200 000 ljudi dobilo državljanstvo na osnovu pripadnosti

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Podela na Srbijance i ostale Srbe je besmislena. Moji preci su davno, pred Turcima došli u Hrvatsku iz Srbije, iz Peći, tako da navedenu podelu smatram veštačkom i najverovatnije izmišljenom od strane naših neprijatelja. A nemojmo zaboraviti i gde su se Srbi prvo naselili na Balkanu? U istočnoh Hercegovini, Bosni, današnjoj zapadnoj Srbiji, Raškoj i Crnoj Gori. Komunističke granice Srbije narod nije verifikovao. Niko ga nije ni pitao.

Trebalo bi pokrenuti inicijativu da se organizuje referendum o povratku monarhije u Srbiji. Valjda ima neko od Karađorđevića da zna naš jezik i da je normalan. A i Petrovići su srpska dinastija ili dovesti koga od Vindzora. Uz kralja na čelu države bi uzurpatori i umišljeni diktatori poput Slobe i Vučka teško uzurpirali svu vlast. Nisam za to da kralj/kraljica bude ikebana već da ima i određena ovlaštenja.
Malo nas je za monarhiju tako da referendum i nije potreban.Propaganda je ucinila nepopravljivu stetu i samo ljevicari imaju buducnost u Srbiji.

Jednom sam ga video uživo u društvu Biljane Plavšić. Bio je pravi gospodin i dobar čovek. Druge ne znam niti sam ih video uživo.
Он није могао бити краљ, јер је био млађи брат Петра Другог.Име је добио по митском хрватском краљу Томиславу, по предлогу Стјепана Радића.

Мислим да нема никог међу Карађорђевићима ко би уживао углед једног монарха у Србији.Углавном и не знају српски језик, одродили су се од Србије(питање је колико су они Срби а колико Хоенцолерни, Холштајни, и слично).

Он није могао бити краљ, јер је био брат Петра Другог.Име је добио по митском хрватском краљу Томиславу, по предлогу Стјепана Радића.

Мислим да нема никог међу Карађорђевићима ко би уживао углед једног монарха у Србији.Углавном и не знају српски језик, одродили су се од Србије(питање је колико су они Срби а колико Хоенцолерни, Холштајни, и слично).
ima mladi Stefan.

Он није могао бити краљ, јер је био млађи брат Петра Другог.Име је добио по митском хрватском краљу Томиславу, по предлогу Стјепана Радића.

Ne znam ništa o ostatku Karađorđevića, a kraljevića Tomislava sam samo jednom video u životu.

Nije da nema ljudi iz Srbije koji su doselili u Bosnu
Ima neki neznatan broj koji se doselio u vreme SFRJ pošto je u Socijalističkoj republici Bosni i Hercegovini kao deficitarni kadar eventualno dobio odmah posao u nekoj od državnih službi i rešeno mu bilo stambeno pitanje. Ponavljam, neznatan broj. Da li danas može SRBIJANAC da dobije mesto, na primer, direktora u nekom od komunalnih preduzeća u bh entitetu RS? Jedino ako ga predsedniku neke od vaših općina preporuči lično Oskar.

А није проблем што Грухоњић и Пицула нису из Србије?
Ma pusti ti divnog Hrvata Piculu, iskrenog prijatelja nas SRBIJANACA i Dinka koji je prihvatio multikulturalne i antifašističke vrednosti Vojvodine i sada je Vojvođanin za diku i ponos Vojvodine. Nego evo još jednog dokaza da nismo isti narod: dok mi SRBIJANCI psujemo ćaci-selektora i ostatak Evrobasketa ćemo gledamo bez navijačkih strasti, Bosanci itekako imaju za koga će navijaju:

https://nova.rs/sport/kosarka/evrobasket-uzivo-ko-prenosi-evropsko-prvenstvo/

Sve rešeno posle drame, Evrobasket dobio petog četvrtfinalistu​

1757245639883.png

Ima neki neznatan broj koji se doselio u vreme SFRJ pošto je u Socijalističkoj republici Bosni i Hercegovini eventualno dobio odmah posao u nekoj od državnih službi i rešeno mu bilo stambeno pitanje. Ponavljam, neznatan broj. Da li danas može SRBIJANAC da dobije mesto, na primer, direktora u nekom od komunalnih preduzeća? Jedino ako ga predsedniku neke od vaših općina preporuči lično Oskar.

Evo još jednog dokaza da nismo isti narod: dok mi SRBIJANCI psujemo ćaci-selektora i ostatak Evrobasketa ćemo gledamo bez navijačkih strasti, Bosanci itekako imaju za koga će navijaju:

https://nova.rs/sport/kosarka/evrobasket-uzivo-ko-prenosi-evropsko-prvenstvo/

Sve rešeno posle drame, Evrobasket dobio petog četvrtfinalistu​

Pogledajte prilog 1781356
Normalno je da Srbi navijaju za Srbiju. A za koga bi trebali? Za Bugarsku?

Георгиј Михајлович је рођен 13. марта 1981. године у Мадриду. Назван је по прадједу по мајчиној линији кнезу Георгију Александровичу Багратион-Мухранском. Крштен је 6. маја 1981. у православној цркви у Мадриду. Крстио га је архиепископ лосанђелески Антоније, у присуству шпанског краља Хуана Карлоса и краљице Софије и бившег бугарског краља Симеона II и краљице Маргарите. Кум му је био бивши грчки краљ Константин II.

Рано дјетињство је провео у француском градићу Saint-Briac-sur-Mer, а затим је отишао за Париз. До 1999, заједно са својом мајком Маријом Владимировном, живио је у родном Мадриду гдје је завршио колеџ. Говори руским, енглеским, француским и шпанским језиком. Високо образовање је стекао на Универзитету у Оксфорду. Данас живи у Шпанији.

Evo ga, Romanov, 1981. godište:
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Георгиј_Михајлович
Šta bi falilo da bude recimo kralj Srbije?!
Njegova majka je trenutno na čelu dinastije:
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Марија_Владимировна
pa fali to što
1) to je ruska dinastija
2) živi u španiji
sada zapitaj se za broj 2 zašto su svi moderni romanovi tako ogavni

zato što su potomci onih koji su izdali cara i svoje rođake da bi im boljševici dozvolili bezbedni prelaz u švedsku pa posle ostatak evrope

I šta sa tim? Za 10 godina malo preko 200 000 ljudi je dobilo državljanstvo jer su se izjasnili kao Srbi i pokazali zavidno poznavanje srpskog jezika, srpske kulture i istorije. To su najvećim delom Srbi iz Republike Srpske ali i iz dijaspore. Ti bi takvima zabranila da dobiju državljanstvo Srbije?
Могу да поверујем да је тако, и без провере података.

Не видим да је проблем усељавање, зато што није велико у односу на наш укупан број.
Проблем је што нас нема довољно, односно што смо у опадању. То треба решити, а не гунђати на умерен број новопридошлих.

mislis da ne bi puklo kad bi izaslo u javnost da drzava koci drzavljanstvo?
e to bi onda poljuljalo vucica a ne ovo sad.

i na kraju..a otkud oni znaju za koga bi glasali?
uvuku se sa ovima zajedno...zato je meni ta prica sumnjiva.. kao sto se uvuku u one koji uzimaju pare za odlaske na neka desavanja i posle to kace po drustvenim mrezama isto tako mogu da se uvuku i u ove koji dobijaju drzavljanstvo...ali se to ne desava..zasto?
Malo je smjehotresno pričati o famoznim "uvoznim" Srbima dok je natalitet Srbije u haosu.Pa samo pogledaj za isti period koji je naveden kako je zapravo broj stanovnika opao.Srbi kao narod prosto nestaju.Za 100 godina ovim tempom doćemo na nivo jedne Slovenije po broju stanovnika a pojedinci se i dalje bave ovakvim glupostima.

Poslednja izmena:

Back