150 uhapšenih za 18 miliona evrića...Pranje para preko hapsenja...

Ne znam je l shvataš razliku između jedne kuće i desetine apartmana, računima u Švajcarskoj i slično? Naravno da treba uhapsiti sve koji krše zakon, al uhapsiš čoveka koji bespravno prodaje gaće na pijaci a ne uhapsiš tipa koji ima milione na računu, stečene raznim nelegalnim poslovima?
Jel' ti pratis tok postova?

Pa citaj malo sta sam vec napisala, pre nego da optuzis i ubacis se.

Zato sam i napisala, i dilere - kriminalce, i politicare koji "zmure" na to, ali i inspekcije, sada bih dodala.

I izvini sverceri obicne robe pa zaradise pojedini za kuce, te nece dileri droge? Pricaj to nekom drugom.
Опет понављам, људима је тешко да размишљају, не само да доносе своје закључке, већ је тешко и да се информишу о томе, без обзира што постоје студије које су доказале да дилерски посао криминалаца није профитабилан на дуге стазе, када се израчуна зарада током читаве ''каријере''.
Не можеш да поредиш шверцере робе са криминалцима, јер њихов посао није ни близу ризичан као криминални и одржив је на дуже стазе и наравно да ће више зарадити од криминалаца и обичних радника.
Што је човек глупљи и мање информисан, лакше му је да упадне у криминал, јер мисли ''ма како ћемо, лако ћемо, види оног на врху колико је пара направио или види оног дилера части цео клуб''. Али тај дилер је можда ове године направио 100 хиљада евра, али следеће ће можда бити у ЦЗу или бити инвалид вечно прикован за кревет или под земљом. То никога не занима, јер у филмовима тога нема.
Политичару, шверцеру обичне робе или раднику у Максију се то не дешава, а и отказ се не дели метком.

Опет понављам, људима је тешко да размишљају, не само да доносе своје закључке, већ је тешко и да се информишу о томе, без обзира што постоје студије које су доказале да дилерски посао криминалаца није профитабилан на дуге стазе, када се израчуна зарада током читаве ''каријере''.
Не можеш да поредиш шверцере робе са криминалцима, јер њихов посао није ни близу ризичан као криминални и одржив је на дуже стазе и наравно да ће више зарадити од криминалаца и обичних радника.
Што је човек глупљи и мање информисан, лакше му је да упадне у криминал, јер мисли ''ма како ћемо, лако ћемо, види оног на врху колико је пара направио или види оног дилера части цео клуб''. Али тај дилер је можда ове године направио 100 хиљада евра, али следеће ће можда бити у ЦЗу или бити инвалид вечно прикован за кревет или под земљом. То никога не занима, јер у филмовима тога нема.
Политичару, шверцеру обичне робе или раднику у Максију се то не дешава, а и отказ се не дели метком.
Pa ne bih se slozila. Taj diler je stetocina bas kao i njegovi "bosovi", i nije bitno koliko zaradjuju, bitno je da se bave najstetnijim poslom. Ne mogu da ga zalim nikako.

Ali, i sama sam skrenula paznju i pre svega mislila na "krupne ribe" ako nisi ukapirao iz mog posta na koji si se nadovezao prvobitno, u tom i svim povezanim poslovima, pa i u politici.

Gradjevina je isto izvor unosnog kapitala, pranja novca i tu niko ne proverava poreklo novca za stanove, ali ni kvalitet nekretnine.

Pa ne bih se slozila. Taj diler je stetocina bas kao i njegovi "bosovi", i nije bitno koliko zaradjuju, bitno je da se bave najstetnijim poslom. Ne mogu da ga zalim nikako.

Ali, i sama sam skrenula paznju i pre svega mislila na "krupne ribe" ako nisi ukapirao iz mog posta na koji si se nadovezao prvobitno, u tom i svim povezanim poslovima, pa i u politici.
Ко њих жали и ко је рекао да они нису штеточине баш као и њихови босови ? Ја само износим чињенице које се тичу њихове зараде током њиховог бављења криминала.
Управо због твог става, ''ма они зарађују највише'', а твој став нажалост дели већина људи на Балкану, управо због таквог става млади улазе у криминал, јер мисле да ће лако и брзо да зараде много пара. Проблем је што огромна већина неће.
Ево у мом крају је једна клинка била дилер, не знам колико је зарадила, али ништа се није видело на њој или на њеној кући и окружењу. Пала је врло брзо, одлежала око 3 године, можда мање ако је помилована, али тада је донет строжији закон, јер 90их такви мали дилери почетници би добили прекршајну пријаву ... малтене. Она је у КПЗ Пожаревцу ментално оболела и сада је на грбачи мајке док је мајка жива.

Ми смо финансијски неписмена средина и зато овде и пролази криминал, зато има и коцкарница на сваком ћошку, а онда још и корупција када се дода на све то...

Dakle evo skoro 150 uhapsenih, a sve skupa za samo 18 miliona evrica ih terete...
"Samo 18 miliona" samo je zbog toga, što onaj čestiti dio SNS-a, koji je u debeloj većini, pomno prati da se nešto ne ukrade.
Međutim, SNS nije svemoćan, kao što nije ni savršen, to nikada nisam ni tvrdio da tamo nema kukolja, ali herbicid s natpisom "Pravda & antikorupcija" u SNS stranci redovito i efikasno radi.
Sama cinjenica da su u ovoj medijsko propagandnoj akciji kao uhapsili toliko njih, a za toliko malo para u odnosu na brojku uhapsenih...,
"Toliko malo para", među ostalim nam govori da i onaj korov u redovima SNS-a ni približno nije toliko poguban i žilav kao Žuti korov.
Čak i oni najgori među SNS-ovcima imaju u sebi urođen nekakav osjećaj za razlučivanje dobrog od lošeg, dok je s druge strane Žuti nešto poput SDP-njare - rođen s rukom u tuđem džepu.

Ко њих жали и ко је рекао да они нису штеточине баш као и њихови босови ? Ја само износим чињенице које се тичу њихове зараде током њиховог бављења криминала.
Управо због твог става, ''ма они зарађују највише'', а твој став нажалост дели већина људи на Балкану, управо због таквог става млади улазе у криминал, јер мисле да ће лако и брзо да зараде много пара. Проблем је што огромна већина неће.
Ево у мом крају је једна клинка била дилер, не знам колико је зарадила, али ништа се није видело на њој или на њеној кући и окружењу. Пала је врло брзо, одлежала око 3 године, можда мање ако је помилована, али тада је донет строжији закон, јер 90их такви мали дилери почетници би добили прекршајну пријаву ... малтене. Она је у КПЗ Пожаревцу ментално оболела и сада је на грбачи мајке док је мајка жива.

Ми смо финансијски неписмена средина и зато овде и пролази криминал, зато има и коцкарница на сваком ћошку, а онда још и корупција када се дода на све то...
Da, to je tacno, ali to je samo delimicna poenta teme. Stvar je u tome da niko ne sme da ulazi u politiku da bi se obogatio ili stekao nesto sto mu inace ne pripada, a to je postala redovna pojava. Ili u bilo koji posao za koji nema znanja i iskustva, za koji nema reference.

....

Jedan autorski osvrt na ovu disproporciju broja uhapsenih i para za koje ih kao terete...

Dakle evo skoro 150 uhapsenih, a sve skupa za samo 18 miliona evrica ih terete...
Plus sto je od tih 150 vec pola, ako ne i 2/3 vec na slobodi...i pitanje je da li ce i od tih 18 mil. evrica na kraju biti ista...

A verujem da su uhapsili bar 3-4 prava da bi bilo bar 1,8 milijardi evra...

Ovako...lakradija 00-24h

Sama cinjenica da su u ovoj medijsko propagandnoj akciji kao uhapsili toliko njih, a za toliko malo para u odnosu na brojku uhapsenih..., nam govori da je sve lažno...i da ce ako i osude par njih dobiti smesne ili nikakve kazne...ili jos gore dobiti i vece obestecenje

E onda dolazimo do momenta drzavnog pranja para preko fejk hapsenja...
Kao sto je oprano preko Miskovica, kad je kao hapsen pa posle obestecenje = Izvolte Sava Centar...
Dakle tim fejk propagandnim hapsenjem je preko Miskovica oprano nekoliko miliona evra...

Pa cemo tako za godinu dve tri obestetiti Grcica, Sotirovsku i njima dati tj preko njih oprati jos par miliona evra...

I na kraju ce preko 150 lazno uhapsenih za 18 milliona...biti drzavno oprano 180 miliona...:rtfm:

kurir-460x0.webp

...
samo oko zeleznice je sa realnih 16 mil napumpano 65 miliona evra...

Back