99 %

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisan ko zna čime)

99%

Zašto su ljubavne pesme
U 99% slučajeva tužne?
Zar ljubav ostavlja samo uspomene ružne?

Valjda je ta ljubav bila nekad lepa
Pre nego je postala slepa?
I da li je obavezno slepilo
Kada se ljubavi biće prepilo?

I kada se prepije
Da li postoji saobraćajac
Pa da dotični pijanac
Duva u balon a ne da pravi krkljanac?

Eeee, kažu da nema ljubavne milicije
Već samo ljubavne vibracije
I asocijacije, suzacije,
Turbulencije.i tugacije.

I kažu još da pesnik tada
Dok njime slepa tuga vlada
Pretoči pijanstvo svoje
U stihove za njih dvoje.

A dok lepa ljubav vlada
Šta pesnik radi tada?
Uživa, jede I pije
Realizuje snove što snije
Ni na kraj pameti mu nije
Da reči o sreći izlije
Već ih sve naiskap popije.

OJHAAAA….HIK

LJILJA MMM;bt95437:
jok......ti nemaš svoje kuče lakše ti je da ti sam dodješ nego nas troje ....a i muško si :manikir:
Pa to što vas je troje to i opasno je :mrgreen:I još od troje dva dresirano je.Još dreserka si ti,samo im znak daš i gledaš pa uživaš a ti zxy u Savu da plivaš:eek:

zxy;bt95440:
Pa to što vas je troje to i opasno je :mrgreen:I još od troje dva dresirano je.Još dreserka si ti,samo im znak daš i gledaš pa uživaš a ti zxy u Savu da plivaš:eek:

a bre.....ćera, Meš i ja...neko mora da me doveze i odveze.....ćera grize i bez komande a Meš čeka komandu, što jes...jes :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

ae da udarim malce fila ;)

NAravno.."bol" (u kontekstu) je budnost, spoznaja istine o nama samim..i nashih propusta(neznanja)..izbegavanja odgovornosti-besposhtedno pranje dushe istinom..
dok sreca ume da zamagli zaseni,vecinom da se uziva u hedonizmu trenutka...i vremenom otupljuju senzori za ideje..dolazi do "zamora materijala"...kod vecine, naravno..
no, postoje i oni koji iz svake situacije-budno filtriraju prijatnost..i oslikavaju svoj svet(i svojeg okruzenja) bojama pripadanja i radosti

pesnicima nisu samo bol..i tuga inspiracija..evo protivu te "misterije" si Ljishka -pravi dokaz ;) :cmok2:
( a i Brana Petrovic..jedan od mnogih..)

Tol;bt95454:
ae da udarim malce fila ;)

NAravno.."bol" (u kontekstu) je budnost, spoznaja istine o nama samim..i nashih propusta(neznanja)..izbegavanja odgovornosti-besposhtedno pranje dushe istinom..
dok sreca ume da zamagli zaseni,vecinom da se uziva u hedonizmu trenutka...i vremenom otupljuju senzori za ideje..dolazi do "zamora materijala"...kod vecine, naravno..
no, postoje i oni koji iz svake situacije-budno filtriraju prijatnost..i oslikavaju svoj svet(i svojeg okruzenja) bojama pripadanja i radosti

pesnicima nisu samo bol..i tuga inspiracija..evo protivu te "misterije" si Ljishka -pravi dokaz ;) :cmok2:
( a i Brana Petrovic..jedan od mnogih..)

shvatili smo..ja mu dodjem ko otupela od sreće sa zamagljenim vidom:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje: u filozofskom smislu naravno
pa ima malkice istine u tome...ali kao što rekoh sreća boli od svog straha...viš, mogla bih malo da mislim na tu temu.interesantno je
Želja nema potrebe da misli.....ona žena radi nije kao ja dokona da se bavi ovakvim teoretskim pitanjima :zcepanje:
I Miwka piše o lepoj strani ljubavi...prelepi stihovi

dobro Ljishka..ne tumaci vec citaj kak' je napisano :hahaha:
rekoh da si suprotnost te "teorije" koju si temom postavila..u tebi ima snazne kundalini a i EQ ti je ogroman :cmok2:

U psihologiji postoji mehanizam kompenzacije. Čovek nekim svojim radnjama kompenzuje ono što mu nedostaje.Ne znam da li to možda važi i za pisanje.To bi spiholog mogao da nam kaže,kad se vrati sa puta.

Poslednja izmena:
Tol;bt95461:
dobro Ljishka..ne tumaci vec citaj kak' je napisano :hahaha:
rekoh da si suprotnost te "teorije" koju si temom postavila..u tebi ima snazne kundalini a i EQ ti je ogroman :cmok2:

ma znam šta si htela reći.....šalim se.....lepo kažem da baš nisam u libelu:zcepanje:..u filozofskom smislu naravno :rotf:

Poslednja izmena:
LJILJA MMM;bt95470:
samo ti komplikuj.....opet ćeš da udariš u filozofiranje a most ne mož da predješ ;)
Pa eto ti primer kompenzacije.Ali ti si odlično isknjižila ono pozitivno ,negativno za bol i sreću.Knjigovodstvo zaista ima mesta u mnogim oblastima i svuda je korisno to znanje.

zxy;bt95471:
Pa eto ti primer kompenzacije.Ali ti si odlično isknjižila ono pozitivno ,negativno za bol i sreću.Knjigovodstvo zaista ima mesta u mnogim oblastima i svuda je korisno to znanje.

:manikir::manikir::manikir::manikir::hvala:
samo vodiš računa o duguje i potražuje tj. o ravnoteži i gotovo.......kažem ja lepo da sve može da se bilansira ali mi slabo veruju :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Ajde filozofiraj dalje.....pesma je gotova na gornju temu boli-ne boli....ali ide sutra ujutru na blog....dosta je za danas dva teksta....baš uživam ceo dan :manikir:

Poslednja izmena:
zxy;bt95462:
U psihologiji postoji mehanizam kompenzacije. Čovek nekim svojim radnjama kompenzuje ono što mu nedostaje.Ne znam da li to možda važi i za pisanje.To bi spiholog mogao da nam kaže,kad se vrati sa puta.

mnogo uopšteno...daj drugi primer....onaj gore nije dobar

Poslednja izmena:

Back