,,,,,,,,

avesic

Domaćin
Poruka
3.003
kako ubediti šefove u sitnim i neprofitabilnim drzavnim firmama da nisu GAZDE već kontrolori posla a ne scenaristi zaposlenovog privatnog života ???? ,,,, kako se snaći sa krivokletstvom na poslu ,,,,formiranju lažne slike o nekome ko se ne bori za tudje mišljenje ??? ima li neko odgovor ????

Znas ono sta ne mozes da ebes to ti je qurva........ebi ga .........pa ti nosi one tvoje vruce pantalonice..........ili je mozda izbalavio na carapice......................he,he..........u svakom slucaju.......kiss

avesic:
kako ubediti šefove u sitnim i neprofitabilnim drzavnim firmama da nisu GAZDE već kontrolori posla a ne scenaristi zaposlenovog privatnog života ???? ,,,, kako se snaći sa krivokletstvom na poslu ,,,,formiranju lažne slike o nekome ko se ne bori za tudje mišljenje ??? ima li neko odgovor ????

Ja sam problem resila promenom posla...
Nadam se da neko ima prakticnije resenje od mene:).
Mozda mozes da izdejstvujesh neki premestaj, s obzirom da je drzavna firma u pitanju?Kakvo je krivokletstvo u pitanju?
Srecno!

lave ---- ma video je moje vunene čarapice ,,, izgleda da ga je to odbilo .. a i to si u pravu naviko skot da mu ga svi titraju --- a ja to stvarno ne umem da radim ,,, šta je loše u tome --- dodješ na posao odradiš ga perfektno ali ne uplićeš se u razne tračeve i cinkarenja ---- moraću da počnem ,,,,,,,,,,uh

vunene charapice....hehe

uh i kod mene je tako...nem pojma...to ti je taj neki sistem...da dodjesh na poso i kazhesh "jao shto ste danas leeepi"....pa onda "a jestel chuli da ovo i ono ovako i onako"....druga pricha bato....probaj da im idesh niz dlaq (: ...ja to ne mogu...men to pomalo sablasno...ja imam i retardiranu chistachicu....il je bolje higijenicharq...ako mi shefica ne da slobodno od 1vog do 9tog januara....baaash tje biti loshe....al ona je shef tek mesec dana....pa mozhda bi i klimno glavom i reko ok...bolje da prodje to pa da je navatam letos....drugi put i da otje ne mozhe me odbije...al misim da tu netje bit proooblema...ja sam pozhrtvovan i sve...samo se ne uklapam u celu prichu...svi su bre licemeri...jedno misle drugo prichaju...i svi su sa svakim kao super....a svi mrze jedni druge...ma gadno da ne mozh bit gadnije....imam jednu koleginicu ispod 40...a i ona ima 30...nadji utehu da ima mnooogo gore...mada se ne treba time voditi....al jbga....to su neke opcije....nisam ja bash za savete...

avesic:

nikako.
on tebi JESTE gazda, ma koliko bio primitivan, glup, i nakrivo nasadjen. mislis da je svaki moj nacelnik bio obavezno pametniji od mene? :) svasta.
moj savet ti je sledeci:
- ne daj da iko cuje bilo sta iz tvog privatnog zivota; ne tice ih se, a u svakom kolektivu uvek postoji klika koja nista drugo ne radi nego pije kafu i "razmatra" tudje zivote...ne govori o sebi, o svojim stavovima, o bilo cemu.
- osmeh oko glave; sa svima lepo i ljubazno, kako lepo rece antun - kazi neku lepu rec, makar kako ima/ju divnu frizuru jutros, bilo sta, i nadalje gledaj svoja posla...
- do kraja kompetentnim, savesnim radom, bez roptanja, sa mnogo (ali MNOGO) strucnog znanja (koje neces nametati drugima!), se ipak negde dodje i do postovanja. radila sam jedno 20 meseci u kolektivu lezilebovica, da vidis kako je nastala tarapana kad sam prebacila normu 800%..... odjednom su poceli da mi se smeskaju. da ne govorim o tome kako je bilo kad su posle par meseci ukopcali da REALNO znam i mogu vise nego svi zajedno, pocela sam od njih da dobijam "cast" da im poradim nesto....

shvatam sasvim dobro da imas problem sa uklapanjem i sa autoritetom; sa zenama je to lakse :), mi na to ne gledamo tako, lakse nam ide to obavezno licemerstvo u kolektivu.... no, ako tu moras da ostanes jos neko vreme, gledaj da ne ides "protiv vetrenjaca". jerbo, kako rekoh, njih neces promeniti, samo sebe.

i mnogo srece :).

e upravo taj stav je ono shto je loshe....ti si sad doslovce reko da ne govori o svojim stavovima....smej se....itd....to mi nekako ne znam....pomalo ljigavo....ne kazhem da si ti ljigav....niti da greshish....sto posto si u pravu....al ja tako ne bi mogo....sede 3 koleginice i kao "ova danashnja omladina...sve narkomani"....i shta ja da radim...da sedim i da tjutim?....ne dolazi u obzir....ima da kazhem svoj stav i da poqsham da odbranim mladezh....naveo sam banalan primer....al dobro...verovatno su tvoji saveti put ka uspehu....ja kad bi radio tako...verovatno bi se smeshio...i smeshio...i smeshio....a onda jedan dan puko i sve ik otero u 3pm....il bi dobio chir

AntunTun:
e upravo taj stav je ono shto je loshe....ti si sad doslovce reko da ne govori o svojim stavovima....smej se....itd....to mi nekako ne znam....pomalo ljigavo....ne kazhem da si ti ljigav....niti da greshish....sto posto si u pravu....al ja tako ne bi mogo....sede 3 koleginice i kao "ova danashnja omladina...sve narkomani"....i shta ja da radim...da sedim i da tjutim?....ne dolazi u obzir....ima da kazhem svoj stav i da poqsham da odbranim mladezh....naveo sam banalan primer....al dobro...verovatno su tvoji saveti put ka uspehu....ja kad bi radio tako...verovatno bi se smeshio...i smeshio...i smeshio....a onda jedan dan puko i sve ik otero u 3pm....il bi dobio chir

antune,
ja te skroz razumem, ne bi verovao koliko te dobro razumem.... i ja smatram, intimno, da je to za mene nesnosna situacija, i ja sam - slicno kao i ti - u oci skakala ljudima da im "dokazem"; zato sam vise od 15 godina u privatnoj praksi, i osecam se odlicno....:).

ali, ZAISTA mislim da je ono sto sam rekla jedini nacin da se "ponasas" u kolektivu. vidi, nisu ti rod, i zabole te, kad malko promislis. em ne misli ceo svet kao ja, em me zabole sta misli, i to je odredjena doza "mudrosti" i "diplomatije" bez koje se ne moze.
i - odrastanje...:)

ja ne odrastam....ja zrelim (:

ma ja sam se distancirao od sviju na poslu...ponekad neshto kao uchestvujem u nekim prichama al i to samo kao recimo kritichar...ma totalno bolesna atmosfera...al kontam tako ti je svuda...u busu u prodavnici u ovome u onome...stoga i ne treba se opteretjivati...mislim ko ih yebe...i onako tje da poumiru za koju godinu....a ja tju biti tu da ih gledam

a zasto bismo pricali o svojim stavovima na poslu?
ja sam bas svuda iskrena u zivotu sem na poslu.tamo ja zapravo prodajem sebe nije mi bitno da me vole zbog onog sto jesam nego da se prodam sto bolje.
znaci mislim onako kako direktorica misli,verovala sam u jednu osobu ali kad mi je ona rekla da samo ceka dobar razlog da tu osobu otpusti-e pa i ja isto!
dok neke ne podnosim ali ih ona voli-ma volim ih i ja!
a onda obucem bundu,uzmem tasnu izadjem napolje i budem ponovo ja!

Pa sto bre ne prestanes da se drogiras?! Onda ce biti sve lakse! :shock:
Ma zezam se, imala sam i ja taj problem dok sam radila kod drugih. Nisam mogla da odolim... A ne slazem se da je zenama lakse da to podnesu. Bar ja nisam mogla. Zato vec 10ak godina radim privatno. Zaradjujem manje, imam vise posla, treba da ga nadjem kad ga nema... ali mi bar niko ne sedi na zivcu! A ne slazem se ni sa onim dugackim savetom kako se ponasati. Ja sam bila previse revnosna, ucila, htela sve da radim, a sve sto sam se vise trudila, sve vise poslova su mi uvaljivali (i ono sto mi nije bilo u "opisu radnog mesta"), nekako se podrazumevalo - iskoristi mazgu kad 'oce da povuce... Mada i kad radis privatno imas slicnih problema sa strankama. Bar u mom poslu... Sta ces. A definitivno se slazem s onim - ma sta te briga sta drugi misle... Dok ti ne rade o glavi :mad:

Pa...Hanny, ne znam bas da li se ovde slazem sa tobom....(sto i mene cudi..;-)..)
Ja sam isto -neki shef- u mojoj firmi...za moj sektor....A namerno kazem -NEKI shef- jer jednostavno....nikad nisam imala taj -shefovski- odnos i gard....i iz iskustva znam da je i bolje tako....za posao...Za mene mozda nije jer da ja glumim tu boga i batinu verovatno bi mi plata bila veca..i ulivala bih neko strahopostovanje.....Ja sam sa tim kolegama i koleginicama prvo drugar...pricamo o svemu...zezamo se...Nije me sramota nista da uradim..i da ih zamenim kada nisu tu..(znaci nikakve kompekse nemam)....i da ja ponekad skuvam kafu...javljam se na telefone...odem da zavrsim neke stvari....kada neke nema..Ali zato...kada je gusto...kada se dodje do problema-ja ga resavam,bitne odluke-ja odlucim, razgovora za inspekcijom-ja sve sredjujem, a kada neko napravi propust i ja ga (obavezno) primetim...ne kazem-Sta si ovo uradila?...ne vicem...Samo pridjem..i u 4 oka (da niko ne cuje, i ne dodje do bossa)kazem -ej, ajde da ovo jos jednom proverimo da vidimo da li NAM je dobro.....
Znaci...drugarski-ali zahtevam postovanje....
A volim kada neko ima svoj stav o nekome i necemu....i koristi svoj mozak.....

@suzy
pa ok svako pronadje svoj stil,ja sam onaj i z d r k ani sef,priznajem.ali obema treba da nam je cilj jedno-bolja produkcija.nismo dosli na posao da pravimo drugare,ja cu da pomognem koliko mogu takodje ali da bi se posao obavio u roku.medjutim kad ne moram pustim ih jer im cinim losu uslugu praveci ih zavisnim od mene.
ja sam svesna da u mojoj parfimeriji ne postojim ni ja ni ove moje devojke nego smo tu-one da prodaju sto vise a ja da ih nateram da prodaju.nekad sam verovala da mozemo ukljuciti osecanja na poslu,sad vise nisam u tom fazonu.moze se reci da sam na poslu masina za pravljenje para.naravno to ne znaci i z d r kavanje BEZ RAZLOGA jer da bi moje devojke dobro prodavale treba da budu srecne,ali kad ih pohvalim imam u vidu samo to da je valorizujem da bi bila motivisana.i da se naljutim kad glume ludile i beze od klijenata.naravno ostati human,ali ne i budala.
kaze moja direktorica da smo mi mladi sefovi obicno strogi,to je zato sto jos ne mogu da postignem autoritet bez strogosti ali znam da je to normalno.
dalje,moje devojke ne ponizavam nikad po pitanju njihove licnosti vec samo zbog njihovog RADA,a to je veliki problem kod yugo sefova
hmmm pitam se da l ce da mi posalje ovoliki post

Back