......

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Divim se tvojoj gluposti čovječe
zar stvarno moraš imati nuklearku
je li i ona čin evolucije?!
I ne čudi se jadni čovječe
kad ona što ti je dopustila da je gaziš
jednom izgubi strpljenje
i jednim potezom te matira
i sve tragove tvoga postojanja demantira....

"Tek kad zadnje drvo umre, kad se otruje zadnja rijeka i kad se uhvati zadnja riba, doci ce covjek svijesti-da se novac ne moze jesti." – Indijanska poslovica...
Nazalost, ali ljudi su u svojoj prirodi prokleti, hoce vise, hoce sve...cak i sopstveno unistenje.
I Alfred Nobel je izumio dinamit sa prvobitnom namjenom da se razbijaju stijene, prave putevi, povezuju ljudi...ali...

Hvala svima koji su navratili na moj blog i doprinijeli ovom mom skromnom pokusaju da iskažem bunt protiv samouništenja......pozdrav za sve.....

Egreta27;bt133990:
"Tek kad zadnje drvo umre, kad se otruje zadnja rijeka i kad se uhvati zadnja riba, doci ce covjek svijesti-da se novac ne moze jesti." – Indijanska poslovica...
Nazalost, ali ljudi su u svojoj prirodi prokleti, hoce vise, hoce sve...cak i sopstveno unistenje.
I Alfred Nobel je izumio dinamit sa prvobitnom namjenom da se razbijaju stijene, prave putevi, povezuju ljudi...ali...
haha put do pakla
popločan je dobrim namerama :(
(Volter)

zxy;bt134004:
haha put do pakla
popločan je dobrim namerama :(
(Volter)

Nemaju namjere tu puno udjela...jer "Nije covjek ono sto misli, vec ono sto cini." ...neko je cinio nesto u ime covjecanstva-znaci djela, ne rijeci...neko drugi je to zloupotrijebio, krajnje svjesno... ne nesvjesnim najmjerama...
Svjesno unistavanje. ...osiromaseni uranijum, genetske modifikacije, biolosko oruzje...nemaju ni jednu dobru namjenu, ili ako hoces namjeru...a postoje zasto?

No, jos jednom pohvala autorki bloga...odlicno, kratko i precizno sroceno...

Egreta27;bt134034:
Nemaju namjere tu puno udjela...jer "Nije covjek ono sto misli, vec ono sto cini." ...neko je cinio nesto u ime covjecanstva-znaci djela, ne rijeci...neko drugi je to zloupotrijebio, krajnje svjesno... ne nesvjesnim najmjerama...
Svjesno unistavanje. ...osiromaseni uranijum, genetske modifikacije, biolosko oruzje...nemaju ni jednu dobru namjenu, ili ako hoces namjeru...a postoje zasto?

No, jos jednom pohvala autorki bloga...odlicno, kratko i precizno sroceno...
Da li si Egreta čula za Fausta
koga je Gete pisao 50 godina
u kome je ta dilema postavljena
i opšte je poznata kao takva

zxy;bt134037:
Da li si Egreta čula za Fausta
koga je Gete pisao 50 godina
u kome je ta dilema postavljena
i opšte je poznata kao takva

Naravno. :) Ali dilema datira i mnogo prije Getea. A svim motivi mahom iz Biblije...
..."mi planetu Zemlju nismo naslijedili od predaka, vec posudili od potomaka..." ...ja sam vise mislila na zakone prirode, univerzalne...i nepostovanje istih i neminovne posljedice. Povratna sprega.
Nema tu mnogo mudrosti, ali nazalost, ima ljudske gluposti kojoj ni nebo nije granica...

Back