28 година од одбране Републике Српске од агресије хрватске војске

• Začetnik teme Začetnik teme Peaky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cuo sam i da su sa banjaluckog aerodroma poletali jastrebovi i tukli ustaske snge u ustaskom napadu una 95
Mi smo kroz istoriju borili i izborili koliko toliko,dok ste vi uglavnom sve na tacni dobijali. Niste bili sposobni stvoriti državu nakon raspada AU monarhije već čekali i slinili da vam nacistička Njemačka napravi državu. Ovaj rat protiv Srba je dobila Amerika i Britanija dok ste vi i dan danas frustrirani i nezadovoljni u pereci jer znate da bez vojne pomoći i logistike iz USA ne bi ništa napravili.

Ko je cmizdrio i plakao to trebaš svoje zemljake da pitaš kada su ih mudžahedini pritisli u Srednjoj Bosni. Da ih Srbi nisu primili podavili bi ih muslimani ko piliće. Karadžiću spomenik u Kiseljaku podići,ali i u Istočnom Mostaru 👍.

Tu si u pravu
Hrvati su nista bez zapadnih sila

U ratu nisu mogli ni sa muslimanima koji su bili najslabija strana u skukobu da izadju na kraj
To je i sam Tudjman priznao da nisu dorasli ni muslimanima iako su poslali sve sve najbolje snage iz Hrvatske u Bosnu na muslimane

Cuveni brionski transkripti

tudjman-gronji-vakuf-2.jpg

Mi smo kroz istoriju borili i izborili koliko toliko,dok ste vi uglavnom sve na tacni dobijali. Niste bili sposobni stvoriti državu nakon raspada AU monarhije već čekali i slinili da vam nacistička Njemačka napravi državu. Ovaj rat protiv Srba je dobila Amerika i Britanija dok ste vi i dan danas frustrirani i nezadovoljni u pereci jer znate da bez vojne pomoći i logistike iz USA ne bi ništa napravili.

Ko je cmizdrio i plakao to trebaš svoje zemljake da pitaš kada su ih mudžahedini pritisli u Srednjoj Bosni. Da ih Srbi nisu primili podavili bi ih muslimani ko piliće. Karadžiću spomenik u Kiseljaku podići,ali i u Istočnom Mostaru 👍.
Nakon raspada AU je nestala i Srbija sa karti svijeta jer ste mnogi bre državotvorni.

To u srednjoj Bosni niste radili jer ste velikog srca nego jer vam plaćeno u novcu i nafti i dogovoreno što i kako će biti.

Možeš misliti dolazi vam masa ljudi,dijelom naoružanih, prema vašim rovovima, a vi ih puštate preko svojih linija ničim izazvani.
To nema ni u filmu.

Cuo sam i da su sa banjaluckog aerodroma poletali jastrebovi i tukli ustaske snge u ustaskom napadu una 95

Tu si u pravu

U ratu nisu mogli ni sa muslimanima koji su bili najslabija strana u skukobu da izadju na kraj
To je i sam Tudjman priznao da nisu dorasli ni muslimanima iako su poslali sve sve najbolje snage iz Hrvatske u Bosnu na muslimane

Pa nemojte molim vas od Hrvata raditi supermene koji uništavaju neprijatelja laserskim zrakama iz očiju i gromovima iz guzice .

Znam da su gadjali muslimansku namjesnku industriju u Bugojnu i Travniku
Rratno vazduhoplovstvo VRS sa 6 aviona i pri povratku da su presretnuti od strane NATO pakta sa 2 F16

4 srpska jastreba su oborena u sudaru sa NATO avionima

Imas o tome vise ovde

https://www.ekspres.net/istorija/24-godine-od-okrsaja-srpskih-jastrebova-i-americkih-f-16

Srbi su koristili i avijaciju na potezu Sarajevo-Konjic 1992. Bacane su i tzv krmace. Po Tarcinu i Pazaricu. Tu su oborena 4 aviona i 2 helikoptera srpske vojske.

Srbi su isto koristili avione i u Podrinju. Tamo su bacali i kasetne bombe i bojne otrove. Bacali su bojne otrove na potezu Foca-Goraze. Prevoj Rogoj i Grebak.

Snimak srpskih aviona iznad Bratunca 1992. Avioni su poletali iz Srbije.

Tokom celog rata su srpski avoni uzletali iz Srbije i bombardovali Gorazde i okolinu

Imate onu Holbrukovu izjavu gde kaze Aliji Izetbegovicu ,mozete da dobije dosta ali ne mozete sve.Celu Bosnu. Od toga se krenulo i cinjenice procenta stanovnistva. U to vreme pocetak 90tih ovako je to izgledalo Muslimani sadasnji Bosnjaci 43,65% Srbi 31,38% i Hrvati 17,31% u apslolutnim brojevima 1 905 000 prema 1369 000 prema 755 000. Kada god se rade mirovni sporazumi u gradjanskom ratu gde nema apsolutnog pobednika ni porazenog polazi se od nacionalne strukture te drzave. Ako se slozimo da su ratovale nacije i religije.

Tokom celog rata su srpski avoni uzletali iz Srbije i bombardovali Gorazde i okolinu

Ovo nije borbeni avion ,ovo je civilni avion

Evo nasao sam na yotubu dejstvo RV VRS

Ракетирање непријатељских формација у рејону Котор Варош-Вечићи 1992. и Кључ-Саница 1995.године које су извели пилоти Ратног ваздухопловства ВРС "Рисови са Врбаса".

Ратно ваздухопловтсво ВРС имало је 23 авиона, 30 хеликоптера, ракетне и радарске јединце, као и ваздухоловну базу. У рату је изгубило 12 авиона и 7 хеликоптера. 79 припадника РВ и ПВО положило је своје животе за живот и славу Републике Српске. "Мисија" је тв емисија РТРС-а посвећена борцима Војске Републике Српске, истим онима који су рат изнијели на својим плећима и уз огромне жртве одбранили Српску.

Ovo nije borbeni avion ,ovo je civilni avion

Evo nasao sam na yotubu dejstvo RV VRS

Ракетирање непријатељских формација у рејону Котор Варош-Вечићи 1992. и Кључ-Саница 1995.године које су извели пилоти Ратног ваздухопловства ВРС "Рисови са Врбаса".

Iz ovih civilnih su bacana burad sa naftom i barutom. Kao napalm

Bilo je i vojnih.

Prilikom borbi za Posavinu 11. juna 1992. godine kod Johovca oboren je dvosed NJ-21 Jastreb. Poginuli su pilot kapetan Drago Gajić i vazduhoplovnotehniĉki oficir kapetan Branko Erbez.

Prilikom izvođenja borbenog zadatka 28. juna 1992. godine, iznad Odžaka kod Modriče oboren je avion J-22 Orao. Avion J-22 Orao ev. br. 25105 oboren je od strane PVO 108. brigade ZNG iz Slavonskog Broda. Pilot Bogoslav Lukić je uspeo da se katapultira, ali je neprijatelj, po njemu otvorio vatru dok se još spuštao padobranom, te pilot gine u vazduhu, na konopcima padobrana.

Dejstvom orlova leta 1992. godine pokušala se prekinuti proizvodnja naoružanja i municije u fabrikama u centralnoj Bosni. Avio-bombama od 250 kg i raketama AGM-65B dejstvovalo se 16. avgusta po fabrici „Bratstvo“ iz Novog Travnika. Novine sa protivničke strane izvestile su o tome da se iz fabrike vidio stub dima sa udaljenosti od 50 kilometara. U tim dejstvima lansirana su dva meverika, jedan je promašio ili otkazao, a drugi, lansiran sa oko 15 km udaljenosti od objekta dejstva, pogodio je cilj. Zatim se 26. septembra dejstvovalo na fabriku u Vitezu, 29. septembra na železaru u Zenici, 2. oktobra na fabriku „Slavko Rodić“ u Bugojnu, 3. oktobra ponovo na železaru u Zenici.

Tokom izvođenja operacije „Koridor-92“ jurišna avijacija je od 24. juna do 10. oktobra 1992. godine u podršci jedinicama KoV izvela 1018 borbenih letova u rejonu Posavine, od toga su avioni Orao izveli 528 borbenih letova, a avioni Jastreb 490 borbenih letova. Helikopteri Gazela Gama HN-45M izveli su 72 borbena leta u podršci jedinicama VRS u Posavini. Transportni helikopteri HT-40 (Mi-8T) i helikopteri opšte namene HO-42 (Gazela) izveli su 2909 letova

Prvi komandant 92. mabr potpukovnik Slobodan Kusturić poginuće sa još petoricom svojih kolega 2. avgusta 1993. godine, u udesu helikoptera HT-40 kod Brčkog. Helikopter je pogođen raketom Strela-2M lansiranom sa položaja Armije BiH (ABiH), nakon pogotka helikopter gubi upravljivost i pada. U tom helikopteru poginulo je šest starešina VRS i troje civila.

Ukupno je na aerodromima Mahovljani i Udbina baziralo 25 aviona Jastreb. Oboreno je sedam aviona. Jastreb (jedan juna 1992. godine, pet februara 1994. i jedan septembra 1995. godine).

itd...

https://www.ekspres.net/dosije/eksp...avijacija-republike-srpske-zivot-borba-i-smrt

Srbi su koristili avijaciju tokom celog rata u Bosni

Znam da su gadjali muslimansku namjesnku industriju u Bugojnu i Travniku
Rratno vazduhoplovstvo VRS sa 6 aviona i pri povratku da su presretnuti od strane NATO pakta sa 2 F16

4 srpska jastreba su oborena u sudaru sa NATO avionima

Imas o tome vise ovde

https://www.ekspres.net/istorija/24-godine-od-okrsaja-srpskih-jastrebova-i-americkih-f-16
Шта има да читам кад сам тог дана укључио трећи канал да гледам скај њуз и видим "Брикинг њуз". Срушена 4 српска авиона. Био почетак марта '94. год.

Tacno, mi sa ozrena smo im guz. ice spasavali, zepce im sacuvali boreci se s njima protiv mudzahedine...

U srednjoj bih od mudzahedine utece nama desetine hiljada bojlvnika civila djece...

Evo kako vracaju...

Iz ovih civilnih su bacana burad sa naftom i barutom. Kao napalm

Bilo je i vojnih.

Prilikom borbi za Posavinu 11. juna 1992. godine kod Johovca oboren je dvosed NJ-21 Jastreb. Poginuli su pilot kapetan Drago Gajić i vazduhoplovnotehniĉki oficir kapetan Branko Erbez.

Prilikom izvođenja borbenog zadatka 28. juna 1992. godine, iznad Odžaka kod Modriče oboren je avion J-22 Orao. Avion J-22 Orao ev. br. 25105 oboren je od strane PVO 108. brigade ZNG iz Slavonskog Broda. Pilot Bogoslav Lukić je uspeo da se katapultira, ali je neprijatelj, po njemu otvorio vatru dok se još spuštao padobranom, te pilot gine u vazduhu, na konopcima padobrana.

Dejstvom orlova leta 1992. godine pokušala se prekinuti proizvodnja naoružanja i municije u fabrikama u centralnoj Bosni. Avio-bombama od 250 kg i raketama AGM-65B dejstvovalo se 16. avgusta po fabrici „Bratstvo“ iz Novog Travnika. Novine sa protivničke strane izvestile su o tome da se iz fabrike vidio stub dima sa udaljenosti od 50 kilometara. U tim dejstvima lansirana su dva meverika, jedan je promašio ili otkazao, a drugi, lansiran sa oko 15 km udaljenosti od objekta dejstva, pogodio je cilj. Zatim se 26. septembra dejstvovalo na fabriku u Vitezu, 29. septembra na železaru u Zenici, 2. oktobra na fabriku „Slavko Rodić“ u Bugojnu, 3. oktobra ponovo na železaru u Zenici.

Tokom izvođenja operacije „Koridor-92“ jurišna avijacija je od 24. juna do 10. oktobra 1992. godine u podršci jedinicama KoV izvela 1018 borbenih letova u rejonu Posavine, od toga su avioni Orao izveli 528 borbenih letova, a avioni Jastreb 490 borbenih letova. Helikopteri Gazela Gama HN-45M izveli su 72 borbena leta u podršci jedinicama VRS u Posavini. Transportni helikopteri HT-40 (Mi-8T) i helikopteri opšte namene HO-42 (Gazela) izveli su 2909 letova

Prvi komandant 92. mabr potpukovnik Slobodan Kusturić poginuće sa još petoricom svojih kolega 2. avgusta 1993. godine, u udesu helikoptera HT-40 kod Brčkog. Helikopter je pogođen raketom Strela-2M lansiranom sa položaja Armije BiH (ABiH), nakon pogotka helikopter gubi upravljivost i pada. U tom helikopteru poginulo je šest starešina VRS i troje civila.

Ukupno je na aerodromima Mahovljani i Udbina baziralo 25 aviona Jastreb. Oboreno je sedam aviona. Jastreb (jedan juna 1992. godine, pet februara 1994. i jedan septembra 1995. godine).

itd...

https://www.ekspres.net/dosije/eksp...avijacija-republike-srpske-zivot-borba-i-smrt

Srbi su koristili avijaciju tokom celog rata u Bosni

Zapad je preko savjeta bezbjednosti UN donio rezoluciju o zabrani letenja nad BIH i dao NATO kontrolu nad nebom
Citav rat su avioni NATO letjeli nad glavama po 2 u paru
Naprimer znali su cesto nad samom Banjalukom da probiju zvucni zid ili da prelete tik iznad zgrada tako da mozes vidjeti pilota
Avioni i helikopteri VRS su morali da se kriju i lete jako nisko da bi izbjegli NATOradare i avione
Imao sam priliku da gledam kako 2 aviona NATO jure helikopter gazelu

Tu si u pravu

Koliko je meni poznato da je avijacija tokom rata bila zabranjena. Pokušali su oni preći Unu i napraviti masakr. Srbi su izvukli civile napravili lažnu sliku povlačenja. Pustili ih da pređu Unu i pobili ih u zasjedi. Djelovalo je topništvo sa Kozare.
Pođoše crne mambe a vratiše se ko bjelouške.
Evo im videa što su oni snimali.
Imamo dokaze za udruženo zločinački poduhva. Čekati samo povoljan trenutak i podići pred Hagom optužnicu. Muje će to jedva čekati,a Komšić će aminovati.

Back