1. maj, slavite ga ili ne?

SRAMNO!UBIJALI SRBE A SAD SLAVE na čelu s Kolindom: "Hvala Oluji i Bljesku jer smo se otarasili neprijatelja!"

"Dođoše po Jugoslaviju, nije mi smetalo. Dođoše po Krajinu, ćutao sam. Dođoše po Bosnu, okrenuo sam glavu. Dođoše po Kosovo, malo sam se zbunio. Dođoše po braću i sestre zapitao sam se zašto. Dođoše i po mene loša vremena".

U Beogradu parastosom u Crkvi Svetog Marka obeležen je jedan od najtužnijih dana za Srbe, dan kada je hrvatska vojska operacijom “Bljesak“ počela etničko čišćenje. S druge strane u Okučanima se slavilo, a proslavi je prisustvovala i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.
"Zahvaljujući Bljesku i Oluji, oslobodili smo Hrvatsku i poveli je na put ka članstvu EU i NATO“, rekla je nova hrvatska predsednica.
Ona je, takođe, izrazila svima zahvalnost koji su učestvovali u operaciji "Bljesak":
Foto: Youtube Printscreen

"Ponosna sam danas i izražavam zahvalnost svim braniteljima, invalidima domovinskog rata, porodicama svih poginulih branitelja i porodicama svih civilnih žrtava domovinskog rata", rekla je Grabar-Kitarović pišu hrvatski mediji.

Grabar Kitarović nije pomenula egzodus Srba u toj vojno-policijskoj akciji, a ni u hrvatskim medijima nema podataka iz izveštaja Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO), koji je predstavljen 24. jula 2003, a iz kojeg proizlazi da su u akciji "Bljesak" pripadnici hrvatske vojske ubili ukupno 83 srpska civila. Od tog broja, njih 30 ubijeno je u napadima na izbegličke kolone, a 53 osobe su ubijene u svojim kućama.

U Hrvatskoj se operacija "Bljesak" obeležava kao oslobađanje Zapadne Slavonije od srpskih neprijatelja. Prvog maja 1995. godine 16.000 pripadnika hrvatskih oružanih snaga napalo je 15.000 žitelja Zapadne Slavonije, tada pod zaštitom UN, sa oko 4.000 vojnika. Hrvatske vojne i policijske snage izvršile su agresiju na Zapadnu Slavoniju, kada je ova oblast bila zona pod zaštitom UN - takozvani sektor "Zapad", a srpsko stanovništvo je zatečeno na spavanju.

Video of Bljesak je potpalio Oluju aka BLAST THAT LIGHTED THE STORM / The Flash That Lighted The Storm [2005]

Za zločine počinjene nad Srbima u Zapadnoj Slavoniji niko nije optužen ni pred Haškim tribunalom, niti pred hrvatskim sudovima.
Ubili i decu i žene!
Među ubijenim Srbima bilo je 57 žena i devetoro dece. Prema podacima Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava, masakrirano je između 83 i 100 Srpskih civila, a navedene nevladine organizacije ističu da niko od Hrvata nije pred sudom odgovarao za navedene ratne zločine počinjenoj u operaciji “Bljesak“.

Uprkos velikom broju dokaza, video-zapisa i izjava svedoka, Tužilaštvo Haškog tribunala nikada nije vodilo intenzivnu istragu o zločinima počinjenim nad Srbima u Zapadnoj Slavoniji, iako je ta oblast, poput Srebrenice, bila pod direktnom zaštitom UN - "UNPA - sektor Zapad".
Ovom operacijom Hrvatska je dovršila etničko čišćenje u kojem je, počev od 1991. godine, iz Zapadne Slavonije proterano oko 67.000 Srba, a vratilo se samo 1.500, uglavnom starijih ljudi, navode banjalučki mediji.

ПРВОМАЈСКА СРАМОТА СРБИЈЕ: ЗЕМЉА ГОРИ А НАРОД ЛАДИ ЈАЈЦА!!!

11170318_1416992045286942_6426146785878190519_n.jpg

eremita - pogresio si temu, medjutim i nisi, jer je kod zaposednutog nicka sve pomesano

to sto na taj nacin pominjes nase zrtve ovde, nima ne ide u prilog. brkas pojmove, zato sto si politicki nepismen

tema o hrvatskom licemerju i zlocinima nad srbima zasluzuje da bude zasebna, a ne da perfidno dovodis u koliziju, i neuspesno, praznik rada i nasa nacionalna i verska osecanja. odvratan si, ali ti to znas ko god da si. i to te kao trola hrani

bez levih resenja nema ni mira ni razvoja na nasim prostorima, danas to izgleda nemoguce, ali ako ima pameti moguce je

to tupasti europljani umjesto da daju sebi malo gušta i proslave, gledaju kako ušparat koju kintu. krepat će neće se najest i napit ko ljudi:rumenko:

ma i jos ni ne znaju sta je VOJNICKI PASULJ ili ti GRAH

i jos besplatno , mislim ...

- - - - - - - - - -

Ma da, ceo svet je glup, jedino smo mi, Balkanci, pametni. :dash:

a tooo

pa to je zbog mesista a i pive

cek , moze to i bit zbog , ipak cistoga vazduha

I čekaj, ko je sad tu lud ? Oni Nemci, Francuzi, Koreanci i Amerikanci što se MASOVNIM sindikalnim protestima bore za svoja radnička prava ili Srbi što jajca lade usred livade i boli ih ku*če za krizu ? A uporedite samo životni standard i prosečne plate u tim razvijenim zemljama u kojima se protestuje 1. maja i naš prosek pa ćete videti da je tu situacija još čudnija i kontradiktornija nego što se čini. Pa Branislav Čanak, ovaj iz sindikata "Nezavisnost" je pre neki dan priznao na TV-u da ne može da okupi ljude da protestuju 1. maja u BG ili bilo gde u Srbiji zato što tog dana svi masovno odlaze u prirodu na piknik. A SEKA može da čeka. Zato ja za takve stvari i neizlazak na proteste 1. maja ne optužujem vođe sindikata nego naš narod i radnike tj. mentalitet Srba koji se ponašaju potpuno suprotno u odnosu na stvarnu situaciju i krizu u kojoj živimo !

I dok se Nemci ili Grci dogovaraju gde će i kad da idu sutra na protest, Srbi se dogovaraju na koju livadu će da idu da potpale roštilj, piju 'ladno pivce za živce i 'lade jaja. ZEMLJA GORI A NAROD SE ČEŠLJA ! :dash:
Upravo tako.Dobrim delom su i sami radnici krivi što su u nezavidnom položaju i što je dobar deo njih tretiran kao roblje.Radnička svest za borbu za svoja prava je u Srbiji niska.Ajde što je niska ali je i poslodavci u sprezi sa sindikatima i državnim organima još više spuštaju.Nadam se da će se radnici u Srbiji konačno udružiti u istinske sindikate i da će uspeti da postanu značajan faktor i snaga koji će moći da utiče na mnogo što šta u državi.Poslodavci bez nas ne mogu a mi možemo bez njih.I zato Ustajte prezreni na svetu....Pokažite da i vi postojite...izborite se za svoja prava.U tome je smisao 1.maja.

Poslednja izmena:

Back