10.000 postova ?

Recimo da ima veze sa stazom internet koriscenja, pre 10-ak godina kada sam imao prvi kontakt sa internetom osecaj Alise u zemlji cuda, prvi za mene socijalni softverski alat tada famozni chat servis ICQ sam prosto receno silovao dopisivanjem sa XY osobama, jednostavno mi je bilo toliko zanimljivo da razmenjujem reci putem neceg sto je za mene bilo za to vreme novo i samim tim atraktivno. Onda je dosao IRC chat koji mi je takodje bio zanimljiv ali je interesovanje za komunikaciom sa ljudima pao verovatno zbog zasicenja iz prethodnog iskustva, e onda su na red dosli forumi koji su mi sluzili samo za informisanje i razmenu misljenja tehnicke prirode, tako da uopste nisam imao ni potrebe ni volje za neku socijalizaciju, za razliku od jednog dela korisnika kojima je forum bio prvo internet iskustvo razmene informacija.

I naravno nakon toga dolazi kod nas popularni Fejsbuk, najveci zavisnici Fejsbuka jesu oni koji prethodno nisu imali nikakvih dodira sa ostalim internet socijalnim servisima. To se npr. moze videti po tome sto mnogi forumasi i nemaju fejsbuk profile , jednostavno ih je forumska groznica zasitila.

Naravno da ovo ne vazi za sve ali kod dobre vecine je tako, tako da je veliki broj postova po mom misljenju sasvim normalna stvar, covek je socijalno bice, samo izgleda strasno kada se tako nesto stavi na papir, verujem da bi se mnogi zaprepastili kada bi im neko zabelezio broj izgovorenih reci u razgovoru sa samim sobom.

Back