Dark_hazard
Iskusan
- Poruka
- 5.540
Ne bi ni smela jer bi dobila po p.Ne mogu da tucem tudje dete... prosto ne bih mogla
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne bi ni smela jer bi dobila po p.Ne mogu da tucem tudje dete... prosto ne bih mogla
Ne bi ni smela jer bi dobila po p.
Joj kako se pros.eravate.
Kad vidim male drekavce da histerisu na ulici i radnji... tako bi ih nalupala i naucila redu... ali nisu moji pa samo prevrnem ocima...![]()
Ma ok....jasno mi je to, samo ne mislim da će fizičko kažnjavanje imati pozitivan efekat bez obzira da li to bile batine ili vaspitni šamar. Kada je već doslo do toga da je neophodno fizičko kažnjavanje očigledno je da su roditelji napravili neki propust.E sad, možda u tom slucaju vaspitni šamar negde može da pomognu da dete vrate na pravi put, ali ako je zapravo uzročnik problema i dalje tu (idioti od roditelja, recimo) neće tu nikakve batine pomoći, jer nije problem u detetu koliko u roditeljima.
Planiranje porodice bi trebalo da bude ozbiljna stvar, a sad ne znam za da li bi nas ostalo za maslačak, ali siguran sam da bi bilo puno manje idiota u društvu kad bili više odgovrnih roditelja.
Znači ako je detetu sve dozvoljeno može da postane homoseksualac?A ovo trpanje u isti koš narkomana i pedofila sa homoseksualcima ću pripisati tvojoj neinformisanosti.
Samo još da ti kažem da iz mog iskustva svi klinci kod mene u kraju gde sam odrastao koji su na kraju postali lokalni kriminalci, redovno su dobijali vaspitne šamare od roditelja pa im nije nešto pomoglo. Sećam se jednoga kad mu mama dodje u školu i vidi da su mu ocene uglavnom jedinice, pa ga izvede u školsko dvorište i pred celom školom mu nalupa par šamara da svi vide. I tata ga je posle šamarao kod kuće, ali ništa nije vredelo.Na kraju je postao kriminalac i ubio troje ljudi. Isto i ostatak ekpie što postaše kradljivci automobila i dileri droge, svakog su prvo tukli po guzi, pa posle šamari i na kraju batine, ali ništa im nije vredelo, pošto su naučili da su batine jako dobar način za napredovanje kroz svet kriminala.
Nema problema, ja ću se truditi da izbegavam fizičko kažnjavanje pa ćemo videti. Za sada mislim da sam na dobrom putu.
Ne mislim da je Dejan to hteo da kaže.... vaspitavanje deteta treba da bude zajednički rad oba roditelja, tvoj zaključak to ne implicira.Evo, ispade majka koja pije kafu sa drugaricama idiot prve vrste, a hiljade očeva koji se provode svako veče su sjajni roditelji jer dođu kući, poljube dete pred spavanje (ili još bolje koje već spava) i znaju da filozofiraju ovde po forumu.
алкохолизам и робијашење није наследно, већ стечено понашање
да је остао у примарној породици, можда би и постао алкохоличар или робијаш или и једно и друго
а можда би и поред тога израстао у поштеног човека
јер поред родитељског утицаја, на дете утичу и школа, вршњаци, други људи из окружења
а има великог утицаја и воља самог детета, како оно жели да се понаша
оћу да кажем да на развој јединке утичу: гени, средина и воља самог детета
ови утицаји су толико испреплетани да уствари не можемо да разграничимо где почињеједан , где се завршава други...
Pa pazi dete je sigurno naucilo i takvo ponasanje od majke. Jer po defaultu nema razloga zasto bi skakao cupai i udarao. MEDJUTIM ako te dete udari, svakako ga treba udariti nzada. nebitno cije je dete. Postoji uvek granica dobrog ukusa, ne sporim.
Nasilje nije resenje jer pokrece mrznju prema roditeljima cak i ako nisu u pitanje velike batine.
и опет, по ко зна који пут, једна ћушкау васпитне сврхе није исто што и насиље
јао да, ја сампрочитала само први део реченице
у другом лепо пише: ак и кад нису велике батине у питању
![]()
алкохолизам и робијашење није наследно, већ стечено понашање
да је остао у примарној породици, можда би и постао алкохоличар или робијаш или и једно и друго
а можда би и поред тога израстао у поштеног човека
јер поред родитељског утицаја, на дете утичу и школа, вршњаци, други људи из окружења
а има великог утицаја и воља самог детета, како оно жели да се понаша
оћу да кажем да на развој јединке утичу: гени, средина и воља самог детета
ови утицаји су толико испреплетани да уствари не можемо да разграничимо где почињеједан , где се завршава други...
Mala deca to rade zbog toga što su naučila da takvim ponašanjem dobiju ono šta žele. Kada mali "drekavci", kako ih ti nazivaš, histerišu po ulici ili prodavnici, to je samo slika loših roditelja i nevasptanja deteta. Treba osuđivati roditelje takve dece, a ne malu i nedužnu decu.
Управо то!
И то искуствено зна сваки родитељ који има бар двоје деце: једнако их одгајао, на једнаким вредностима васпитавао, па опет различити ко небо и земља, различито се понашају и реагују.
И ја сам, док сам била млађа, све успехе детета и све мањкавости и грешке детета приписивала родитељима, мислећи, вероватно, како је родитељ свемогућ и како добар родитељ има загарантован 100% успех: да ће његово дете увек и у свакој ситуацији поступити онако како се само пожелети може...
Али, живот и искуство су ме демантовали.
Ни најбољи родитељ нема чаробни штапић и не може да гарантује да ће његово дете бити увек и у сваком смислу савршено, да ће се увек понашати онако како се од њега очекује, да никада неће бити својеглаво, тврдоглаво, плачљиво, нервозно, бесно,себично, да никада неће терати инат, да никада неће слагати, да ће увек бити пристојно, одмерено, послушно, тихо, паметно...бла, бла, бл...
Mada ja kontam da bar 90-95% roditelja povremeno zategne rukav samo nisu blesavi da priznaju.