4. август или Дан Олује као државни дан жалости у Србији

Да ли подржавате установљавање 4. августа као државног Дана сећања на жртве "Олује"?

  • Да.

  • Не.


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Поента је у томе да нас не занима шта Хрвати раде и како они овај догађај виде. Доста их види као национални празник и као разлог за славље и у те разлоге ми нећемо и не намеравамо улазити, јер нас не занимају. Што се нас тиче, могу да славе и Јасеновац и колонизацију Војводине 1945, јер су и ти догађаји исто тако смањили број Срба на тој територији која је вековима била заједничка, а од 20. века, само и једино хрватског народа.

Нас овде занима Србија и однос према сопственом народу и његовим страдањима. Не занима нас политика и ко је крив, занимају нас судбине обичних малих људи којих у овом случају има на стотине хиљада. Нису у питању пацови, него људи који су имали своје имовине, своју земљу, своја радна места, своје школе, свој завичај, своје пријатеље, а онда су то све у једном дану изгубили. Један чист акт људског саосећања, којег бисмо морали имати без обзира на то о коме се ради, а посебно због тога што се ради о припадницима нашег народа и нашим суграђанима.

Kako??? Pa cestitala je Nemacka.

Пази, Дроиде. Убеђен сам да иронишеш, иако негираш то, само те молим да и у томе имаш меру и сачуваш границу доброг укуса. Оно све мора бити иронија јер, уз дужно поштовање, такви идиоти чак ни у Србији која је позната по свакаквим примерцима, не постоје. Кажеш да си из Војводине. Ценим да си из релативно млађе генерације, значи 30-. Овде је реч и о твојим суграђанима, људима са којима си ишао у школу, са којима се и приватно дружиш, са којима радиш, можда и о девојкама са којима си био у вези, а који су данас Војвођани, а никад то не би били да и у Хрватској, на пример, важе нека нормална и људска правила и односи, као што је случај са Србијом, а првенствено Војводином. Ту уопште није битно ко је крив за њихово етничко чишћење (иако их нису одатле протерали ни Милошевић ни Клинтон, него хрватска власт и хрватске оружане снаге) и да ли тај дан Хрвати славе или не. Битно је да се ради о стотинама хиљада наших суграђана, који су овде стекли нови завичај, нову имовину, засновали нове породице и чији ће потомци овде, бар се надамо, живети нормалнијим животом него њихови преци, јер је пре свега Србија нормалнија средина за живот за свакога у односу на неке средине бивше Југославије. Није то нити неко "гледање у прошлост" нити сличне глупости, реч је о значајном датуму који се у нашем непосредном окружењу слави као дан националног славља, док неколико стотина хиљада наших држављана има разлог да га обележава као дан жалости, а цела држава као дан националног сећања.
 
Ne pa zasto bi to obelezavali. Sta se mene tice tamo neka oluja. Umesto da razmisljamo o evroatlantskim i evrointegracijama mi pricamo o proslosti! Pa nece ti deca jesti leba od proslosti nismo dinosaurusi pa da naplacujemo sto nas neko samo gleda! treba da se radi! Potrebne su investicije!

A i sto bi mene bilo briga za tamo neke daleke srbe.

mozda neki osecaj... nesto sto osecas... neki testosteron koji ti nadolazi praktikovanjem srpskog ultra desnicarstva... mozda je to vredno tvojeg zalaganja....

ali i taj osecaj... kao ti i ja i svi mi .. je potpuno beznacajan...

treba ziveti u ljubavi.. i praviti decu...

prica o oluji je suvise beznacajna u beskonacnom vremenskom toku univerzuma... milion ljudi... milijarda... sve je to nista.

Svakako za 300 godina... a to je mali deo .. maleni vecnog vremena... sve nacije ce nestati.

А сад пазите ово:

http://forum.krstarica.com/threads/302678&page=7


Zakljucak

Izrael brani sopstveno pravo na postojanje. Ako pravo na drzavu imaju Makedonci, Crnogorci, Bosnjaci i ko zna koliko jos sicusnih, nebitnih za istoriju naroda, kako onda na drzavu nema pravo Izrael? A neki tamo rodovski uredjeni i polupismeni Palestinci imaju ne samo pravo na drzavu koje ne zele da upotrebe, nego i pravo da traze da se ponisti drzava suverenog izraela?

Banalizujes stvari. Pogledaj siru sliku i koliki je znacaj izraela.
http://forum.krstarica.com/threads/302678

Dakle mislim da Izrael (posto mu se moze) sto pre neutralizuje atomske centre po Iranu kako sumanuti diktator Ahmedinadzad ne bi stvorio atomku!

Inace ako naprave to cudo oni nisu normalni ti Persijanci i mogu da potamane pola planete


П.С


Дакле овде имамо случај на Српском форуму,да ове долазе странци који се изругују Србима због "патриЈотизма" а сами су ултрапатриЈоте за своје земље и нације.
Оно што сматрају потупно нормалним за своје нације,то исто у случају Срба исмејавају.
 
А сад пазите ово:

http://forum.krstarica.com/threads/302678&page=7

http://forum.krstarica.com/threads/302678
П.С


Дакле овде имамо случај на Српском форуму,да ове долазе странци који се изругују Србима због "патриЈотизма" а сами су ултрапатриЈоте за своје земље и нације.
Оно што сматрају потупно нормалним за своје нације,то исто у случају Срба исмејавају.

ma jok ti nista nisi razumeo.. drugo je izrael
 
ma jok ti nista nisi razumeo.. drugo je izrael
Одлично разумем...:per:

Један стандард за твоју земљу и народ,а други за моју земљу и народ.

"Друго је Израел" јер је то твоја земља,коју браниш и оправдаваш у свакој прилици.
Али пошто Србија није твоја земља,е онда се изругујеш Србима због много мањих ствари од оних које проповедаш за своју земљу.
У случају Србије "нација није важна",а у случају Израела поптпуно је оправдан рат,уколико неко представља макар потенцијалну претњу за опстанак твоје нације.

Него сви ви странци долазите да се Србима изругујете због онога што и сами заступате за своје нације.
 

Back
Top