Zamolila bih sve zene a i muski deo ako slucajno znate sta treba zena da uradi da se sto pre otvori barem malo?Ja sam usla u deveti mesec i hvala bogu i ja i beba smo dobro.Ali beba po meni je malo krupnija a i doktor se slaze.Taj dan kad sam usla u deveti mesec mali je imao 3kg800 a doktor kaze da po njemu ako doguram do kraja devetog meseca moze biti i 4kg500do 5kg posto prateci zadnjih meseci koliko dodaje moze vrlo lako da se desi.trazila sam da me porodi, cula sam da moze da mi ukljuci vestacke bolove i tako to ali on doktor nije za to dok se ne otvorim barem malo.Setam stalno nosim tesko penjem se i spustam niz stepenice i tako to ali nece nista za sad!za neki dan opet mi je dao sastanak i neznam dali da mu trazim da me porodi na carski?jer iskreno mislim da cu lakse proci i na carski nego normalno roditi malog od 4 i nesto kila?Sta vi mislite i kako ste vi prosli na porodjaju sa krupnom bebom?Hvala unapred

Па то је ваљда нормално...
Beba imala skoro 6 kila....
Dobra si! Meni su kontrakcije kasnije, kad je poceo da me "radi" oksitocin, bile strasne, ali dobro, spavala sam izmedju. Ali stvarno nista ne moze da se poredi sa onom odvratno ljigavom sivom grudvom... koja lici na tebe! Moja je imala loknastu kosu i napucene usne i dobila je APGAR ocenu 10 iako je bila malkice plavicasta. Stvarno su vredni svakog truda. U sali do mene je bila neka mama koja je htela da odustane, sve vreme joj je doktor vikao da rasiri noge... E pa,cico, trebalo je na to da mislis dok si... uzivala!