29.XI

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sećam se da se išlo na selo kod babe, u Liku, na klanje svinja.
Sećam se mraza, magle i teške hladnoće, skvičanje u rano jutro svinje koja se kolje, mojih prstiju na ušima, kotla, šurenja i svih ostalih detalja.
Ne bih imala ništa protiv da se ne sećam svega toga.

mi smo se doselili u ledince iz novog sada kad sam imala 11 godina
moja mama je nasem engleskom poenteru svaki put drzala zatvorene usi,sto je njega apsolutno izludjivalo,da se ne uzbudjuje zbog skicanja svinja.a i mi deca smo drzali ruke na usima,a muzika je bila napanjena...
gadne uspomene,mada mi je danas smesno

Не могу ни Џивинче да прикољем(мада ми није проблем да га одстрелим ваздушном, или малокалибарком, али то није то), него за кокошке, морке, ћурке, патке и гуске(кева и ћале на салашу, поготово јер је дијабетичар, имају и товне голубове и куниће) зовемо једну жену која то обави, моје је само да у зору док још спавају те птице на препад потурам у јутене џакове, тако да могу да дишу и предам их дотичној.
Да речем јуче смо два месара професионалца, обе моје сестре са шогорима, ћале и кева, жена и ја обрадили два огромна дурок бравца од око 300 кила, два бравца и две крмаче мангулице, бика купљеног пре два месеца и уштројеног од око 700 кила, два матора овна, све од око 6 ујутро у свитање до око 5 после подне, међутим никада нисам, па ни јуче не присуствовао клању, то је посао за неког јачих живаца.
Наравно деца су топила маст и чварке, и јела слане кожурице, џигерице, кобасице и чварака, већ чега су се и када дохватили.

Зато интернационалци само на кркање мисле, за то су се и борили. Меса, меса нам дајте, ко **** српство и Србију.

Ма најмањи проблем је што их боли уво за српство и Србију.

Проблем је у томе што бране теби и мени да бринемо и чим се изнесу просте чињенице лупају нам етикете.

Aham , ajd da vidimo današnju mladež kakva će ih nostalgija hvatati za dvadeset godina kada im se spomene sadašnji dan državnosti .
Pamtim to vrijeme po tome što šovinisti nisu smjeli ni da prrdnu i zbog toga me hvata nostalgija . Sada su se šovinisti po svim
novonastalim državicama raskokodakali ali se nadam da neće ni to dugo .

hvatace ih nostalgija za bilo cim, to se zova zal za mladoscu i nema veze sa drzavnim praznicima...a sve je bilo tako sjajno pa se raspalo uz stotine hiljada mrtvih i izbeglih :roll:

hvatace ih nostalgija za bilo cim, to se zova zal za mladoscu i nema veze sa drzavnim praznicima...a sve je bilo tako sjajno pa se raspalo uz stotine hiljada mrtvih i izbeglih :roll:

Подсећати се државног празника сада непостојеће земље а игнорисати последице њеног (унапред програмираног) распада је у најмању руку инфантилно, да не кажем грубљу реч.

Држава која није изградила ни један мост на Дрини који би повезао исти народ али је зато шаком и капом даривала шиптарску државу у настајању...

Да ли треба још?

Poslednja izmena od moderatora:

tacno

- - - - - - - - - -

samo jos cekam nostalgiju za 90-ima :lol:

tjuti..:zkez: sto je njima 29, meni su 90-e. :lol:

- - - - - - - - - -

usla u pubertet postala tinejdzerka, sta ces vise.:lol:

Имала сам прилике да читам и о носталгији за данима бомбардовања. Као - никада се није тако дружило и тако роштиљало, ма супер јбт. :roll:
idioti :lol:
tacno

- - - - - - - - - -

tjuti..:zkez: sto je njima 29, meni su 90-e. :lol:

- - - - - - - - - -

usla u pubertet postala tinejdzerka, sta ces vise.:lol:

ma i mene je tad drmao pubertet, pocetkom devedesetih, i mogu se secati dogodovstina sa drustvom ali zaliti za tim vremenom politicki kako se ovde zali za Titom je suludo :))

idioti :lol:

ma i mene je tad drmao pubertet, pocetkom devedesetih, i mogu se secati dogodovstina sa drustvom ali zaliti za tim vremenom politicki kako se ovde zali za Titom je suludo :))

pa to vecinom generacije 50-e i 60-e zale za titovim vremenom. valjda zato sto je na oko bio uredjen sistem. mirno vreme i bilo je para, za tim najvise zale, ovi koji zale.

Back