1 sunce u jednom solarnom sistemu ?!

Ti sto kazu oni lazu, realno, ovakvim trendom zagadjivanja mozemo lako doci do potpunog nestanka omotaca.
E sad, najbolji lek jeste izbacivanje nafte kao osnovno sredstvo dobijanje energije a posto znamo da velike sile imaju veliki priliv para bas od prodaje iste tesko je da ce nafta skoro biti izbacena iz upotrebe.
Ebiga, dok se ne prebacimo na alternativu nema oporavka omotaca.

Па види да се премести са Јужног пола до изнад Медитерана(а што баш ту?) морала је прећи(рупа, наравно) преко доста насељених предела, а помора нема, па нема!!!

Gledaj ovako, rupa ne unistava zivot u trenutku, ona propusta zrake koji ostecuju kozu i moze dovesti do promene dnk. E sad, naravno ako sedis kuci ili ako si dobro zastice da ti nece biti nista ali oprez, nemoj da si toliko skeptican, rupa u omotacu je opasna stvar ali ne unistava zivot u trenutku, tj nema pomora. Posledice su vidljive kasnije usled jakog izlaganja Suncu.

Gledaj ovako, rupa ne unistava zivot u trenutku, ona propusta zrake koji ostecuju kozu i moze dovesti do promene dnk. E sad, naravno ako sedis kuci ili ako si dobro zastice da ti nece biti nista ali oprez, nemoj da si toliko skeptican, rupa u omotacu je opasna stvar ali ne unistava zivot u trenutku, tj nema pomora. Posledice su vidljive kasnije usled jakog izlaganja Suncu.
Види овако, нема никакве рупе већ
се ради о нешто мањој концентрацији озона у појасу атмосфере на висини између 10 и 50 Км, а најгушће је концентрисан између 20 и 25 Км.
,,Рупе" се јављају искључиво изнада полова з7бог изложености озона двострукој инсолацији(осунчаности), из Космоса од Сунца и са тла због рефлексије бса леда и снега.
Пошто је ледена површина Антарктика око 2,5 пута већа од Арктика то је ,,рупа" на јужном полу већа од оне на северном.
Рупе су знатно веће током зиме због веће површине леда, а тиме и веће рефлексије.
На озон утичу и Ел Нињо, летња сезона урагана, велике вулканске ерупције, испуштање неких гасова као фреон, хлорофлуороугљеници итд...
Када се каже ,,озонска рупа" не мисли се на слој атмосфере потпуно без озона, већ са нешто, и то мало, смањеном концентрацијом озона.
Никада нити у ма којој сезони у последњих 10 година слој озона у поларним пределима ниоје био умањен за преко 5%.
А ракови коже, као и други ракови учестали су због хемијског оптерећења организма преко хране, одеће, сретстава за хигијену,аерозагађења, загађења воде...

озона у појасу атмосфере на висини између 10 и 50 Км

Slične brojke sam video i na wikipediji, pa sam sad malo zbunjen, jer sam u nekoj nemačkoj emisiji čuo da je debljina ozona svega 2-3mm.
Ili su mislili na nešto drugo? TIA

Edit:
Izgleda da se tih 3mm dobije kad se računa samo ozon, tj. kad se izbace ostali molekuli.
4. paragraf: http://eng.cfe.org/mboard/bbsDetail.asp?cid=mn200743094558&pn=2&idx=601

Trenutni status ozona ima ovde: http://woudc.ec.gc.ca/ozone/images/graphs/gl/current.gif

Poslednja izmena:
Ranije sam nailazio na tekstove koji detaljnije obajsnavaju nemoinovnist pojave sunca,sad me mrzi da trazim... neka to drugi rade... ovaj video ispod nadjoh na brzinu. NE kazem da je to dobro to sto neko namerava da kreira jos jednu svetlost na nebu, ako planira treba naci i zaustaviti te ljude. Ljudi su nekad davno u visim sferama eg,zistencije imali jedno oko, jednu sisu, jedno jaje, a sad imaju dva. :eek:

U Saturnu vec postoji unutrasnje sunce, a mozda i zivi svet unutar planete kao na zemlji u Agarti, a verovatno i na Jupiteru, eksplozija fuzija bi njihov sjaj znatno uvecali.

E, ти онда седнеш и размислиш, отприлике овако, како је могуће да је ,,једна група научника израчунала да ће светлост супернове која је много давно експлодирала доћи до нас..." када је једини доказ да је супернова експлодирала управо та светлост!!!
Када су они то сазнали, за ту експлозију, ако светлост још није стигла до нас, леба ти????
Или, да ли је теби могуће продати сваку нелогичност увек, или само оним данима када вежбаш?
:think:
Ko kaze da Ja vjerujem u to? Ja samo kazem sta sam cuo,ali nigdje nisam rekao da vjerujem u to

Ranije sam nailazio na tekstove koji detaljnije obajsnavaju nemoinovnist pojave sunca,sad me mrzi da trazim... neka to drugi rade... ovaj video ispod nadjoh na brzinu. NE kazem da je to dobro to sto neko namerava da kreira jos jednu svetlost na nebu, ako planira treba naci i zaustaviti te ljude. Ljudi su nekad davno u visim sferama eg,zistencije imali jedno oko, jednu sisu, jedno jaje, a sad imaju dva. :eek:

U Saturnu vec postoji unutrasnje sunce, a mozda i zivi svet unutar planete kao na zemlji u Agarti, a verovatno i na Jupiteru, eksplozija fuzija bi njihov sjaj znatno uvecali.

I ti verujes u ove gluposti? Ima slican sastav kao sunce i eto sada je Jupiter sunce... daj kakve gluposti. Majmun se od coveka razlikuje samo u par procenata DNK lanca, nauci majmuna da prica, pravi kule i gradove...

Jupiter i Saturn nemaju masu da moze da se ostvari fuzija. I fuzija nije = poslacu veliku zlocestu nuklearku i ona ce "zapaliti" Jupiter/Saturn...

Poznavaoce stvari ,kad Ti meni objasnis rane gluposti koje Vi ovde na forumu lupate,Ja cu Tebi objasniti ovo
Претпостављавам да ти је ово болдовано лапсус и да је требало да пише разне.
Дакле, за друге и њихове ставове не одговарам, али наведи ми те моје ,,глупости", а затим објасни то твоје: ,,ово"!

Slične brojke sam video i na wikipediji, pa sam sad malo zbunjen, jer sam u nekoj nemačkoj emisiji čuo da je debljina ozona svega 2-3mm.
Ili su mislili na nešto drugo? TIA

Edit:
Izgleda da se tih 3mm dobije kad se računa samo ozon, tj. kad se izbace ostali molekuli.
4. paragraf: http://eng.cfe.org/mboard/bbsDetail.asp?cid=mn200743094558&pn=2&idx=601

Trenutni status ozona ima ovde: http://woudc.ec.gc.ca/ozone/images/graphs/gl/current.gif
Кад би сав озон био под притиском од једне атмосфере, и када би се у том слоју искључиво налазио САМО озон, без азота, обичног двоатомног кисеоника, угљен диосида, неона итд онда да, био би то екстрмно танак слој попут љуске око целе планете, мада колико се сећам нису били у питању милиметри већ сантиметрити, али небитно, важно је схватити да је реч о троатомном молекулу кисеоника који се налази у веома малој концентрацији на висинама од 10 до 50 километара и да он зауставља већи део УВ зрачења, а да ,,рупе" нису никакве рупе, већ само подручја са нешто мањом концентрацијом озона у том слоју на висинама од 10 до 50 километара.

Iz uvodnog posta se uocava da ce biti drugog sunca samo se jos ne zna kog... :think: Po principu, sigurno ce nam doci gosti samo se ne zna ko i kada... Ali, sigurno ce biti, casna pionirska... Bilo u jednom filmu... :lol:

S druge strane, ako se moze izazvati vestacki efekat slican suncu, koji bi bio dodatni izvor energije, zasto se to odmah povezuje za Lucifera... Jel i u sijalici koju upalimo kad padne mrak lezi po jedan Lucifer... Da li su naucnici nuzno sledbenici Lucifera... Ja koliko znam, sve prednosti nauke koristi i crkva... Sve cesce se umesto sveca srecu sijalice, koriste klima uredjaje, kompjutere, voze besna kola... Da onda zakljucimo da i popovi, svi od reda zajedno sa narodom, sluze Luciferu... Ili je ponekad naucni efekat i van djavolje rabote, kada to nama ide u korist... :)

Ne bi trebalo preterivati.
Ime Luciifer osim što se u ovom narodu potpuno poistovećuje sa zlim znači i lučonoša iliti onaj koji nosi svetlo.
Stoga ne vidim zašto se jedan projekat, makar bio i čista fantazija, a koji za cilj ima da na noćno nebo okači jedan veliki fenjer ne bi zvao Lucifer.

Jupiter je ostao skoro bez jednog svog najsireg prstena... zasto je to tako...
1273851535184.JPEG

u Taiwanu su pre dva meseca uocena 2 sunca,

Jupiter je ostao skoro bez jednog svog najsireg prstena... zasto je to tako...
1273851535184.JPEG
Jupiter je planeta koja je .kao i Saturn, Uran i Neptun, a za razliku od Zemlje gasoviti džin, i jedino što od Jupitera vidiš je atmosfera.
Nestao prsten,a?
Pa to je kao da iz orbite neko posmatra Zemlju i kroz 24 sata uoči da je nestala ili nastala oluja u atmosferi nad, recimo,Atlantikom, i od toga napravi uzbun i mistifikaciju!:hahaha:
Takvi prsteniovi, ili mrlje, koji su sisremi oblaka, redovno nastaju ili nestaju i nad Saturnom, ili Uranom, ili Neptunom, tako da ne pravi pitanje od jednostavnih, poznatih i lako objašnjivih pojava.
A sunčevih sistema sa više zvezda imaš u svemiru proizvoljno mnogo, samo u Mlečnom putu više od pola su višestruke zvezde, a najbrojniji snimljen sistem ima 7 sunaca.
Običnim dvogledom može se uočiti zvezda Mira( na latinskom čudo), na severnom nebu koja se vidi kao četvorostruki sistem, tako da mani se gluposti o ,,dimenzijama", Tajvanima, Holivudima i sl izmišljotinama.

Back