11 Pravila za uspeh

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jok brate,ne moze to bez znanja. Msm mozes da ides na srecu samo ako ces da popunjavas tiket u klajdzi ili brojeve na lotou pa da uzmes neku kintu.

Sta ces vise... :mrgreen:

Sto sam citao jednom koliko je neki cica imao srece, lik dobio na lotou, ispao iz aviona i pao na seno, ni ogrebotine, doziveo saobracajnu nesrecu i opet ni ogrebotine, a u avionskoj nesreci su preziveli samo on i jedna stjuardesa koju je on muvao (preneo joj malko srece)...znaci nisam mogao verovati kad sam procitao... :D

11 Pravila za uspeh

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu Bil Gejts nedavno je održao govor o stvarima kojima vas neće naučiti u školi

1. Život nije fer, navikni se na to.
2. Svet ne zanima tvoje samopoštovanje niti će brinuti o njemu. Svet te prihvata ako postigneš nešto pre nego što počneš da se osećaš dobro u svojoj koži.
3. Nećeš zarađivati 60.000 dolara godišnje čim izađeš iz srednje škole. Nećeš biti potpredsednik sa službenim telefonom sve dok to ne zaslužiš ili postigneš svojim radom.
4. Ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj dok ne dobiješ šefa.
5. Pečenje hamburgera nije nešto što treba da ti bude ispod časti. Tvoji preci imali su drugu reč za pečenje hamburgera: zvali su to izuzetnom prilikom.
6. Ako grešiš, nisu za to krivi tvoji roditelji. Nikad ne kukaj nad svojim greškama, uči iz njih.
7. Pre tvog rođenja, tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odeće i slušanja tebe kako pričaš kako si kul. Zato, pre nego počneš da spasavaš šume od parazita i raznih zagađenja, pokušaj da složiš svoje stvari u ormar u sobi.
8. Tvoja škola ima način da reši ko je pobednik, a ko je gubitnik. U životu takve prilike nema. U nekim školama ukinuli su negativne ocene i daju ti bezbroj prilika da daš pravi odgovor. Ovo nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.
9. Život nije podeljen semestrima. Nema slobodnog leta i vrlo malo zaposlenih je zainteresovano da ti pomogne da nađeš sebe. To moraš da činiš u svoje slobodno vreme.
10. Televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju da napuste kafić i da odu na svoj redovan posao da bi preživeli.
11. Budi ljubazan prema bubalicama. Velike su šanse u životu da ćeš raditi za jednog od njih.

Predsednik kompanije "Majkrosoft" i jedan od najbogatijih i
najuspešnijih ljudi na svetu Bil Gejts nedavno je održao govor u jednoj
američkoj srednjoj školi

Tom prilikom je dao svojih 11 pravila za uspeh...

Ovo nam je čitala profesorka srpskog na času.
Dobro je, mada baš i ne razmem kako se puki siromah kakim se izjašnjava Bil Gejts
preprodavanjem jabuke, po jabuke našao u softverskim vodama, al dobro ... :think:

11 Pravila za uspeh

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu Bil Gejts nedavno je održao govor o stvarima kojima vas neće naučiti u školi

1. Život nije fer, navikni se na to.
2. Svet ne zanima tvoje samopoštovanje niti će brinuti o njemu. Svet te prihvata ako postigneš nešto pre nego što počneš da se osećaš dobro u svojoj koži.
3. Nećeš zarađivati 60.000 dolara godišnje čim izađeš iz srednje škole. Nećeš biti potpredsednik sa službenim telefonom sve dok to ne zaslužiš ili postigneš svojim radom.
4. Ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj dok ne dobiješ šefa.
5. Pečenje hamburgera nije nešto što treba da ti bude ispod časti. Tvoji preci imali su drugu reč za pečenje hamburgera: zvali su to izuzetnom prilikom.
6. Ako grešiš, nisu za to krivi tvoji roditelji. Nikad ne kukaj nad svojim greškama, uči iz njih.
7. Pre tvog rođenja, tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odeće i slušanja tebe kako pričaš kako si kul. Zato, pre nego počneš da spasavaš šume od parazita i raznih zagađenja, pokušaj da složiš svoje stvari u ormar u sobi.
8. Tvoja škola ima način da reši ko je pobednik, a ko je gubitnik. U životu takve prilike nema. U nekim školama ukinuli su negativne ocene i daju ti bezbroj prilika da daš pravi odgovor. Ovo nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.
9. Život nije podeljen semestrima. Nema slobodnog leta i vrlo malo zaposlenih je zainteresovano da ti pomogne da nađeš sebe. To moraš da činiš u svoje slobodno vreme.
10. Televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju da napuste kafić i da odu na svoj redovan posao da bi preživeli.
11. Budi ljubazan prema bubalicama. Velike su šanse u životu da ćeš raditi za jednog od njih.

Predsednik kompanije "Majkrosoft" i jedan od najbogatijih i
najuspešnijih ljudi na svetu Bil Gejts nedavno je održao govor u jednoj
američkoj srednjoj školi

Tom prilikom je dao svojih 11 pravila za uspeh...
Moš misliti....dosadno....

I to nam kaže bil kapijaš kojeg je mamica pogurala preko IBM-a da bi uspeo dalje u "poslu", a da kažemo o tom neodustajanju... on je odustao od nekog koledža jer je bio jedan momak bolji u matematici od njega. Nije podnosio poraz pa je odustao...

Treba mi pomoc neke dobre duse koja ume da smislja strategije, planove ili sta vec. Jeste da je moj problem dosta detinjast, ali stvarno zelim da ga resim.. Mislim, jeste da je to da vreme leci sve potpuno tacno, ali ja uvek ispadnem onaj ko izvuce deblji kraj. Prema tome: Svideo mi se jedan decko kada sam jednog vikenda izasla u grad. Naravno, ja ne volim da prilazim ljudima kada popijem, kao sto ne volim da tada oni meni prilaze, jer imam ruzna iskustva, takve osobe uglavnom ne zele da se secaju prethodne veceri i slicno. Zato sam saznala kako se zove i odmah sam ga nasla na fb-u, i rekla sam mu da zelim da se upoznamo. Ali on je odbio. Ok je to ako mu se verovatno nisam svidela ili sta, iako je, kad god sam izasla u grad, stalno gledao u mene. Stvarno ne razumem muski mozak. I pitala sam ga zasto ne zeli da se upoznamo, a on je rekao da ne zna ko sam i da me ne poznaje. Cak sam mu jednom prilikom i prisla i upoznali smo se, i bas je lepo reagovao, i opet je imao taj prokleti pogled na meni delom veceri, i onda sam mu poslala poruku i on je opet rekao da ne zna ko sam i da ih ima milion. I ja stvarno sve prastam ljudima jer znam da me ne poznaje kao osobu i da ne bi tako reagovao da me zna bolje, i iskreno, mislim da je takva reakcija normalna i cak mi se svidela, jer ne volim ljude koji su mnogo otvoreni, a iz pouzdanih izvora sam saznala da je stidljiv. I onda sam jednom njegovom drugu koga poznajem rekla da ga pozdravi i posle toga me je izbrisao iz prijatelja. Mene stvarno ne zanima razlog zasto je to uradio, samo hocu da se pokaje. Mozda izgleda bedno, ali ne nalazim ja svaki dan osobu zbog koje cu da ispadam kreten, a da opet nastavim da se trudim. Mozda je moj um bolestan i kako god, al zelim neciji savet. Hvala

Pored dobro poznatih detalja o njegovom životu i teniskom uspehu, navodi se da je Nole pobožan čovek.

- Pamtim lep citat patrijarha Pavla, jednog od najvećih ljudi koje je Srbija ikad imala, a koji je preminuo 2009. On je bio veoma skroman. Sestra mu je bila bolesna i svakog dana je išao javnim prevozom da je poseti. Nije koristio automobile, i uvek je rado pričao s ljudima. Jedan dečak mu je rekao da ima sve petice i da je uspešan u školi. Patrijarh mu je na to odgovorio: „To je lepo, čestitam ti. Međutim, nisu ocene to što te čini čovekom, već tvoje ponašanje.“ Trudim se da to primenim i u životu - rekao je Novak.

pogledajte kako se bori za zivot !!

gradsko-stambeno-konkurs-crtez-daci-1328585176-55719.jpg

Govorila mi je da je ružno krasti, prositi, lagati i da svaki čovek, ako je zdrav i želi da radi, može pošteno da zaradi novac za pristojan život. Zato sam i rešio da svoje crteže pošteno ponudim onima kojima se dopadnu i koji hoće da ih kupe, kaže mali Nikola
BEOGRAD - Devetogodišnji Nikola Jovanović gotovo svakog dana na ulici, u Kraljice Marije ispred broja 27, gde živi u dvorišnoj zgradi sa majkom Snežanom, stidljivo prodaje prolaznicima svoje crteže, kako bi zaradio ne za džeparac, već da bi pomogao majci koja je ostala bez posla.
Na ovu ideju je, kako tvrdi mali Nikola, došao sam:- Pre četiri godine mama i ja smo bili u vrlo teškoj situaciji - priča Nikola.
- Ona nije imala stalan posao, radila je po kućama, a njena zarada nije bila dovoljna za naš, inače, skroman život. Onda sam odlučio da joj pomognem. Nikola kaže da ga je majka, još od malih nogu, učila kako treba da se ponaša u životu.......
I dok većina školaraca još uživa u letnjem raspustu na najrazličitije načine, mali Nikola svaki trenutak, naročito kada je kiša i loše vreme, provodi radno, crtajući na običnom papiru. Najviše cveće, vaze, šolje, bokale, jer se to, kako kaže, najbolje prodaje.

http://www.kurir-info.rs/glava-kuce-mali-nikola-ne-zeli-da-mu-mama-pati-clanak-962757

Back