20.Октобар - Дан ослобођења Београда

Ман' се тих песмица за основну школу.
У септембру је развлашћени Дража и остаци ЈВуО елиминисане некакве легализоване војске, кренули су ка Јадрану и тражили спас бегом ка Италији. Чекали су искрцавање западних савезника па када су схватили да од искрцавања нема ништа, Дража је завапио:
......... načelnik štaba Vrhovne komande Jugoslavenske vojske u Otadžbini i ministar vojni, armijski general Dragoljub Draža Mihailović, poslao je radiogram Živku Topaloviću, svome izaslaniku kod saveznika u Italiji i članu Centralnog nacionalnog komiteta:
"Ako nema drugog rešenja, osigurajte evakuaciju u Italiju.
Mi još uvek možemo da se probijemo do mora sa oko

50.000 ljudi.
Pitanje je da li će to biti moguće i kasnije. Šaljite nam
vaš savet hitno.
Opetujem: šaljite nam vaš savet hitno.

Savetujte Šubašića i kralja da se odele od Tita."
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=891549

Ово ти је лепо било написано у посту 428. али то намерно заобилазиш и певаш петпарачке песмице о Дражи и четницима, који у октобру 1944г. нису постојали као војна формација већ разуларена банда која није знала шта ће и где ће.
vise manje ponovo si pokazao nepoznavanje istorije, matematike i najgore od svega geografije :cepanje:
to naravno i ne cudi jer si ponovo citirao cuvanog kvazi filipa svarma i njegove budalastine gde je izmesao falsifikate i hronologiju ,
toliko da mu se svi koji izadju na google i potraze podatke smeju do suza:hahaha1: pa tako i tebi koji ga citira bez da si se makar malo potrudio da nadjes greske u tom tekstu :dash:

За учеснике са обе стране, ви сте једна гомила дебила и савршено заслужује те једни друге.

Немам намеру да се мешам у ову клоаку, али ово доле је толики аутогол да сам морао да загазим...

Дакле по теби је Дража док је трајало ослобођење Београда, највећа и најбитнија операција у Југославији током рата, радио на евакуацији 3 (три) америчка пилота (пише ти на следећој страни Лалићевог извештаја), и правио нереалне планове. Па ниси боље могао да опишеш бесмисао и да си највећи комуниста....
stigao je dakle jos jedan exxxpertista koji bi klasicno agresnivinim pisanjem da prikrijei svoje opste nepoznavanje likova, hronologije i dogadjaja:cepanje:

ako cemo precizno da merimo "najveca i najbitnija operacija u kraljevini jugoslaviji" u kojoj je ucestvovalo "cak" 30 000 -tak hiljada tzv partizana i "samo" 440 000 rusa je akcija u kojoj je draza sve vreme bio blizi beogradu od njegovog suparnika jbt-a koji je od kad je pobegao sa drvara u inostranstvo sve vreme ili bio na visu ili negde u inostranstvu.
dakle geografija te malo kolje.
dalje
pre operacije poznate kao beogradska , nemacki oficiri su drazi ponudili totalnu kapitulaciju tj predaju, on je o tome obavestio engleze ali su oni sve to prikrili i gurnuli srbe da ginu i dalje u borbama sa vec polumrtvim nemackim snagama .
njima je odgovaralo naravno da se ispostuju dogovori sa rusima i nisu marili ni za drzavu ni za narod na teritorji kraljevine i desilo se to sto se desilo.
tzv partizani tj u glavnom i iskljucivo srbi su ginuli na sremskom frontu i jasenovackim logorima koje su usrase ubrzano praznile i unistavale.
dalje,
sem u borbi protiv nemaca ideoloski , politicki...kako god rusi nisu bili nikakvi saveznici cetnicima i potpuno je normalno da su posle prvih neprijateljstava iskazanih prema cetnicima isti i povukli na teritorije van domasaja kako starih tako i novih okupatora srbije.
sta vise dok su jos rusi bili nemacki saveznici u drugom svetskom ratu cetncii su vec prihvatili borbu protiv nemaca , dakle cak i hronoloski svi ostali tzv borci su bili u zaostatku za cetnicima.

Питање је било: где је био Дража у време ослобађања Београда? Ако имаш тај податак, дај га!
pa odgovoreno ti je nekoliko puta ali ti ocigledno ne citas poruke ili to cinis bez razumevanja.
u svakom slucaju draza je sve vreme bio blizi beogradu nego tvoj jbt,
jer i vis i rumunija su dalje od srbije , hercegovine i crne gore cijjom se teritorijama tj granicom draza kretao nikad ne ostavljajuci svoj narod i svoju vojsku :mazi:

Da, inace su Nemci javno uputili poziv da bajne Srbende ne drukaju masovno komsije jer ne mogu sve da obrade. Takvi su skraceni za glavu od kojih vi sad pravite nevine zrtve judeo- svemirsko-komunisticke okupacije.
standardno za tebe , nemas pojma i pises budalastine opisujuci navodno neke uopstene izmisljene momente bez i jednog jedinog konkretnog primera :maramica:

Немам намеру да се мешам у ову клоаку, али ово доле је толики аутогол да сам морао да загазим...
Дакле по теби је Дража док је трајало ослобођење Београда, највећа и најбитнија операција у Југославији током рата, радио на евакуацији 3 (три) америчка пилота (пише ти на следећој страни Лалићевог извештаја), и правио нереалне планове. Па ниси боље могао да опишеш бесмисао и да си највећи комуниста....
Какав аутогол пратиш ли ти расправу?
Док је трајала та реокупација Београда, једни окупатори су одлазили други су долазили, Дража се тактички наравно склонио у Босну, јер је Србија окупирана од стране Црвене армије са којом наравно није могао директно да се бори и зато је планирао тамо да се организује и ослобађа земљу сада од комуниста, зато је и пробао касније да се убаци у Шумадију али је издан и заробљен.Због тога су четници прво слали спашене авијатичаре из Прањана па из Коцељеве, па када је Црвена армија дошла и тамо онда из Бољанића у Босни.
То је доказ да се он налазио тамо у време те операције, а то сам и био питан и дао сам одговор.

Једино да нам Добро дошли каже где он мисли да се тада налазио Дража, вероватно у Берлину.

Питање је било: где је био Дража у време ослобађања Београда? Ако имаш тај податак, дај га!
Одговор сам дао па прочитај.

-Септембар-децембар 1944. У селу Драгиње код Ваљева се налази у време краљевог говора. Половином септембра креће у Мачву. Прелази Дрину 26.9.1944. Од Бијељине креће до Модриче, па у правцу Добоја. Половином октобра долази на терен Озренског корпуса. 1.11. испраћа америчку мисију у Бољанићима, после чега одлази на Романију. 13.12. из села Ракова Нога доалзи у село Кнежине. 19.12. се налази на висини Власеница-Кладањ где прославља своју крсну славу. 31.12. долази у село Гаре, северно од Велуће.
https://facebookreportermonitor.wordpress.com/2013/05/05/дражин-ратни-пут-1941-1946-у-слици-и-речи/
Све је јасно као што је јасно да је тзв. маршал у то време био у Банату а у Београд ушао 3-4 дана по ослобођењу.

Одговор сам дао па прочитај.

-Септембар-децембар 1944. У селу Драгиње код Ваљева се налази у време краљевог говора. Половином септембра креће у Мачву. Прелази Дрину 26.9.1944. Од Бијељине креће до Модриче, па у правцу Добоја. Половином октобра долази на терен Озренског корпуса. 1.11. испраћа америчку мисију у Бољанићима, после чега одлази на Романију. 13.12. из села Ракова Нога доалзи у село Кнежине. 19.12. се налази на висини Власеница-Кладањ где прославља своју крсну славу. 31.12. долази у село Гаре, северно од Велуће.
https://facebookreportermonitor.wordpress.com/2013/05/05/дражин-ратни-пут-1941-1946-у-слици-и-речи/
Све је јасно као што је јасно да је тзв. маршал у то време био у Банату а у Београд ушао 3-4 дана по ослобођењу.
Дражин ратни пут 1941-1946, у слици и речи
ПРИРЕДИО: Милослав САМАРЏИЋ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Приложио си извор кога треба да се стидиш!
И тај пропагандни извор не објашњава где је Дража био у време ослобађања Београда (12 - 20.октобра). А има следеће:

- На краљев рођендан, 6. септембра, Дража је такође био у Прањанима.
- Краљев говор од 12. септембра 1944. затиче Дражу у селу Драгиње код Ваљева, одакле одлази у Мачву. (Дражино разочарење - моја примедба)
- У Бадовинце је стигао најдаље 16. септембра.
- Поподне 24. септембра Врховна команда прелази преко Дрине,
- а у ноћи између 25. и 26. септембра прелази и Дража.
- Током 27. септембра Дража се налазио у Зрнелову, а 30. септембра одлази у Посавину
- ..........................................................................................
- ..........................................................................................
- нема података где је у то време био Дража!
- 1. новембра, растаје се са пуковником Мекдауелом, који тога дана одлази авионом из Бољанића.
- Средином новембра Мајевички корпус шаље храну за Врховну команду у село Обудовац код Сарајева.
- Најдаље од 21. децембра Дража и Врховна команда налазили су се у Кладњу.

Дакле, од 27.септембра до до 1.новембра, Дража као да није постојао. Негде се сакрио и туговао због краљевог говора од 12.септембра.

Дражин ратни пут 1941-1946, у слици и речи
ПРИРЕДИО: Милослав САМАРЏИЋ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Приложио си извор кога треба да се стидиш!
И тај пропагандни извор не објашњава где је Дража био у време ослобађања Београда (12 - 20.октобра). А има следеће:

- На краљев рођендан, 6. септембра, Дража је такође био у Прањанима.
- Краљев говор од 12. септембра 1944. затиче Дражу у селу Драгиње код Ваљева, одакле одлази у Мачву. (Дражино разочарење - моја примедба)
- У Бадовинце је стигао најдаље 16. септембра.
- Поподне 24. септембра Врховна команда прелази преко Дрине,
- а у ноћи између 25. и 26. септембра прелази и Дража.
- Током 27. септембра Дража се налазио у Зрнелову, а 30. септембра одлази у Посавину
- нема података где је у то време био Дража!
- 1. новембра, растаје се са пуковником Мекдауелом, који тога дана одлази авионом из Бољанића.
- Средином новембра Мајевички корпус шаље храну за Врховну команду у село Обудовац код Сарајева.
- Најдаље од 21. децембра Дража и Врховна команда налазили су се у Кладњу.

Дакле, од 27.септембра до до 1.новембра, Дража као да није постојао. Негде се сакрио и туговао због краљевог говора од 12.септембра.
Биће зато да није постојао, са ким ја водим расправу. 😂😂😂😂😂

Биће зато да није постојао, са ким ја водим расправу. 😂😂😂😂😂
Па дај извор који потврђује где је Дража био од 12 до 20.октобра 1944. па да закључимо расправу.
Видиш и твој омиљени извор нема тај податак или га намерно заобилази. Очигледно да је био на окупираној територији па се аутори стиде да то кажу.
А ти си тај Самарџићев податак приложио ,,реда ради'' а да сам ја тако нешто урадио, коментар би ми избрисао.

Па дај извор који потврђује где је Дража био од 12 до 20.октобра 1944. па да закључимо расправу.
Видиш и твој омиљени извор нема тај податак или га намерно заобилази. Очигледно да је био на окупираној територији па се аутори стиде да то кажу.
А ти си тај Самарџићев податак приложио ,,реда ради'' а да сам ја тако нешто урадио, коментар би ми избрисао.
Па видео си, у Босни.
На којој окупираној територији, окупираној од Немаца или окупираној од комуниста, где то није постојао?

Па видео си, у Босни.
На којој окупираној територији, окупираној од Немаца или окупираној од комуниста, где то није постојао?
Коментар ,,реда ради''! Обриши сам свој пост па уљудно докажи где је стварно био па запоставио ослобађање Београда?
А што се тиче ,,окупиране територије'' од комуниста - погрешио си. Окупирана је била од ,,четничке банде'' јер у то време ЈВуО већ није постојала. Зато су ,,комунисти''(НОВЈ '' у децембру 1944. почистили тај крај око Кладња од четничких банди.

Poslednja izmena:
Коментар ,,реда ради''! Обриши сам свој пост па уљудно докажи где је стварно био па запоставио ослобађање Београда?
А што се тиче ,,окупиране територије'' од комуниста - погрешио си. Окупирана је била од ,,четничке банде'' јер у то време ЈВуО већ није постојала. Зато су ,,комунисти''(НОВЈ '' у децембру 1944. почистили тај крај око Кладња од четничких банди.
Није постојао. :hahaha: :hahaha: :hahaha:

"Непостојећи" Дража са четницима са Вучјака, октобра 1944. године. Поред Драже, у црној шубари, је Бранко Ковачевић из Подновља, командант Одреда "Вучјак".
76776.jpg

Neko oslobadja Beograd, a neko se fotka po sumama i proplancima Bosne gizdave.
Црвена армија ослобађа Београд док се врховни командант југословенских комуниста налази у Румунији и чека исход битке и устоличење, док Дража гледа да то спречи.Једначина без непознатих.

vazda neki cirkus sa vama subnorovcima :cepanje:
a jel i jbt tugovao u to vreme posto nije bio ni na teritoriji kraljevine nego cekao da ga rusi uvedu u beograd:maramica:

Back