40.godina od demonstracija Albanaca na Kosovu - pocetak raspada SFRJ

Šutnuo si toliko Italijana, sigurno možeš i divlji čopor, posebno ako si u poziciji moći kao što su titoslovenska govna bila posle rata. Sad u ovom momentu naša vojska kada bi ostala jedan na jedan sa Šiptarima, mnogo bi bilo dva sata pre nego što bi cela operacija bila gotova. A ti mi pričaš da sa ruskom zaleđinom i kao pobednik u ratu nisi mogao da se obračunaš sa divljacima. Ako su takve priče prolazile u tom sistemu, onda nije čudo što se on raspao prvom prilikom da se nikad više ne sastavi. Jer su sistem očigledno onda činili degeni.
Albanci su takodje imali rusku podrsku posto su bili komunisti.

A jga, Srijem je plodna zemlja i useliš se u pristojnu kuću Folksdojčera, u Istri slična priča. A ko bi došao živjet u ono kosovsko blato nakon što ih protjeraš.
Odkud ti to da je Kosovo blato? Plodna je i lepa zemlja, mnogo pogodnija za zivot od npr Dalmacije, Like ili Hercegovine pa i bosanskih vrleti. Bez siptara, naravno, bilo bi jos lepse uz onoliku kulturno istorijsku bastinu. A i vama bi islo u korist da povucemo svoje iz HR i da ih postedimo bacanja jelki pred novu godinu da se pokaze da nisu Srbi a i ne bi morali da ih proterujete pa da naselite Hrvate iz Posavine u onu plodnu Dalmaciju i Liku. :)

Ne verujem da su u fašističkoj Italiji baš svi mogli da se izjasne kako su želeli. Misliš da su mogli? Ja mislim da nisu i da su svi popisani kao Italija ne zato što su to bili već zato što je to bio fašistički popis stanovništva.
Grad Pula imao 92% Italijana a DISTRIKT Pula 63, sta spada p[od district ne znam, podatak sa Italijanske Wikipedie.

Ne verujem da su u fašističkoj Italiji baš svi mogli da se izjasne kako su želeli. Misliš da su mogli? Ja mislim da nisu i da su svi popisani kao Italija ne zato što su to bili već zato što je to bio fašistički popis stanovništva.
Просипаш гнусне лажи. У фашистичкој Италији и Јевреји су нашли склониште до Немачке
инвазије '43-е.

Albanci su takodje imali rusku podrsku posto su bili komunisti.

Odlično, još bolje. Jer, poslednji put kad sam proveravao, Titoslavija je raskinula sa SSSR i tim blokom nakon rezolucije IB, što bi samo značilo da je bila slobodnija u tretmanu Šiptara. Ova priča se priča milioniti put i uvek se svodi na opravdavanje komunističkog režima, a zapravo opravdanja nema.

Odlično, još bolje. Jer, poslednji put kad sam proveravao, Titoslavija je raskinula sa SSSR i tim blokom nakon rezolucije IB, što bi samo značilo da je bila slobodnija u tretmanu Šiptara. Ova priča se priča milioniti put i uvek se svodi na opravdavanje komunističkog režima, a zapravo opravdanja nema.
Posle rezolucije IB ea stvarno se moglo nesto probati jer smo bili pod zastitom zapada ali nisam siguran da bi uspelo.

Posle rezolucije IB ea stvarno se moglo nesto probati jer smo bili pod zastitom zapada ali nisam siguran da bi uspelo.

Da je bilo motiva, uspelo bi. Recimo ovako. Rat sa teroristima OVK počeo je '98, a do početka bombardovanja '99 oni su već imali razvijenu infrastrukturu, logistiku, dosta ljudstva i sve ostalo što je bilo potrebno. I pored toga i vazdušne podrške u vidu NATO, teroristi su bukvalno počišćeni sa Kosmeta, tako da na kopnu (osim Košara, ali i to je dobar primer ovoga o čemu pričam jer je došlo sa strane Albanije) nismo uopšte imali problema sa njima. Ako je tako bilo '99 godine, niko ne može da me ubedi kako jedna u smislu ciljeva dobro zamišljena vojna operacija protiv Šiptara (posebno jer su policijske operacije trajale negde do '53) ne bi dala dobar rezultat...

Back