Биологија - Утицај алкохола на паука.

marta.ae.f.

Početnik
Poruka
16
Радим истраживачки рад из биологије за центар за таленте, и изабрала сам тему "Утицај алкохола на паука: Како се концентрација алкохола у организну одражава на способност прављења мреже"

Питање је, где се могу наћи добри пауци за експеримент и када. Кад кажем добри, мислим да великог лепог шумског паука, не ове напаћене кућне. Кад шумски пауци уопште излазе? Рад треба да ми буде готов до десетог Априла.

Е да и, одмах да напоменем да се експеримент неће завршити смртим исходом за јадну животињицу, да ћу га пазити и мазити и по завршетку експеримента вратити у природно станиште. Највероватније топчидер.

Друго питање је како да му заправо дам тај алкохол.
Један предлог је био да ставим мало вате натопљене алкохолом у његову кутију. Али то је мало несигурно јер никада не знаш како ће та испарења да утичу на њега и колико јако.
Други предлог је био да му мало протрљам главицу са ватицом натопљеном алкохолом. Али то ми је некако жао.
Трећи предлог је био да ставим алкохол у мувљу храну па да му дам "пијану" муву да поједе. Али тако немам никакву контролу колико ће тачно паук алкохола конзумирати. А потребне су ми прецизне информације.

'фала :bye:

Pa uzmi insulinski spric u apoteku (probaj u apoteke sa zuto okrecenim eksterijerom ako ti ne daju u obicne bijelo ili drugo okrecene apoteke) , i trazi najtanju iglu. Okrenes spric da je igla prema plafonu:lol:, isspricas vazduh, i bodes muvu sa alkoholom, pod uglom od kojim oces.
Kupi bijeli rum, to ti je samo alkohol i voda. Ako nema u obicne prodavnice, ti idi u velike one mega-markete. Tako (ako zaista nadjes bijeli rum) imas i donekle preciznu kontrolu.
- Bodi je sa donje strane muve, nemoj u glavu.
Nemora muva, moze i nesto vece. Leptira probaj... neznam bil jeo to.
Za najbolju kontrolu ne otvaraj bocu ruma, nego probi iglu kroz cep i issisavaj, da bi znala kolko je gradi u grad:lol: Sto je veci procenat alkohola to brze isparava alkohol :lol: Mozes da dodas i vodu ako treba bas malo alkohola, a da se vidi do kojeg je objeleska sprica biLo.

Poslednja izmena:
Ako bodes sebe ne bodi u nista sto ima puls. Vena nema puls. Najlakse ti je da je nadjes sa druge strane lakta, ne gledaj na filmove i druge ljude dje su se oni boli, jer postoji M i N tip vena tu a u svakoga samo jedan od tih, ili M ili N, tako da postoje razlike, i iskosi iglu pod uglom od.. neznam. Obavezno mehurice vazduha nemoj da brizgas u sebe, nego ih izbacuj u etar, da ti ne pukne mozak u parampacad.

Poslednja izmena:
А где могу набавити тераријум?
И шта је заправо тераријум?
И колико кошта? :)

isto sto i akvarijum samo bez vode. Mozes da narucis kod staklara.

terarijum0001-1.jpg

Terarijum za početnike

Poslednja izmena:

Back