- Poruka
- 36.702
Nema nista od toga
Samo lazne nade za one koji zele da se unisti zemlja

Samo lazne nade za one koji zele da se unisti zemlja

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da je imisljotina .Imali smo 2000-te isto neka prorocanstva o kraju sveta i to od strane renomirnih proroka pa se nista nije desilo.
pa je l pao sloba ; ))
Sa ovim se slazemA jesmo zreli za jedan dobar reset...
reset, al da zaobidje bas mene
Nije.Stici ce neki krediti na naplatu.
Stici ce i neke kamate.
A mi švorc.
Jel dovoljno za smak?
Jedan jedini zapis iz Tortuguero-a iz države Chiapas u Meksiku, ima veze s 2012. Na spomeniku broj VI, Maje su zapisale kraj 13 Baktuna. Interesantno to čak nije ni glavna tema ovog teksta, već tek usputni spomen, za tako važnu stvar kao što je navodni kraj svijeta, to je jako čudno. Taj spomen sastavljen je od samo osam hijeroglifa u tekstu koji ima 156 hijeroglifa. Tema teksta je spomen i slava kralja Tortuguero-a, Bahlam Ahaw-a ili gospodara jaguara. Ove vrste predikcija su bile dosta poznate kao usputni dijelovi mnogih testova i služile su kako bi dali naglasak na važnosti određenih osoba o kojima su govorili.
![]()
Famozni natpis iz Tortuguero-a koji, gle čuda, ne spominje propast svijeta u 2012. godini iako svi njega povezuju s Majanskim proročanstvom o kraju svijeta.
Pa što je to točno zapisano u tih osam finalnih hijeroglifa na spomeniku broj VI u Tortuguero-u?
Maje su zabilježile da će 21.12.2012. kada završi 13 Baktun, Bolon Yokte bog tranzicije povezan s krajem vremena i perioda svjedočiti ceremoniji koja će se dogoditi na taj dan i kojoj će svjedočiti kraljevi nasljednici.
Bazirano na ritualima Maja koji dan danas obitavaju u Meksiku, skolastičari su interpretirali da ovaj pasus znači da će kralj Tortuguero-a napraviti svetkovinu u slavu boga Bolon Yokte-a, obučen u ritualno ruho i da će promatrati kako se obavljaju rituali u slavu kraja 13 Baktuna.
Ironija je da u tekstu nema spomena o bilo kakvom kraju svijeta ili vremena. Nema katastrofe koja se predviđa ili nastanak novog svijeta o kojemu se trubi na sav glas.
Što je najvažnije Maje su predvidjele događaje koji bi se trebali dogoditi mnogo kasnije u budućnosti daleko iza 2012. godine!
Na primjer, u obližnjem Palenque-u na zapadnom zidu hrama zapisa Maje su zapisale kako će 23.10.4772. u dalekoj budućnosti ponovno pojaviti veliki kralj K’inich Janaab Pakal (Cvjetni štiti sunčeva oka), prvi put nakon 29.07.615. U predivnom gradu Tickal-u, lociranom u srcu prašuma Gvatemale, Maje su uklesale datum 29.01.5039131. na kamenom spomeniku podignutom u slavu kralja Kalmote Bhalam-a (Cara jaguara) iz šestog vijeka.
Dakle, iako su Maje imale prikaz o kraju 13 Baktuna, isto onako kako mi percipiramo kraj ovog milenija 21.12.2999. oni nisu predviđali kraj svijeta.
Ono što je jako interesantno za predviđanja o kraju svijeta u 2012. je činjenica da je naša kultura hipnotizirana apokaliptičnim predviđanjima svih mogućih vrsta, od religijskih i političkih do ekonomskih i onih ekološkog karaktera, i mi smo ti koji su stvorili tu famu o propasti svijeta, a ne Maje.
http://matrixworld-hr.com/2012/01/02/zapadnjacka-kultura-je-opsjednuta-s-propascu-svijeta-a-ne-maje/
A ti znas da citas Majansko pismo,ili si iz navedenog texta izvukao zakljucak?
Samo nemoj da mi kazes da ti ne znas da citas majansko pismo?!