6 namirnica koje tope kilograme

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.200
-Kafa
Naučno je dokazano da konzumiranje jedne šoljice kafe jedan sat pre vežbanja dovodi do sagorevanja većeg broja kalorija tokom ove fizičke aktivnosti nego u slučaju da ste preskočili svoj omiljeni napitak. Važno je naglasiti, međutim, da ovo važi u slučaju da pijete kafu bez drugih dodataka, kao što su šećer, šlag ili mleko.

-Jaja
Iako su žumanca bogata holesterolom, jaja su ipak pravi izbor ako želite da se rešite masnih naslaga. Ona su bogata proteinima, koji su neophodni za izgradnju vaših mišića, a budući da ova namirnica prilično zasićuje, manje su šanse da ćete nakon obroka sa jajima jesti grickalice, slatkiše ili drugu nezdravu hranu.

-Jabukovo sirće
Konzumiranje dve kašike jabukovog sirća dnevno dokazano smanjuje apetit, što je uz vežbanje jedini siguran put do vitke linije. Ne ustručavajte se da dodate ovu namirnicu vašoj salati, a možete je kombinovati i sa mesom.

-Namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama
Ove namirnice pomažu u skidanju kilograma tako što regulišu nivo kortizola, tzv. hormona stresa, koji je povezan i sa skladištenjem masti u telu. Najviše omega-3 masnih kiselina nalazi se u lososu, sardini, orašastima plodovima i semenkama.

-Zeleni čaj
Ovaj topli napitak višestruko je koristan za ljudski organizam. On poboljšava funkcionisanje mozga, a veoma pozitivno utiče i na zdravlje srca i celokupnog kardiovaskularnog sistema. Zeleni čaj takođe sadrži antioksidanse, koji smanjuju rizik dobijanja pojedinih kancera, a osim toga pospešuju i sagorevanje masti.

-Maslinovo ulje
Kao i jabukovo sirće, maslinovo ulje možete koristiti kao preliv za salatu, ali i za pripremu mesa i drugih namirnica. Korisno je za mršavljenje pre svega zbog toga što ubrzava metabolizam, što doprinosi većem trošenju kalorija.

link

Prevrne mi se stomak kad procitam da nesto "topi kilograme". :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kilogrami se skidaju kalorijskim deficitom a dobijaju kalorijskim suficitom. I to je sva prica.

Sva prica o topljenju kilograma pomocu "necega" je bajka.
Ako neko voli da jede, onda mora fizichki da vezhba, da potroshi vishak kalorija, ili ide u salo...
Dakle samo kontrola unetih kalorija, i nishta vishe.

Ako neko voli da jede, onda mora fizichki da vezhba, da potroshi vishak kalorija, ili ide u salo...
Dakle samo kontrola unetih kalorija, i nishta vishe.

Bukvalno to. Samo treba pratiti i poznavati koliko trosimo, jer svi smo razliciti, pa onda i da znamo i skontamo koliko treba da unesemo da bude potaman.

Ako neko zeli da kontrolise unos i potrosnju kalorija, preporucujem apliakicju "Calorie Counter - EasyFit".

Ono sto sam ja, recimo, zakljucio pomocu te aplikacije je da, uz moj zivotni stil, ako zelim da skinem 4-5 kg, vrlo malo moram da promenim sto se tice unosa.
Bukvalno malkice smanjim ugljene hidrate, malkice pojacam proteine, i to je to.

Bukvalno to. Samo treba pratiti i poznavati koliko trosimo, jer svi smo razliciti, pa onda i da znamo i skontamo koliko treba da unesemo da bude potaman.

Ako neko zeli da kontrolise unos i potrosnju kalorija, preporucujem apliakicju "Calorie Counter - EasyFit".

Ono sto sam ja, recimo, zakljucio pomocu te aplikacije je da, uz moj zivotni stil, ako zelim da skinem 4-5 kg, vrlo malo moram da promenim sto se tice unosa.
Bukvalno malkice smanjim ugljene hidrate, malkice pojacam proteine, i to je to.
Imao sam 90 kg pre nego shto su mi otkrili shetjer. Onda mi prepisali shetjerashku dijetu i padoh na 65kg u roku od tri nedelje :P

Back