40.000 firmi u Srbiji je pred bankrotom

Danas sam procitao predvidjanja Nemackih ekonomista,da ce ova ekonomska kriza koja je zahvatila ovu zemlju ,biti najgora u zadnjih 50 godina,prakticno najgora od II Svetskog rata,to isto vazi i za Francusku,Englesku,Svedsku...Rusija ce sledece godine maksimalno stagnirati ,posle ovog neverovatnog rasta bruto proizvoda u zadnjih par godina ,a sve zahvaljujuci rastu cena energenata...o Americi nema svrhe ni pricati,juce je jedna Tojota smanjila proizvodnju,Japan je na ivici recesije......itd.itd.itd....

I sad dodju "patriotski" jurisnici i napisu,da je Tadic kriv za sve ovo sta se desava kod nas i da je za vreme Milosevica sve bilo bolje nego sada:poludeo:...ma ne branim ja Tadic,koji ce mi moj da ga branim...nego pokusavam samo normalno razmisljati,bez ikakvih posebnih emocija prema bilo kom od politicara,ali nemoguce je da se ova ekonomska kriza ne prelije i kod nas,prosto nemoguce.

Sto se mene tice,ja bih voleo ,da "patriote" dodju na vlast,pa da napokon gradjevinski tehnicar Nikolic, Jorgovanka Tabakovic,Radeta,Sormaz,"nasa Maja","kraduckanje" Velja..da ih ne nabrajam sve,pokazu sta znaju i napokon "spasu" Srbiju i odvedu je u "svetlu buducnost".....ako nista drugo bar bi posle tog "spasavanja" definitivno otisli ad-akta i nasa deca bi imali zauvek mir od njihovog politicarenja i "vudu":vudu::kletva: vodjenja politike.

tadic je kriv naravno.

zasto forsira jak dinar?

zasto trosi devizne rezerve na odbranu jakog kursa dinara kad je jasno da takva politika favorizuje uvoznu robu a radi na stetu domace privrede?

sve zemlje u ovoj situaciji smanjuju kamatne stope i slabe sopstvenu valutu da bi povecale svoj izvoz a smanjile uvoz - samo tadic radi suprotno - DIZE KAMATE I JACA DINAR

tadic je kriv naravno.

zasto forsira jak dinar?

zasto trosi devizne rezerve na odbranu jakog kursa dinara kad je jasno da takva politika favorizuje uvoznu robu a radi na stetu domace privrede?

sve zemlje u ovoj situaciji smanjuju kamatne stope i slabe sopstvenu valutu da bi povecale svoj izvoz a smanjile uvoz - samo tadic radi suprotno - DIZE KAMATE I JACA DINAR

Ma kriv je BoTa,nego sta je . Kriv je on za sve.
Verovatno i za to sto je tebe tata tako felericnog napravio.

Nego ,sta cemo sa ovim vasim koalicionim partnerom,nesudjenim premijerom,koji je 4 godine forsirao politiku jakog dinara.

Ali kako vi radikali da kazete nesto protiv kostunice,kada vam se jezik istrosi kolko mu pedu lizete. Eeee,a pre samo godinu dana je bio qurva kostunica. Kod seselja je ocigledno kratak put od mrznje do ljubavi. I obrnuto.

tadic je kriv naravno.

zasto forsira jak dinar?

UA UVOZNICI SEME IM SE ZATRLO UVOZNIČKO!
KUPUJMO DOMAĆE!

tadic je kriv naravno.

zasto forsira jak dinar?

Mora za sada da se vodi politika visokih kamatnih stopa da bi se smanjio pritisak na potrosnju i obuzdala inflacija.

Mora za sada da se vodi politika visokih kamatnih stopa da bi se smanjio pritisak na potrosnju i obuzdala inflacija.

pogresan odgovor.

potrosnja se obuzdava tako sto kurs dodje na svoj realan nivo.

pumpanjem vestackog kursa ti samo teras gradjane jos vise da trose tj da trose preko svojih realnih mogucnosti.

inflacija je i onako veoma visoka tako da je to pogresan izgovor.

pogresan odgovor.

potrosnja se obuzdava tako sto kurs dodje na svoj realan nivo.

pumpanjem vestackog kursa ti samo teras gradjane jos vise da trose tj da trose preko svojih realnih mogucnosti.

inflacija je i onako veoma visoka tako da je to pogresan izgovor.

Ne, ne. Ako bi se kurs sveo na realan nivo, imali bi odmah inflaciju, jer bi poskupelo mnogo toga zbog rasta evra.
Moralo je ovako za sada.

Back