200 000 ljudi dobilo državljanstvo na osnovu pripadnosti

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zamislite bajku koju sanjate: svet povuče priznanje Kosova i Kosovo pristane da bude naša pokrajina.
Albanci, naravno dobiju naše državljanstvo. A njih nije malo.
I ko bi vam bio premijer?
Kurti.
Šiptari sa Kosova već imaju državljanstvo Srbije, ne moraju da ga "dobiju".
I već su uključeni u politički život Srbije - redovno iznajmljuju (ili daju džabaka?) autobuse za prevoz plaćenika na mitinge SNS-a.
A Kurti je Vučićev saradnik - na njegove izbore izlazi, u njegovoj Skupštini učestvuje, predao mu je ceo Sever Kosova.
Verujem da bi Vučić poverio mandat Predsednika Vlade Srbije - Kurtiju, to da.

Dr Milić iz Niša je objavio da je dobio odgovor iz Ministarstva da je toliko ljudi dobilo državljanstvo na osnovu potpisanog iskaza da su Srbi, nezavisno od toga da li imaju prebivališta u zemlji. To je preko 6% onih koji učestvuju na izborima.
Мене много више занима оних барем милион који су овде а не гласају. То је пет пута више од броја усељених.

Јесу ли тих милион "издржавана лица", која живе од дознака из иностранства? Могу они понешто и да раде, али без додатног прихода је то нешто сасвим друго. Ваљда је њима добро, када се не буне.

Могу да поверујем да је тако, и без провере података.

Не видим да је проблем усељавање, зато што није велико у односу на наш укупан број.
Проблем је што нас нема довољно, односно што смо у опадању. То треба решити, а не гунђати на умерен број новопридошлих.
I to rapidno opadanje.Ovakve teme mogu nametati samo ljudi loših namjera.Mi uopšte kao narod nemamo taj luksuz da pričamo o dobrim i lošim Srbima već da zbijemo redove i pokušamo potencijalni globalni sukob većih razmjera preživjeti bez masovnih stradanja kako je bila praksa do sada kroz istoriju.

Мене много више занима оних барем милион који су овде а не гласају. То је пет пута више од броја усељених.

Јесу ли тих милион "издржавана лица", која живе од дознака из иностранства? Могу они понешто и да раде, али без додатног прихода је то нешто сасвим друго. Ваљда је њима добро, када се не буне.
Super nam je jer smo u stanju da se izdržavamo bez ikoga. E, sad, što su neki mislili da će nas silom naterati da budemo za njih je drugi par opanaka. Zajebali su se.

Могу да поверујем да је тако, и без провере података.

Не видим да је проблем усељавање, зато што није велико у односу на наш укупан број.
Проблем је што нас нема довољно, односно што смо у опадању. То треба решити, а не гунђати на умерен број новопридошлих.
To je već nerešiv problem. Taj problem imaju sve razvijene zemlje pa i Kina odnedavno, jednostavno moramo prihvatiti da polako nestajemo. Mnogi ljudi ne žele decu i moramo se pomiriti sa tim.

pa fali to što
1) to je ruska dinastija
2) živi u španiji
sada zapitaj se za broj 2 zašto su svi moderni romanovi tako ogavni

zato što su potomci onih koji su izdali cara i svoje rođake da bi im boljševici dozvolili bezbedni prelaz u švedsku pa posle ostatak evrope
Ljudi su spašavali svoje živote. Šta je tu ogavno?! A bivši car Nikolaj II što je žrtvovao svoju decu?

Mislim da to rade jos neki. Madjari svojima u Vojvodini daju pasose na principu da poloze pred komisijom znanje madjarskog. Bugari dele pasose dole na jugoistoku. Nije samo da se ovde to radi. Nasima sa Kim rodjenim pre nezavisnosti Kosova i pise da su rodjeni u Srbiji.
Ne postoji Hrvat iz BiH koji nema hrvatsko državljanstvo.Ako mi nadješ takvog ja ti dajem sve što poželiš.
Dok ogroman zapravo većinski broj ljudi iz RS nema državljanstvo Srbije.Treba postaviti svima pitanje ko je tu ludji-pametniji da ne kažem naivniji mi ili latini?Odgovor se nameće sam...

јел нудите боље сутра?

Ljudi su spašavali svoje živote. Šta je tu ogavno?!
Ako si hrišćanin priznaćeš da je izdaja svoje krvi na taj način baš užasna. Nemaju legitimitet ako su to uradili
A bivši car Nikolaj II što je žrtvovao svoju decu?
Što tako što su ih uhvatili i poslali u zatočeništvo nakon abdicije pa je još bio iznenađen što ih streljaju

Normalno je da Srbi navijaju za Srbiju. A za koga bi trebali? Za Bugarsku?
Usudiću se da kažem da nisi razumeo šta sam hteo da kažem. Svi ovi Bosanci koji imaju dva državljanstva, SRBIJANSKO i bosansko-hercegovačko, sada će na Evrobasketu da navijaju za svoju državu BiH jer imaju dva državljanstva to jest dve države. Za razliku od njih, mi SRBIJANCI imamo samo jednu državu, i čak i kada bi eventualno želeli i imali prebivalište pa i nekretninu u vlasništvu u bh entitetu RS, mi ne možemo da uzmemo bosansko-hercegovačko državljanstvo samo na osnovu nekakve izjave kao što Bosanci uzimaju državljanstvo Srbije na osnovu izjave da se osećaju kao Srbi, a kakvim su u većini počeli da se osećaju negde tamo pri kraju postojanja SFRJ – do tada su se mahom izjašnjavali kao Jugosloveni. Mislim ono kada su belim kamenčugama na lokalnom brdu latinicom pisali TITO da se vidi sa druma.
Slično važi i za one hrvatske državljane koji svakog jula i početkom avgusta vole da ogovaraju one SRBIJANCE koji za svoje pare idu u njihovu zemlju na more.

Država Srbija je matična država svih Srba
E vidiš to shvatanje i taj zakon "velikog pravnika" Koštunice moraće da se menja jer Srbija ne može više da bude ostatak SFRJ, a koji "nekima" koji imaju svoje države služi pre svega kao krava muzara. Srbija je naime samo u zadnjih desetak godina dala dve milijarde evra u rupu bez dna koja se zove Republika Srpska.
Pa samo pogledaj za isti period koji je naveden kako je zapravo broj stanovnika opao.
Najviše nam je opao broj kada nas je 30% izginulo zbog terorističke akcije Mlade Bosne i Jugoslovena Gavrila Principa u Sarajevu. Koliko nas je samo u genocidu u Mačvi i dolini Jadra 1914. stradalo... A Cetinjanin Aleksandar Karađorđević nam 1918. godine i državu bio ukinuo zbog ujedinjenja s vama!

Он није могао бити краљ, јер је био млађи брат Петра Другог.Име је добио по митском хрватском краљу Томиславу, по предлогу Стјепана Радића.

Мислим да нема никог међу Карађорђевићима ко би уживао углед једног монарха у Србији.Углавном и не знају српски језик, одродили су се од Србије(питање је колико су они Срби а колико Хоенцолерни, Холштајни, и слично).
Sada si me razočarao jer ne poznaješ istoriju vlažnih snova velikosrpskih nacionalista devedesetih. Tomislav Karađorđević je bio viđen za "kneza Srpske" pošto je haški osuđenik Radovan Karadžić bio monarhista.

Usudiću se da kažem da nisi razumeo šta sam hteo da kažem. Svi ovi Bosanci koji imaju dva državljanstva, SRBIJANSKO i bosansko-hercegovačko, sada će na Evrobasketu da navijaju za svoju državu BiH jer imaju dva državljanstva to jest dve države. Za razliku od njih, mi SRBIJANCI imamo samo jednu državu, i čak i kada bi eventualno želeli i imali prebivalište pa i nekretninu u vlasništvu u bh entitetu RS, mi ne možemo da uzmemo bosansko-hercegovačko državljanstvo samo na osnovu nekakve izjave kao što Bosanci uzimaju državljanstvo Srbije na osnovu izjave da se osećaju kao Srbi, a kakvim su u većini počeli da se osećaju negde tamo pri kraju postojanja SFRJ – do tada su se mahom izjašnjavali kao Jugosloveni. Mislim ono kada su belim kamenčugama na lokalnom brdu latinicom pisali TITO da se vidi sa druma.
Slično važi i za one hrvatske državljane koji svakog jula i početkom avgusta vole da ogovaraju one SRBIJANCE koji za svoje pare idu u njihovu zemlju na more.

E vidiš to shvatanje i taj zakon "velikog pravnika" Koštunice moraće da se menja jer Srbija ne može više da bude ostatak SFRJ, a koji "nekima" koji imaju svoje države služi pre svega kao krava muzara. Srbija je naime samo u zadnjih desetak godina dala dve milijarde evra u rupu bez dna koja se zove Republika Srpska.

Najviše nam je opao broj kada nas je 30% izginulo zbog terorističke akcije Mlade Bosne i Jugoslovena Gavrila Principa u Sarajevu. Koliko nas je samo u genocidu u Mačvi i dolini Jadra 1914. stradalo... A Cetinjanin Aleksandar Karađorđević nam 1918. godine i državu bio ukinuo zbog ujedinjenja s vama!

Sada si me razočarao jer ne poznaješ istoriju vlažnih snova velikosrpskih nacionalista devedesetih. Tomislav Karađorđević je bio viđen za "kneza Srpske" pošto je haški osuđenik Radovan Karadžić bio monarhista.
Cuj Srbi iz BiH ce da navijaju za BiH.
Kakva budala.

Србија је ригорознија од Русије, где се чека само 5 година, код нас је 8 година, јер ми смо копирали Немачку и Мађарску, мада тако је у 90% Европе.​

Најбрже европске земље за држављанство путем брака​

ЗемљаВреме за држављанство путем бракаКоментари
Немачка3 године брака + 2 године заједничког живота у Немачкој → у пракси 2–3 годинеУкупно треба најмање 3 године брака и да се живи у Немачкој 2 године.
Србија3 године бракаМигрантски пријатељски режим, стални боравак је потребан, али нема услов за живот у Србији током целог периода (довољно је бити регистрован).
Шпанија1 година брака ако је странка из Латинске Америке, Андоре, Португала, ФилипинаИзузетак, веома брзо за грађане ових земаља.
Португал3 године бракаСлично Србији, али боравак и интеграција се узимају у обзир.
Француска3 године брака (ако се живи у Француској)Ако живи у иностранству, 4 године.
Остале земље3–5+ годинаОбично захтевају дуже трајање брака и боравка.

💡 Закључак:

• Ако говоримо о „просечној Европи“ – Немачка је једна од најбржих јер омогућава држављанство у пракси већ после 2–3 године (уколико испуњени услови).

• Србија је такође веома брза – 3 године брака + стални боравак.

• Шпанија је бржа од Србије само за одређене државе (Латинска Америка, Филипини, Португал).

Ево најригорознијих

Најстроже земље за држављанство по браку (Европа)​

ЗемљаВреме за држављанство путем бракаКоментари
Аустрија6–10 година боравка, брак може убрзати али минимално 6 годинаВеома строг систем, мора континуирани боравак и интеграција (језик, рад, порези).
Луксембург5 година брака + легалан боравакЈако ригорозно, мора стални боравак и доказ интеграције.
Швајцарска5–6 година брака са сталним боравком, мора се живети у ШвајцарскојВисоки стандарди интеграције и језика.
Белгија5 година брака + легалан боравакЗахтева знање језика и континуитет боравка.

Ако говоримо о држављанству без брака

5 најригорознијих европских земаља (држављанство без брака)

ЗемљаМинимално време боравкаКоментари о ригорозности
Аустрија10 година легалног боравкаМора стални боравак, доказ интеграције, економска независност, језик.
Швајцарска12 година (уз кратке убрзавајуће услове за интегрисане)Висок праг интеграције, језик, локална веза са општином.
Луксембург5 година боравка + 3 године за интеграцијуЈезик, рад, порези и доказ живота у земљи.

5 најповољнијих европских земаља (држављанство без брака)

ЗемљаМинимално време боравкаКоментари о лакоћи
Шпанија2 године за Латинску Америку, Португалију, ФилипинеВрло кратко време боравка за ове земље; лако за држављанство.
Португал5 годинаБрзо у односу на остале западноевропске земље, релативно једноставна процедура.
Ирска5 годинаДовољно релативно кратко, систем пријатељски према имигрантима.
Финска5 годинаЈедноставан процес ако је легалан боравак, уз доказ интеграције.

Русија Минимално време боравка: 5 година легалног непрекинутог боравка.

U Nemačkoj, u praksi je potrebno najmanje 8 godina za dobijanje državljanstva (samo uslov za dobijanje, treba dodati još godinu-dve). Jedan Sirijac došao 2015. tek prošle godine dobio.
Uslovi su stalni boravak, radni odnos, čist kriminalni dosije, B1 jezik, leben in Deutschland integracioni kurs.

Sto se tice glasanja, ja se vise ne secam kod kog glasanja ali kod jednog mi nije bilo moguce da glasam jer sam unutar Srbije menjao opstinu prebivalista..
Tako se moze odraditi i kao sa emigracijom, Ne mora da glasa svako ko ima drzavljanstvo , moze samo onaj ko je trenutno sa prebivalistem u domicilu...,znaci u Srbiji....

To uopste nije krsenje nekih prava , ne zivis tu , privremeno ti je suspendovano pravo na politicki zivot..

Србијанци никада нису били нација у Југославији.У Краљевини СХС/Југославији и ФНРЈ/СФРЈ су постојали само Срби, који су били конститутивни народ у СР (раније НР) Србији, БиХ и Хрватској.
у краљ. југо. нијесу постојали Срби него православци

како дучић рече да не би другог св. рата Срба би нестало до 1965. да је краљ. југо. опстала до тада
Срби би били југословеснска нација :rotf:

Back