gost 443389
Primećen član
- Poruka
- 761
Kažu da duša 40 dana posle smrti tela luta. Gde to i kako luta, ima li neko objašnjenje? I šta se dešava posle?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Затим, успешно прошавши кроз митарства и поклонивши се Богу, душа у току тридесет седам дана посећује небеске обитељи и адске бездане још увек не знајући где ће да остане, и тек јој се четрдесетог дана одређује место до васкрсења мртвих.Kažu da duša 40 dana posle smrti tela luta. Gde to i kako luta, ima li neko objašnjenje? I šta se dešava posle?
Šta se dešava posle?Kažu da duša 40 dana posle smrti tela luta. Gde to i kako luta, ima li neko objašnjenje? I šta se dešava posle?
Kažu da duša 40 dana posle smrti tela luta. Gde to i kako luta, ima li neko objašnjenje? I šta se dešava posle?
Slično je i u "Tibetanskoj knjizi života i smrti". Samo tamo proces reinkarnacije traje prosečno 49 dana. Svest se još neko vreme vraća i luta pod inercijom identifikacije sa tim prošlim životom da bi se potom pod snagom akumulirane karme i panične želje za novom identifikacijom inkarnirala u nov život. Ovo je uglavnom proces bez kontrole jer većina svesti nije probuđena i ceo proces uglavnom izgleda kao san.Ja verujem u to...
Ali mogu reci samo misljenje koje ja imam..
Mislim da luta tamo gde je pokojnik najcesce bito i oko dragih mu osoba...
Mislim cak i da se odrzava u zivotu preko energije osecanja zivih i dragih osoba...
Kako vreme prolazi , tako secanja postaju pasivna, dusha moze na pocinak..
Mozda duze bude prisutna ako ima neko posveceno bice koje se duboko seca i emotivno je povezano sa tom osobom, npr dete..
Od ona dva andjela koji pojedinac moze da ima....nijedan nije pokojnikova dusha, ali mozda mogu da budu mocniji ako su pokojnikova zelja..
Ovo poslednje kazem zbog mase filmova gde se dusha prikazuje u obliku poltergejsta, tj materijalizacije pokojnika dok ne zavrsi zadatak, npr film duh...
Ne luta.Kažu da duša 40 dana posle smrti tela luta. Gde to i kako luta, ima li neko objašnjenje? I šta se dešava posle?
Ne lutaKažu da duša 40 dana posle smrti tela luta. Gde to i kako luta, ima li neko objašnjenje? I šta se dešava posle?
Не лута, него је анђео чувар проводи по разним световима, да би сама себи (својом савешћу) изрекла пресуду на Страшном Суду у већности... води је по земљи, рају и паклуKažu da duša 40 dana posle smrti tela luta. Gde to i kako luta, ima li neko objašnjenje? I šta se dešava posle?
Dusa je telo plus duh ceo covekŠta se tačno smatra duša, a šta duh
4. Али не једите меса с душом његовом, а то му је крв.Dusa je telo plus duh ceo covek
ako je dusa ceo covek to valjda obuhvata i krv4. Али не једите меса с душом његовом, а то му је крв.
vidiš duša je krv![]()
I duh putuje odvohen od duse ka bogu samo se ne zna gde je vlasnik da li u dysi ili u duhu.Šta se tačno smatra duša, a šta duh
a morali smo da cekamo sve do 9 veka., i tog andreja, da parafrazira navodno apostla pavla?https://svetosavlje.org/zitija-svetih-11/3/
ПРЕПОДОБНИ АНДРЕЈ УЗНЕСЕН ДО ТРЕЋЕГА НЕБА (одавде почни, дугачко је житије)
Након три дана, до деветог по рају и паклу, а остлих до 40 пролази митарства
pa uci, kako ja ucim, evo sve komplet
Kada se vrši Parastos?
Pomeni za umrle (parastosi)[5] se daju u 3. 9. i 40. dan posle smrti kao i na pola godine i godinu.
- Parastos u treći dan simboliše trodnevni boravak Hristov u grobu, i vrši se i u čast Sveta Trojica.
- Deveti dan - zbog devet anđelskih činova, sa molitvom da se duša umrlog pribroji njihovim činovima.
- Četrdeseti dan - u čast Vaznesenja Hristovog u 4o. dan posle Vaskrsenja. Jer u četrdeseti dan posle smrti, duša čovekova izlazi pred pravedni sud Božiji.
a morali smo da cekamo sve do 9 veka., i tog andreja, da parafrazira navodno apostla pavla?
2. KORINĆANIMA
ПОГЛАВЉЕ 12
2 Znam čoveka u Hristu koji pre četrnaest godina (ili u telu ne znam; ili osmi tela, ne znam: Bog zna) bi odnesen do trećeg neba.
Кад и ако прочиташ, питај нешто ако ти није јасно...Hvala na odgovorima.
evo, imali smo temuИди Боле и ти читај са оних линкова, сигурно никад ниси чито житија о митарствима, зато си упоран са скромноћом свести до бесвести
mitarstva nisu obavezna da se verujuИди Боле и ти читај са оних линкова, сигурно никад ниси чито житија о митарствима, зато си упоран са скромноћом свести до бесвести
pa nije spc izmislila mitarstva
problem sa mitarstvima je zasto bas tim redosledom 1-20, a i problem je sto ih nije bilo, ne pominju se ranije, ali to sve nisu problemi Spasenih, vec osudjenih koji bi za zivota trebalo da povade te pobrojane grehe i vide sta ce sa njima - jer posle kasno. Ja ne iskljucujem da su neke duse morale da mitare, pa nisu uspele, vec su pale, tj. nisu prosle, samo kazem da mitarenje nije pravilo za sve duse, neprijatelji se ne mitare, vec satiru. Kad kaze, sta ces dati u otkup za svoju dusu, to znaci da je kasno da bilo sta, a ne da ima sansu da izmitari, - svasta sa ovim osudjenicima... samo bre lazetet ljude, kakva crna mtarstva, ona su ZA OSUDJENE, VODE DO PAKLA, ne idite tim putem, vec se resavajte tih grehova za zivota,s to ih mitarstva pominju.