128 kbps vs 320 kbps

Vise tehnicko nego muzicko pitanje :)

No dobro... ima znacajne razlike naravno.
.mp3 je format kompresovanih fajlova, sto znaci da se deo podataka (zvuka u ovom slucaju) gubi.
Na 320kbps se taj gubitak uglavnom i ne cuje, jos neke nize vrednosti su prihvatljive,
ali 128kbps nije za slusanje...

Zavisi. Ako je ripovan sa originala onda ti je i 128 ok.
Posto uglavnom ljudi skidaju sa radija, snimaju pa kad ga onda jos stavi u 128 onda je razlika velika i oseca se losiji zvuk. Dakle, ako je sa originala, mala je razlika izmedju 128 i 320
Ali preporuka 320, all the way :)

ja primecujem razliku, moj ortak kaze da je to na psihickoj bazi, da ja mislim da primecujem razliku a u stvari je nema. Kaze da mi treba koncertno ozvucenje da bih primetio razliku...

razlike definitivno ima, to nije diskutabilno. Ne treba ti koncertno ozvuchenje da bi osetio razliku sigurno, ali na slushkama se teshko oseti neka bitnija razlika, da bi se cimao da trazhish jachi bitrate, ovog momenta slusham Dani California od Peppersa koji fura na 128, apsolutno sam zadovoljan zvukom, ne pada mi na pamet da jurcam "kvalitetniji" file, to je sushtinski gubljenje vremena :)

Vise tehnicko nego muzicko pitanje :)

No dobro... ima znacajne razlike naravno.
.mp3 je format kompresovanih fajlova, sto znaci da se deo podataka (zvuka u ovom slucaju) gubi.
Na 320kbps se taj gubitak uglavnom i ne cuje, jos neke nize vrednosti su prihvatljive,
ali 128kbps nije za slusanje...

Ti mora da si neki.... " Sa Istančanim Sluhom "....pa ti nije za slušanje na ....128kbps....;)

SVIRAŠ. *****......

Ako ono što postavljaš....i slušaš....dovoljno ti je i .....96kbps.....;)

Bolji je 320 kbps naravno,ali sve zavisi kako je i odakle ripovano.Ako recimo skines sa youtubeta,svejedno da l' ga konvertujes u 128 kbps ili 320 kbps,na sluskama je beda zvuk(bar meni,koji takodje imam sofisticirano uvo :mrgreen:)

Dobro je da imaš ....bar jedno sofisticirano....al ako nastaviš sa sluškama...mož mu otkaže software..:sad2:

Poslednja izmena:

Back