65. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu 2022.g

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
378.660
Clip1sajam.jpg

Zemlja počasni gost ove godine je Rumunija. Dramski pisac Dušan Kovačević otvoriće ovu, inače najposećeniju kulturnu manifestaciju u ovom delu Evrope. Praznik knjige trajaće do 30. oktobra. Moto ovogodišnje manifestacije je "Povratak napisanih", jer je dve godine odlagana zbog pandemije virusa korona.

Pod sajamskim kupolama biće predstavljeno više od 30 pisaca iz Rumunije, kao i klasici rumunske književnosti. Na Sajmu učestvuju i zemlje iz regiona, kao i gosti iz Italije, Mađarske, Nemačke, Belorusije, Rusije, Kine, Irana, Švajcarske, Kraljevine Maroko, Egipta, Indije i Poljske. Svoj dolazak su potvrdili pisci Ajfer Tunč iz Turske, Patrik Beson iz Francuske, Đovani Dozini iz Italije i Đorđe Matić iz Hrvatske.

Clipsajam.jpg

Nažalost neću posetiti, jer nisam baš blizu Beograda, ali sam u proteklim danima podržao domaće izdavače kupovinom njihovih knjiga po akcijskim cenama. Kupio sam po tri knjige od izdavača Stela (imaju dobre trilere), Orfelin (imaju dobre horore), Delfi (imaju dobre klasike) i Vulkan ( imaju sjajne popuste ). Što se mene tiče sajam se završen a oni koji idu - neka se lepo provedu :cool:

Posetiću ga, naravno, sa svojim društvom, baš sam ga se zaželeo. Od poslednjeg održanog 2019. naovamo moje finansije su se dosta popravile pa sad mogu da ponesem i malo više para ako naletim na nešto zanimljivo. A posebno volim da se popnem tamo gore gde su polovne knjige, časopisi i naravno stripovi. Po njima mogu ceo dan da prebiram. :cool:

Promocija knjige "100 godina Duška Radovića" na Sajmu knjiga

Promocija kapitalnog izdanja 100 godina Duška Radovića biće održana u sredu, 26. oktobra u 17 časova na štandu Pošte Srbije na Sajmu knjiga u Beogradu. Na promociji će govoriti Zorica Hadžič, koja je priredila knjigu, Miloš Janković, v. d. predsednika Upravnog odbora Udruženja književnika Srbije, i Branislava Milunov, novinarka i Duškova saradnica.

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, kompanija Mascom, koja već dugi niz godina izdaje njegova dela i štiti prava na njima, pripremila je obimnu monografiju posvećenu velikanu naše pisane reči.

123906692663569c5b259c4461266064_345x460.jpg

Back