2011. šta nas čeka?

Prvi puta da ne znam kako da započnem temu, a možda nije ni
važno, sve sam kazala u naslovu teme !
Dakle, šta mislite, šta nas čeka u 2011.godini, šta vam se javlja?

Ništa posebno ....status KVO po većini pitanja ...A ONDA je moguća prodaja telekoma koja će privremeno da stvori lažnu sliku boljeg života ... to je talas na kome će Žuti pokušati da dobiju Nove izbore ...u zavisnosti od toga kada prodaju Telekom zavisiće i to kada će novi izbori .....

Ja ih očekujem da budu raspisani na jesen ..... OKTOBAR .....otprilike .....posle nove godine 2012 nova vlada .... NADAM SE BOLJA OD OVE
 
Prvi puta da ne znam kako da započnem temu, a možda nije ni
važno, sve sam kazala u naslovu teme !
Dakle, šta mislite, šta nas čeka u 2011.godini, šta vam se javlja?

Никада нисам био вулгаран, али мислим исто што и предходних 15 година - чека нас мушки полни орган од овце...:) И добићемо га...:)
 
Нови намети, постојећи ће бити још већи, и ко зна колика инфлација и поскупљења. Обавезно још веће губљење радних места у привреди и могућ прогон преосталих Срба са Космета уз истовремено покретање зла у Рашкој и у Војводини.
Припреме за изборе и кампања.

Не треба искључити нове земљотресе, поплаве или суше.
 
oglavine-konje-slika-3456287.jpg
slika-Samar-1142857x640.jpg
 

All Over The World


Everybody all around the world
Gotta tell you what I just heard
There's gonna be a party all over the world

I got a message on the radio
But where it came from I don't really know
And I heard these voices calling all over the world

All over the world,
Everybody got the word
Everybody everywhere is gonna feel tonight

Everybody walkin' down the street
Everybody movin' to the beat
They're gonna get hot down in the U.S.A.
(New York, Detroit, L.A.)

We're gonna take a trip across the sea
Everybody come along with me
We're gonna hit the night down in gay Pareee

All over the world,
Everybody got the word
Everybody everywhere is gonna feel tonight


London, Hamburg, Paris, Rome, Rio, Hong Kong, Tokyo

L.A., New York, Amsterdam, Monte Carlo, Shard End and

All over the world,


Everybody got the word
Everybody everywhere is gonna feel tonight
Everybody all around the world
Gotta tell you what I just heard
Everybody walkin' down the street
I know a place where we all can meet
Everybody gonna have a good time
Everybody will shine till the daylight
All over the world,
 
Poslednja izmena:
Prestanak siromasenja Vojvodine .
Poznato je koji je jedini nacin da se to ostvari.

Тешко. Тешко ћемо угасити паралелну покрајинску, ПАРАЗИТСКУ администрацију и похапсити лопове који нас краду.
Али, то је могуће ако прво ослободимо полуге власти на републичком нивоу од ЕУропске окупације.
 
Е па срећна вам, несрећници, Нова година

Ана Радмиловић
недеља, 26. децембар 2010.

Србија, као што вам је познато, не припада Свету. Свет се пише великим словом зато што је Свет, за оне који верују да он постоји као засебан ентитет од којега смо одвојени нашим смртништвом, мисао слична појму Бога – а не некаква обична и једна од многих планета коју називамо Земљом. И Бог и Свет су по форми различита, у суштини слична а у оној крајњој инстанци опет сасвим међусобно супротстављена „правца“ мишљења којима прибегавају они људи који имају потребу да верују да би на свету, или пак у том Свету, морала постојати каква промисао, виша од нама докучове и свакако праведна, нама неразумљивом божанском правдом, и која поставља ствари на своје место – при чему не може да погреши.

Свет као божански појам у Срба, и који се пише великим словом, уведен је оног часа када се некаква организација у виду групе држава досетила, играјући се Бога, да Србију из тог света илити Света избаци.

Од тада, драги читаоци, ви живите у чудном уверењу да постоји Србија с једне и Свет с друге стране, те вам се чини да ви, као лица која живе у Србији, немате никакве везе с овим Светом који вам често помињу разни људи, на телевизији. О Свету (чији, не заборавимо, нисте део) причају вам свакојаке бајке и ви их читате у својој српској, дакле не-светској штампи, слушате на телевизији и радију, и што вам више причају – вама се тај Свет чини даљим, мање доступним, за вас затвореним, мислите да га нисте достојни, и живите у уверењу да Тамо важе некаква друга правила у свему, па чак и када је у питању физика са својим законима.

То, нажалост, није истина. Кажем нажалост због тога што, ма колико се ви, драги грађани Србије опирали законима физике где каже да се песак у оном пешчанику никако неће да пење нагоре, него ће увек да цури надоле, и она досадна гравитација и све то што вас онемогућава да лепо останете у овом сада тренутку и никако не уђете у ову, неумитну као смрт, Нову годину – примораће вас да следеће године, као роб тих закона физике и сужањ гравитације, гледате следеће ствари:
Све веће сиромаштво ваших суграђана. Све бруталнију и беспоштеднију отимачину око останка/доласка те бивања на власти. Све језивије приче о томе шта се дешавало на оном проклетом Косову, и ко је био у праву – а ви га нисте слушали, јер сте слушали оне друге који су неговали вашу илузију да постоји онај Свет са почетка приче, као појам, као мисао, као Рај из којега сте избачени јер сте криви за већ нешто.

Има већ пар година да не верујете ни у шта од свих тих прича, обећања, оправдања, сваљивања некакве античке кривице на вашу душу, окајавање, катарзе... сад видите једну равнодушност, добијате жељу чак и за новим ратом... осећате ту беду око себе, досаду, немаштину, тај јад као некакав усуд од којег бежања нема... свеједно вам је, мислите, каква ће бити сад па та 2011. година. Мислите – горе не може, и баш вас брига.

Грешите.

Она досадна физика каже да по дефиницији не постоји крај, што ће рећи да нема коначности (само сте ви и ваши мали животи коначни, уколико се не уздате у Бога, реинкарнацију или већ нешто – а не надате се оном „ничему“ што би неко могао да схвати и као Рај након свега оног „нечега“ што је видео); и дакле, та физика каже – увек може да буде горе. Нема дна које је коначно дно, него увек има још дубље дно и не дајте да вас заварају оптимисти који вам, прерушени у песимисте, понављају како „од овог дна нема горег“ или „ово је крај“.

Није крај.

У томе и јесте ваш највећи проблем, драги читаоци, што краја нема. Нема га у дефиницији. Не постоји.

Нова ће вам, дакле, година донети још мања примања, уколико уопште имате икаква примања, донеће вам више криминала по улицама ваших градова и морбиднија убиства по сокацима ваших села, бићете незадовољнији, безизлазнији, ако сте некоме од, до сада вам познатих, политичара и веровали – више нећете, уколико се не одлучите да покушате са уписивањем у какву странку у блесавој нади да ћете тако средити макар делић својих несређених јер бедних живота, после чега ћете се наново разочарати – јер места су одавно заузета, нема се времена и нема се пара за неког попут вас, некаквиг тамо Н.Н грађанина, ви сте „нико и ништа“ како је рекао Орвел, али не у „Паризу и Лондону“ него сте нико и ништа у Србији. Ако нисте превише матори, бежите! Ако јесте, нек вам је бог на помоћи.

Власт вас више неће забављати својим блесавим перформансима у жељи да вас анимира и нико вам више неће ништа нудити. Закони ће бити све гори, контрола све теже подношљива, плашићете се да причате телефоном и преко интернета, по три пута ћете закљјучавати врата својих станова (а бог вам је сведок, нико нема ништа ни да вам украде), плашићете се да вас не ухвате с цигаретом у тоалету фирме за коју радите, уколико уопште радите, плашићете се да ас нека будала не пријави ако пушите у службеном ауту, бојаћете се и комшија и колега и случајних пролазника а представници власти драће се на вас са ТВ екрана.

Све су то знаци њихове панике, крај се ближи, филм сте већ гледали али немојте да вас то теши. Сетите се краја филма. Хистерија са добром логистиком и лудим народом који је лупао у шерпе јесте отерала оне којих се сада с носталгијом сећате. И дошли су неупоредиво гори.

Када сте схватили да су ови неупоредиво гори, први пут сте опсовали ону гравитацију и то време које неумитно као смрт иде ка новим а не враћа се у старе године. Када су вас демократе на председничким изборима уочи самопроглашења независног Косова плашили „страшним деведесетим“ гласали сте, природно, за радикале. Неко за инат јер су му се демократе увелико смучиле а неко јер се заиста понадао да ће казаљке на сатовима почети да се окрећу у супротном смеру уколико се у јутро након изборне недеље пробуде – а председник Србије тада радикал Тома Николић.

А онда сте поново гласали за једну, а добили неку другу владу. Време, с новом или старом или неком поново бизарно склепаном владом иде па иде тамо где је кренуло, а ви сте све мање заинтересовани, нисте чак ни љути, стиже нова година, не купујете поклоне, немате пара, није вам ни до чега, а шта бисте и славили?

Ипак, радујте се.

Можда поново буду избори. Бићете, кратко али ћете ипак бити, поново у центру пажње. Сви ће вам се обраћати, водиће своје циркуске шатре и забављати вас по вашим градовима и селима, делиће се поклони, певаће вам бесплатно разне певачице, рецитоваће вам глумци, улизивати вам се посланици, све ће бити као прошли пут – само мало краће, мало жешће и мало теже за сварити, јер овај пут то више неће бити борба само за власт (чуј, само) него борба за живот. Ако екипа с власти не успе да победи, покраде, плати, уради шта уме и не уме само да на власти и остане – она више неће моћи да се врати у некакву опозицију. Добар ће део морати да бежи из земље, неки ће за пример позавршавати у затворима а добар ће се део, како то већ бива, приклонити новим победницима.

Срећна вам дакле Нова година, нек вам је Бог на помоћи и радујте се – ако буде избора биће забаве с пролећа. Летеће балони и играће мечке, све ће изгледати као једна велика светковина а политичари ће, пијани као што им и приличи о Дионизијама, обећавати и шта може и шта не може, па чак и то да се време враћа уназад.

Нећете их, истина, као оне старе глумце путујућих позоришта, моћи баш гађати парадајзом јер ови глумци имају озбиљна обезбеђења, али ћете бар моћи мало да се забавите као о каквом поклоњеном празнику.

Опустите се и уживајте. И лепо се проведите.
 
Sada se nema vise odakle da digne ni kredit - struja i sve ostalo poskupljuje od Nove godine, tako da...

Evo sprovodili ovih dana akciju u Nisu bukvalno prikupljanja para i za najmanji dug za struju pod pretnjom da ce da seku. Ejjj, na ovoj hladnoci!

Prosto mole za smenu.

I to kome seku, sirotini, a preduzećima rerogramiraju naplatu jer ako im iseku struju ostaće koja stotina radnika bez posla!
Vrzino kolo
 

Back
Top