20 GODINA POSLE: Evo zašto nas je bombardovao NATO

Vulin: Srbija neće biti članica NATO, makar bila poslednja u Evropi koja to nije
22.03.2019., Autor:Beta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija neće postati članica NATO pakta "makar bila poslednja zemlja u Evropi koja to nije".

"Srbija je izabrala da bude vojno neutralna i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dokle god vodi državu, mi nećemo biti članica NATO pakta", rekao je Vulin na Međunarodnoj konferenciji "Mir i napredak umesto ratova i siromaštva" u Beogradu.

On je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, kazao da je srpskom narodu od 2000. do 2012. godine bilo "zabranjeno" da se seća NATO agresije i da je narod bio "vaspitavan" da je "NATO agresija bila izazvana".

Vulin je dodao da Srbija ničim nije uzrokovala NATO agresiju, već se borila se i branila od "terorističkih napada".

"Vreme u kojem je srpski narod učen da je NATO agresija zapravo bila izazvana i da su Srbi sami krivi za svako zlo koje ih je zadesilo, deo je prošlosti", rekao je Vulin.

On je naveo da odluku da Srbija bude vojno neutralna, vidi u opredeljenosti Srbije da bude slobodna.
Međunarodnoj konferenciji prisustvovali su eksperti međunarodnog prava, istorijskih, vojnih i političkih nauka, socijalnih i humanitarnih organizacija iz Srbije i inostranstva, navodi se u saopštenju.

Najvažnije je da je genocid sprečen.

54518550_1193778064115598_5218596242023514112_n.jpg

:per:

Нарочито тражи да СР Југославија одмах обустави насиље и репресију на Косову на начин који се може верификовати, и да започне и оконча повлачење у фазама са Косова, на начин који се може верификовати, свих војних, полицијских и паравојних снага, у складу са хитним распоредом, са чим ће бити синхронизовано распоређивање међународног безбедносног присуства на Косову;
Потврђује да ће после повлачења, договореном броју југословенског и српског војног и полицијског особља бити дозвољен повратак на Косово ради обављања дужности у складу са анексом 2;

Нарочито тражи да СР Југославија одмах обустави насиље и репресију на Косову на начин који се може верификовати, и да започне и оконча повлачење у фазама са Косова, на начин који се може верификовати, свих војних, полицијских и паравојних снага, у складу са хитним распоредом, са чим ће бити синхронизовано распоређивање међународног безбедносног присуства на Косову;
Потврђује да ће после повлачења, договореном броју југословенског и српског војног и полицијског особља бити дозвољен повратак на Косово ради обављања дужности у складу са анексом 2;

To je trebalo potpisati još 1986.

Dragane, nesrecnice, jel ti stvarno verujes u to sto pise vuciceva pudlica D.J. vucicevic koji drzi informer?

Ne, mi to ne verujemo, mi smo to pisali pre njih,...ovde na krsti.
Zar ne vidis da cela planeta prati ovaj forum, vodi racuna sta pises.:D

- - - - - - - - - -

Pa da, 1000 milijardi dolara boksita na Kosovu.

Nažalost, SFRJ to nije imala pojma pa je Kosovo bilo najzaostalije umjesto najbogatije.

- - - - - - - - - -

Opet slaviš poraze :lol:

Tako je mudroseru, mi sve bitke izgubili, a jedini smo bez stranog gazde u kuci.
Al vi kao pobedu racunate ko ce dublje u njihovu bulju da se zavuce,.......onda ste vi pobedili, alal vam bilo.:D

- - - - - - - - - -

https://lyricstranslate.com/de/pesma-o-hrvatima-jovan-ducic-zakrzljala-raso-lyrics.html

Zakržljala raso
Јован Дучић - Закржљала расо! Песма о Хрватима (Сину тисућљетне културе)

Ти не знаде 'мрети крај сломљеног мача
На пољима родним, бранећи их часно
Китио си цвећем сваког освајача
Певајућ' му химне, бестидно и гласно.

Слободу си вечно, закржљала расо
Чек'о да донесу туђи бајонети
По горама својим туђа стада пас'о
Јер достојно не знаш за Слободу 'мрети.

Покажи ми редом Витезе твог рода
Што балчаком с руку сломише ти ланце
Где је Карађорђе твојега народа
Покажи ми твоје термопилске кланце.

С туђинском си камом пузио по блату
С крволоштвом звера, погане хијене
Да би мучки удар с леђа дао Брату
И убио пород у утроби жене.

Још безбројна гробља затравио ниси
А крваву каму у недрима скриваш
Са вешала старих нови коноп виси
У сумраку ума новог газду сниваш.

Бранио си земљу од нејачи наше
Из колевке пио крв невине деце
Под знамење срама уз име усташе
Ставио си Христа, Слободу и Свеце.

У безумљу гледаш ко ће нове каме
Оштрије и љуће опет да ти скује
Чију ли ћеш пушку обесит' о раме
Ко најбоље уме да ти командује.

viber-image-2019-03-19-21.01.51.jpg

Поводом антиНАТО протеста, који се одржава у недељу, 24. марта, у 17 часова, испред Генералштаба Војске Србија, када се и потписује петиција у којој се тражи склањање НАТО канцеларије из Министарства одбране и када ће се отићи до руске амбасаде, да би окупљени народ изразио захвалност Русији за њен принципијални став којим се подржава целовитост српске државе, у знак подршке овом догађају, уз позив грађанима Србије да се окупе у што већем броју, јавности се обратио познати српски публициста Михаило Меденица.
Његово обраћање јавности преносимо у целости:
„Помаже Бог, браћо и сестре!
Да би нам Бог помогао ваља му видети нас саборне и одлучне под сводом небеским у недељу, 24. марта, пред зградом Генералштаба у 17 сати да једном за свагда ускликнемо оно што ми морало да се подразумева: НЕМА СРБИЈЕ БЕЗ ЗАВЕТНЕ СВЕТИЊЕ- КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, И НЕМА У СРБИЈИ МЕСТА, НИ ПРИМИСЛИ ДА МОЖЕ БИТИ МЕСТА, НЕКАКВОЈ КАНЦЕАРИЈИ ЗА САРАДЊУ СА ЂАВОЉОМ ИСПОСТАВОМ НА ЗЕМЉИ- ПРОКЛЕТИМ НАТО ПАКТОМ!!!
Задњи је час да се усправимо, будемо достојни потомци славних предака и славни преци будућих поколења- НЕ ДОЗВОЛИМО ВИШЕ НИ ТРЕНА КРВНИЦИМА ДА БУДУ ДОБРОДОШЛИ У ДОМУ МАЈКЕ У ЦРНИНИ!
Србија је литургијска, славна, часна, храбра и чојствена- не дајмо да је учине другачијом, јер ће поколења за својим идетитетом трагати на пепелишту наше срамоте!
НАТО фукаре и крволоци нису и никада не могу бити добродошли у Србију! Никада и ни по коју цену!!!
Звери чије су стопе натопљене невином крвљу праведника у Србији могу имати само презир- канцеларију НИКАКО И НИКАДА!!!
Због тога се, браћо и сестре, саберимо 24. марта у 17 сати пред зградом Генералштаба да као један поручимо фукари- НАТО КРВОЛИЦИ- МАРШ ИЗ СРБИЈЕ!!!
Како чинимо- тако нам Бог помогао!!!
https://srbin.info/2019/03/22/mihailo-medenica-nato-mars-iz-srbije/

Ексклузивно слике са данашњег скупа:

abPfZl8.jpg

jTVjasS.jpg

Грчка организација за мир:

mKLoXLc.jpg

ZvwkX6C.jpg

IixMbiy.jpg

А било је и позера из "Београдског форума за свет равноправних",неколицина младих који су више хватали ладовину иза споменика,него што су били заинтересовани за сам скуп.Чак сам видео и пар девојака које немају ни елементарно васпитање (не знају да ставе руку док зевају,ваљда им било много рано 12h касно се вратиле из ноћног провода),али не треба генерализовати, "Београдски форум за свет равноправних" Живадина Јовановића је свакако патриотска организација,само морају више да воде рачуна кога ангажују да их представља од студената.

CJQYCgK.jpg

Poslednja izmena od moderatora:

Back