20 godina od ubistva Mauzera

Ovaj dokumentarni film o gardi mislim da znam od reči do reči :)
Baš sutra idem u Bijeljinu na Parastos poginulim borcima Garde sa porodicom Potpukovnika Branka Pantelića Pantera. Nadam se da će me odvesti na groblje u Kovačićima gde je Ljubiša i sahranjen i na mesto njegove pogibije. Biće mi velika čast da me ti ljudi ugoste i odvedu me na Panjik,mesto pogibije komandanta Pantera.

Svi naši Komandanti raznih formacija su ubijeni ili poginuli pod jako čudnim okolnostima..Pogotovo oni koji su učestvovali u ratu u BiH i Krajini
Nazalost je tako..jedan od retkih koji je preziveo je Milan Jolovic Legenda koji je hvala dragom Bogu ziv i zdrav danas....

Kao sto je Ljubo rekao postojala je namera da se svi oni proglase za neke paravojne formacije ali Panteri su se konkretno tome odupreli na taj nacin sto im je iz komande korpusa za Komandanta poslat aktivni major Branko Pantelic Panter po kome jedinica i nosi ime....

Pamtimo da su lose zavrsili pored Mauzera i Veljko Milankovic,komandant legendarne jedinice Vukovi s Vucjaka,Mitar Maksimovic Mando iz Ugljevika komandant jedinice Mandini Lavovi zatim Srdjan Knezevic sa Pala-komandant Belih Vukova takodje ubijen tih godina,i tako dalje....

Danas sam bio na Parastosu poginulom Komandantu Branku Panteliću Panteru na Panjiku pa sam iskoristio priliku da odem u Kovačiće da upalim sveću i osnivaču garde,Ljubiši Saviću Mauzeru

20200921_153357.jpg

Back