40+ i gojaznost

До пре 2 године, и мало преко, нисам имао проблема са килограмима али од тада да. Угојио сам се, променио исхрану начисто због посла. Живим веома неуредно и храним се не баш најбоље. Стрес је огроман и радно време не постоји.
Ускоро морам нешто преломити јер овако се не може дуго.

До пре 2 године, и мало преко, нисам имао проблема са килограмима али од тада да. Угојио сам се, променио исхрану начисто због посла. Живим веома неуредно и храним се не баш најбоље. Стрес је огроман и радно време не постоји.
postoje mali milion načina kako da samog sebe središ , ali moraš prvo početi od sebe

Ја све то могу средити само једним потезом, престати да радим тај посао. Јер на овом послу себе довести у ред можеш само делимично.
ne slučajno sam rekao da moraš početi od tebe, taman i da radiš u sendvičari, ako ti želiš da smršaš ne mora da napuštaš posao

ne slučajno sam rekao da moraš početi od tebe, taman i da radiš u sendvičari, ako ti želiš da smršaš ne mora da napuštaš posao
Мање више знам ја то, само сам мало карактерно такав а и васпитан тако да свуда и увек дајем све од себе и да сам самом себи на неком нижем месту.

Мање више знам ја то, само сам мало карактерно такав а и васпитан тако да свуда и увек дајем све од себе и да сам самом себи на неком нижем месту.
greška si , u ovom slučaju, jer gojaznost zna da napravi i problem , stavi sebe/tebe na prvo mesto, pa posle sve drugo

greška si , u ovom slučaju, jer gojaznost zna da napravi i problem , stavi sebe/tebe na prvo mesto, pa posle sve drugo
Морам то да урадим јер овај посао поједе човека а осећам како почињем да губим животну енергију. Искрено све сам ближи одлуци да мењам посао јер је он сам по себи такав да се не можеш потпуно довести у ред.

Морам то да урадим јер овај посао поједе човека а осећам како почињем да губим животну енергију. Искрено све сам ближи одлуци да мењам посао јер је он сам по себи такав да се не можеш потпуно довести у ред.
pre xy godina, medicina rada i socijalna medicina su davali preporuku za promenu radnog mesta kao optimum to da bude na 12/13 godina , današnje preporuke su to vreme skratile promenu radnog mesta na 3/5 godine
tako da ako te to izjeda iznutra , uvek traži nešto bolje za tebe

Čime se baviš ako želiš napiši.

Ishrana.Zdrava i redukovana.
Redovna fizička aktivnost.
Stvar je jako jednostavna.

Problem je što je hrana ubedljivo najjeftinija zabava u kojoj možete da učestvujete sami.
Posledice su po ceolokupan vaš život.

Čime se baviš ako želiš napiši.
Машински инжењер, водим пројекте везане за климатизацију, цеви, пумпе, вентилацију, одимљавање, фармацеутску и осталу индустрију.
Посао сам по себи и јесте и није тако сташан али је 90% проблема због неуређености у нашој изградњи и привреди.
Мањак људи у свим категоријама од мајстора до инжењера. Мањак је како по квантитету тако и по квалитету. Онда то има за последицу да радим 2-3-4 посла и још када на то додаш "пословност" и карактер већине наших послодаваца проблем се само повећава.
- Прво добијам пројекте који су у већини случајева прилично погрешни па их ја исправљам што захтева доста рада јер свака грешка на пројекту узрокује грешке у раду система и када дође комисија за технички пријем .ебу те уздуж и попреко а то онда фирму много кошта да исправиш. Мораш да поштујеш све стандарде, прописе и норме јер нисмо политичка фирма па нам се тражи длака у јајету (што и треба да буде тако само за неке то не важи).
. ја дајем понуде, набављам такође и материјал, организујем транспорт, одређујем људе који ће то да раде и распоређујем их на радна места. Онда водим градилишта тј људе, организујем динамику радова и технологију уградње. Већина мајстора су само приучени и јако су технички неписмени па мораш да пазиш да нешто не зезну јер се то често дешава. Радим и финансијски део, плаћања, наплату, рачуне, банкарске гаранције и све из те бранше. Онда водим сатнице људи као и боловања, одсуства, прековремене радове .....
Када се заврши посао израђујем сву потребну документацију за пријем објекта ,које код нас има скоро бесконачно и често је јако замршена.
Мала градилишта не морају да имају сталног инжењера присутног на истом али средња обавезно а велика 2-3 инжењера. Е ја водим сам константно 3-6 градилишта паралелно јер је велики мањак инжењера. Још када се налазе на различитим локацијама по Србији (Београд, Нови Сад, Ниш, Златибор, Копаоник..........) то је хаос јер мораш све наведено да радиш на свим градилиштима паралелно. Па онда мајстори, рецимо у Новом Саду наиђу на проблем онда стану и зову те да решиш јер сваки застој кошта, ја онда идем тамо па то решавам са надзорима, мајсторима и инвеститорима (који знају да буду тешке дркаџије), па се дешава да те буквално у исто време још зову и на Златибору и у Београду и онда морам да се клонирам буквално.
Када увече дођем са посла, будем мало са клинцем, па ноћу сређујем документацију и пројекте радим па ујутру све из почетка и тако сваки дан. За празнике углавном радимо. Одмор да узмеш је права премија када добијем.

Poslednja izmena:

Back