me utucati u pod...al se desilo nesto sasvim neocekivano...zato sam te i ozenio jer si definitivno nenormalna i poceo da se smeje...ali ja nisam...i dalje sam bila besna..jos jedno dva dana, jer sam morala da skidam fleke sa njegove odece i perem trpezariju i sve sto sam usvinjila:evil:
ps...malo sam i urlala tom prilikom:mrgreen:..to sam zaboravila d a kazem...

Poslednja izmena:
nemam pojma to lupanje sakama,vratima bacanje predmeta i slicno je meni vis vrsta agresije usmerene ka meni nego drugima, a kada treba da ebem kevu nekom, uglavnom to radim poslednjih godina mirnim i hladnim glasom,pa se druga osoba s***** skroz. jedino urlanje da sam promukla pamtim sa cimerkom aljkavom svinjom i to nakon par meseci pokusavanja na sve druge nacine (ne volim da urlam jer me posle boli grlo). mada gospodin mi pamti kao najvecu dramu koju sam do sada napravila kad sam mu besno otela moj laptop i krenula da mu drzim slovo jer mi je promenio reprodukcionu listu na winampu. i drugi put kad mi je pomeri laptop i stavio ga na krevet,al nakrivo tako da je izduvavanje vazduha bilo delom zaklopljeno, a zna da mi je ranije komp imo problema sa pregrevanjem. popizdela sam :roll: uglavnom mi gomila normalnih stvari ne smeta,al kad mi neko u kompjuteru menja nesto po svom nahodjenju i ukusu,doslovno mi padne mrak na oci...i to mu je trenutno najveca trauma od mene kako sam kaze :)

U nekih dvatri puta kad sam potpuno izgubila kontrolu drala sam se do promuklosti, lupala pesnicom po stolu i treskala vratima da je kreč otpadao.
Jednom sam bila na ivici da ga spucam šakom, jedva sam se uzdržala i, iskreno, prepala se takvog gubitka samokontrole. Nikad više.
Posle jedne telefonske svađe sam zalepila telefon za zid, sine, u atome se raspao.

Potpisujem ovo boldovano! Bukvalno sam se par puta prepala same sebe koliko sam osetila da mi je skočio pritisak i kad sam pukla i počela da urlam, išla mi je para na uši! Ali sam za fizički kontakt totalno mlaka - najveći vrhunac agresije usmerene prema gospodinu je bio kada sam ga gađala slinavom maramicom! :zcepanje: Ali dugo sam plakala i slinila, bila je teška! :whistling: I kad sam shvatila šta sam uradila nastao je histeričan smeh (i tad sam se sebe uplašila :mrgreen: )

Recimo da je najagresivniji ispad,moj, bio treskanje vratima i vikanje da se orilo oko nas :mrgreen:
Nisam bila svesna koliko umem da budem strasna( cak i samoj sebi) kada tako pobesnim.
Lupanje sakom o sto,i pretnja da cu razbiti tanjir su odmah posle vrata.
:think:
To bi bilo to....
Dobro,ono pesnicenje u rame,(ja mm-a )kao iz sale,:mrgreen: mi je standardno,to ni ne racunam:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

..al se desilo nesto sasvim neocekivano...zato sam te i ozenio jer si definitivno nenormalna i poceo da se smeje...

Prepao se da ćeš ga još poklopiti praznim tanjirom po tintari, pa k'o veli da se vadi dok može :mrgreen:

A jel' neka pljusnula frajeru piće u facu, ono, kao u filmovima?
Na neki uvrnut način, svrbi me da to nekom prikladnom prilikom uradim :twisted:

istresla mu tanjir kupusa u krilo..toliko me je iznervirao
inace organski ne podnosi slatki kupus a klinci i ja ga obozavamo
i svaki pu kad ga skuvam..on s e razvodi
ja sam to kulirala prilicno dugo
a onda sma jedan dan valjda ustala nakrivo
dosao je sa posla ....za rucak je bio naravno slatki kupus
seo ...sipao u tanjir i poceo da s e re
i ja ni 5 ni 6 tanjir pa u krilo uz propratne reci
evo jos jednog kupusnog razloga za razvod
kad je on skocio...mislila sam d ace me utucati u pod...al se desilo nesto sasvim neocekivano...zato sam te i ozenio jer si definitivno nenormalna i poceo da se smeje...ali ja nisam...i dalje sam bila besna..jos jedno dva dana, jer sam morala da skidam fleke sa njegove odece i perem trpezariju i sve sto sam usvinjila:evil:
ps...malo sam i urlala tom prilikom:mrgreen:..to sam zaboravila d a kazem...

u onda ja sa boranijom i ne prolazim tako lose - samo se preti totalnim herbicidom i insistira da ja napunim tanjir, svoj naravno i pojedem ili ce sve to da yavrsi u mom doopetu:mrgreen:

gubim kontolu, ali cesce kad me deca iznerviraju nego on
to ne znaci da je on bolji i da me manje nervira, nego da je jaci:mrgreen:

Jooooj, mene posle vas sramota da kažem da ja uopšte ne vičem, ne lupam vratima, ne histerišem, ne plačem....:rumenka: Bokte, dal' sam uopšte živa...

Ne bih umela da objasnim kakav je to stepen samokontrole, no zaista nikada ništa od gore pomenutog nisam radila.

I ne da ne vičem na muža, nego ni na decu, ni na roditelje, ni svekra ni svekrvu, ni zaovu sa kojom živim...Nekada se zapitam stvarno da li sam normalna. A nije da se ne iznerviram. Nego iskuliram. A kako, ne umem da objasnim.

Postoji anegdota koju moja svekrva redovno priča. Jednom prilikom, kada je mm pošizeo, i napravio užasnu galamu, vičući na sve redom, pa i na mene, ja sam samo rekla: " Ako misliš da se svađaš, nađi nekog drugog. Ja da se svađam, neću."

I sada ću biti preopširna, ali moram da objasnim kako se nas dvoje nismo posvađali ni jednom, a zajedno smo 20 godina. Pre neko jutro, dolazi on sa kvantaša, posle 36 h provedenih tamo. Nervozan, prljav, razdražljiv...Pola šest, ja još nisam ustala. I čujem kako čim je izašao iz auta počinje da grdi. " Da li ste normalni!!! Kakve ste to dinje nabrali? Kome sada to da prodam? Devet dana neću doći kući!!! Baš vas briga." Moja svekrva pokušava da se opravda pričom da ih ona nije ni brala, što je istina, ali on ne prestaje. Ja silazim, i kažem:" O jesi stigao, dobro jutro." A on prelazi na mene. "Domaćice, jesi pametna??? Jesam rekao da se beru dinje koje su i dole žute, a ne samo gore ( a takvih na njivi nema, i on to dobro zna, a ja znam da je iznerviran zbog koječega drugog, a da su dinje ok). Ništa nemojte ni raditi, kada sve radite samo da vam prođe vreme."

Ja za to vreme ćutim, uzimam džezvu, i pošto svako jutro pijemo kafu svekar, svekrva i ja, pitam ga "Hoćeš popiti sa nama kafu?" i već stavljam vodu i za njega. Popijemo kafu, on gunđa, pomognemo mu da natovari te dinje, istušira se, i ponovo odlazi za Beograd, bez minuta sna. Ja u mojoj glavi mislim " Dobro je, bar neće zaspati", jer se puši koliko je besan.

Posle podne ga nazovem da pitam kakvo je stanje, i on kaže da je krenuo kući. Prodao za dan, a tipovao da će biti devet.

A da sam se upustila sa njim u diskusiju: "Pa ti nisi normlan, šta fali tim dinjama, neću više ni da berem, beri sam kada si tako pametan..." mogli bi se svađati tri dana.

Ovako on došao, večerao, gledao TV, prespavao noć u krevetu, i sutra kao nov. Dinja se više nije ni setio.

Ja sam prilicno flegma
Jednom sam samo vikala i drala se na muza i sto kazu - nisam licila na sebe
Inace imam jako izrazenu samokontrolu, a osim toga sam i vrlo miroljubiva, nikada ne povisuujem ton, cak ni na cerku iako su deca dezurni krivci
Histericni napad nikad nisam imala, a da lomim stvari i lupam vratima ne samo sto smatram da je stvar divljastva i nekulture, vec i gubitka neophodnog praga samokontrole
svako agresivno unistavanje stvari i nasrtanje na zive stvorove samo ukazuje na nemoc onoga ko to cini, i smatram da ne postoje opravdani razlozi da covek tako reaguje
ukoliko nije vaspitan da kanalise i usmerava svoje negativne emocije, onda ga treba poslati kod psihologa ili psihijatra

Medo, mnogo gledaš filmove :mrgreen: To ne biva na Balkanu...

biva, biva....:mrgreen:
sručila sam mu u facu punu šoljicu kafe, ***, nisam mogla da verujem da je od te jedne šoljice cela kuhinja bila isprskana
a jesam mu i zviznula tri šamara u sred smoposluge, ali to je bilo zato što je dobio panični napad i mislio da je upravo preživeo infarkt, te su šamari bili u terapeutske svrhe:mrgreen:
dugo smo se posle zezali na temu:hvata me panika, ajd mi daj onaj tvoj lek:lol:
inače, ja u svojoj porodici nisam nikad čila ni povišen ton, kamoli udarac ili batine, svi smo tihi ko bubice
tek uz mm sam počela da učim da se svađam i u početku sam strašno plakala na takav ton
e sad, imala sam dobrog učitelja, pa sad kad treba itekako umem da dreknem:lol:

treba li da podsetim da se beskrajno volimo:heart:

Док смо се забављали, једном сам побеснела и ошамарила га. Не сећам се разлога.
За 20 гоина брака мислим да се нисмо зглавно посвађали. Умем да гунђам, али он не уме да се свађа, Задовољна домаћица и ја бисмо могле да се мењамо брачних другова. :)
Елем, наше ,свађе'' се своде на моја предавања, која нико не слуша.
Нисам неки агресивац, бившем момку сам исто једном опалила шамар, али је он крив. ;)

Back