Jednostavno(st)

gost 198065

Poznat
Poruka
7.720
Nakon sati provedenih (ovde i koekude) nad bliskim temama i fenomenima; a ne sumnjajući u sebe :D; svejedno mi je drago da pitam.

Ili kažem.

Nasmrt sam umorna od Redova, Činova i Titula; Puteva Spoznaje i Mudrosti. Mada mi je viđenje magije ko Harry Potteru; praktično; (ili možda baš zbog toga); volela bih da vidim ima li čoveka koji je rešen ići jednostavnijim putem.

I ima li ih još koji misle da je individualno jednako sa mogućim.

Intimna spoznaja i rad na sebi; neograničen ikakvim šablonima i uvreženim mišljenjima; pripadnošću ovome ili onome; prateći Ovog ili Onog Prosvećenog.

List ovoga oprašen onim; to mi je mnogo bliže. Smenjivanje doba naspram Datuma Obaveznih Sabbatha.

Sopstveni bogovi, makar i smešni.

Do vraga s covenom. Ako bih ikad pristupila i jednom, to bi bio jedan moj ličan.

Postoji li lično ako kreneš prakticirati magiju; i nije li tačno da ju opšte unizuje i pobija?

Nije li svaki način individualan?

Nisu li hijerarhija, svete knjige i zakoni sredstva kojima živ čovek ionako raspolaže; uz mnogo manje truda, pameti i sopstvene volje?

Ubi to inistiranje na - pravilima.

Postoje li pravila zaista - osim Glavog o akciji i reakciji - i postoji li Put van uvreženog čak i ovakvim, društveno excentričnim, pravilima?

Uz svako poštovanje postavljačima pravila.

I izvinjenju na: jednostavno.

Mnogima nije.

I ima li ih još koji misle da je individualno jednako sa mogućim.

To je i jedini način, po mom mišljenju.
Svi ostali sistemi, učenja.. sve što je na neki način šablonizovano, može nam poslužiti kao tačka oslonca u našoj potrazi, ali to je samo početak... ili baza na osnovu koje ćemo se dale raširiti, razviti.
Toliko je različitih jedinki,bića, svesti ... prosto je neverovatno i nemoguće da svi koristimo podjednake šablone.

Ovo je suština:

Intimna spoznaja i rad na sebi; neograničen ikakvim šablonima i uvreženim mišljenjima; pripadnošću ovome ili onome; prateći Ovog ili Onog Prosvećenog.

To je i jedini način, po mom mišljenju.
Svi ostali sistemi, učenja.. sve što je na neki način šablonizovano, može nam poslužiti kao tačka oslonca u našoj potrazi, ali to je samo početak... ili baza na osnovu koje ćemo se dale raširiti, razviti.
Toliko je različitih jedinki,bića, svesti ... prosto je neverovatno i nemoguće da svi koristimo podjednake šablone.

Ovo je suština:

O, ne premeštaj me van moje volje. :mrgreen::mrgreen:

Šali nikad kraja.

Nisam sumnjala u tvoj odgovor, ne zaista. U smislu: da ću ga dobiti; i: da će mi on ležati. :D

Ali, ako si u pravu (a, naravno, verujem da jesi) ne brine li te fakt da smo usamljene u njemu?

Ili grešim.

Možda je do mog izraza, koji ume da zbuni.

Da li misliš da perspektivan (ne kažem: mlad) čovek ume misliti sopstvenom glavom? U čemu prepoznaješ perspektivnost?

Hollywoodskim rečnikom: u kome, ili čemu, bi prepoznala osnov za bavljenje Veštinom?

Možda zvuči ko iz priručnika jehovinih svedoka; ali verujem da znaš šta mislim.

kad covek ide za masom i stigne tamo gde i masa..a kad krene svojim putem nikada ne moze da zna kuda ce ga taj put odvesti i vrlo lako se moze naci na mestima na kojima nijedan covek pre njega nije bio..

O, ne premeštaj me van moje volje.

:rumenko: :rumenko:
:mrgreen:

Ali, ako si u pravu (a, naravno, verujem da jesi) ne brine li te fakt da smo usamljene u njemu?

Ili grešim.

Pa mislim da donekle grešiš..a evo kako - jeste, većina nas luta po tokovima raznoraznih sistema..
Međutim, pre ili kasnije desi se "veliki bum" i shvatimo da ne možemo dalje, a da ne izrazimo sopstvenu suštinu.
Samo, da bi se došlo do tog "velikog bum", potrebno je dosta rada, čak i onog neprimetnog, laganog..

Perspektivnost?
Pa ne volim baš o tome..
Šta znači biti perspektivan? Biti uspešan u ezoteriji? Ali, šta je onda meirlo uspeha?
Ili si na Stazi, ili nisi.. nema tu perspektivnosti :)..tako mi se čini.

Naravno da jesi ili nisi, tome nema pogovora. Ne pričam o bukvaru: oli ćeš sporije da ga protumačiš; oli imaš oko za slova. Fakt je - mada možda samo neki moj, ličan - da nema svrhe mešati babe i žabe. Zadriglom čoveku nema smisla ukazivati na neobično lep zalazak sunca nad eno onim brdom - ukoliko je sve što on vidi dotrajalost mreže koja sprečava odron.

Oli jesi oli nisi. Lav. :mrgreen:

Šta je perspektivnost? Ne volim da odgovaram na takva pitanja jer u meni bude želju da se branim. (?) Pretpostavljam da moj odgovor na to pitanje ne bi imao šta da traži na ovoj temi. Ali, možda sam pročitala peviše Postavljača Pravila. :D Ima nešto i u tome.

Recimo da perspektivnost ne bi smela izlaziti van okvira razuma i logike. Ma koliko nelogično to sad zvučalo. Ali ne pričam o teoriji fizike. Uostalom, mnogo pametniji od mene su odavno doneli zakone o relativosti. Sve je relativno, zar ne. Pa tako i - zakoni. Recimo, onako klot, da perspektivnost ne bi smela izlaziti van granica razuma.

Ako pogledaš duboko u sebe, koliko ih znaš razumnih?

Recimo da niko ovo ne čita. Koliko ih znaš?

Postoje li pravila zaista - osim Glavog o akciji i reakciji - i postoji li Put van uvreženog čak i ovakvim, društveno excentričnim, pravilima?

Postoji asvaltni put napravljen preko makadama. To je put duha koji se izdize iznad ustaljenog, uvrijezenog, ali ipak ne izvan njegove putanje.

Koliko njih je pisalo o Elektri, pa ipak ne o necemu individualnom.

Covjek se ipak razvio kroz natjecanje, a ne kroz ludacki individualizam...

Put droge je put smrti i nista vise.

Gdje vidim tetovazu odmah pozelim i overdosis.

Možeš ti da misliš da si van svakog sistema, da si samo svoj blatruć, a da si veoma ograničen sam po sebi i da nisi ništa bolji od drugih,,,Indvidualnost, ali zavisi šta se pod tim podrazumeva.

Možeš ti da misliš da si van svakog sistema, da si samo svoj blatruć, a da si veoma ograničen sam po sebi i da nisi ništa bolji od drugih,,,Indvidualnost, ali zavisi šta se pod tim podrazumeva.

I ovo je tačno.

S druge strane, ja ne bih poistovećivala "individualno" i "bolji od drugih"; ne u ovom konkretnom slučaju. I kroz zabludu se uči.
Vera u sebe samog ne znači nužno neargumentovanu aroganciju.

Mada znači češće nego mi je drago da priznam.

Back