1. maj, slavite ga ili ne?

To ce verovatno biti u Srbiji tako...u ostalim drzavama sveta mislim da ce biti drugacije:)

evo pada i u grckoj
kaze mi juce vlasnik prodavnice, lako je vama srbima..vi ste bogati
na moje :eek: on kaze - vidi koliko srba je ovde doslo i koliko dodje svake godine..koliko grka vama u srbiju dodje kad su im godisnji odmori?
pa ono jeste, u pravu je covek..budimo malo realni, nama je dobro, a da toga nismo ni svesni :lol:

Ја сам налетео на оглас за граф. дизајнера. Нека забит у Енглеској, 4 и по радна седмица (вероватно 36 сати) и плаћа од 2200 евра.

Da, postoje i radna mesta sa 24 sata nedeljno za punu platu. Jedina razlika je sto je to radno vreme svedeno na dva dana...subota i nedelja po 12 sati na dan.
U svedskoj na primer u gradu, Geteborgu , trenutno rade neki u zdravstvu 30 sati nedeljno....to je eksperienat.Mnogi strucnjaci misle da ce uvodom 30 sati rada nedeljno smanjiti bolesne dane radnika i otvoriti mogucnost za nova radna mesta. Takodje se misli da tih poslednjih 7 sati do 37, se potrose na nista, tako da su i nepotrebni.

Poslednja izmena:
evo pada i u grckoj
na moje :eek: on kaze - vidi koliko srba je ovde doslo i koliko dodje svake godine..koliko grka vama u srbiju dodje kad su im godisnji odmori?
pa ono jeste, u pravu je covek..budimo malo realni, nama je dobro, a da toga nismo ni svesni :lol:

Ми немамо морееееее бре жено! Не би ми ишли код њих него код нас да га имамо! :mrgreen:

Milioni ljudi u Srbiji gladuje, mnogo ne radi, mnogi koji rade ne primaju platu, oni koji rade uglavnom ne rade nista a ima ih malo a imaju dobre plate, a najmanje je u srbiji onih koji rade i za to dobijaju adekvatnu platu.

Ova drzava umire bolje da zakupi grobno mesto na vreme.. bolje o tome da razmislja nego o 1. maju.

evo pada i u grckoj

Naravno, ima i u Srbiji onih Koji i pored tog sto su zaposleni ne mogu sebi da priuste letovanje. Mada u pravu je taj Grk sto tako kaze, ne postoji mesto u Grckoj gde nema Srba na letovanju:)

Ми немамо морееееее бре жено! Не би ми ишли код њих него код нас да га имамо! :mrgreen:

Ne bismo. Primera radi, neke kolege sa Kipra kod kojih povremeno odemo, pa oni dodju kod nas, padaju u trans kad ih odvedemo na Zlatibor i u Vrnjacku Banju. Bili su ovde tri puta i samo urlaju `Vrnjacka Banja, Vrnjacka Banja`, bogte, zapeli kao da su Karlove Vari ili Baden Baden. Ali su zeljni valjda drveca, trave, brda, reka i jezera, namesto svog peska i kamena. Tudje-sladje.

Ne bismo. Primera radi, neke kolege sa Kipra kod kojih povremeno odemo, pa oni dodju kod nas, padaju u trans kad ih odvedemo na Zlatibor i u Vrnjacku Banju. Bili su ovde tri puta i samo urlaju `Vrnjacka Banja, Vrnjacka Banja`, bogte, zapeli kao da su Karlove Vari ili Baden Baden. Ali su zeljni valjda drveca, trave, brda, reka i jezera, namesto svog peska i kamena. Tudje-sladje.

Jasno mi je da im se svidja.Svaka promena je dobro dosla. Srbija ima prelepu prirodu i klimu, samo se jako malo koristi za turizam. Na Krfu na primer, napravili su veli vodeni park, Koji je prilicno udaljen od obale, sa hotelima. Familije sa decom, rado provode svoje odmore na takvim mestima.Tako nesto, Srbija bi mogla da kopira.

Jasno mi je da im se svidja.Svaka promena je dobro dosla. Srbija ima prelepu prirodu i klimu, samo se jako malo koristi za turizam. Na Krfu na primer, napravili su veli vodeni park, Koji je prilicno udaljen od obale, sa hotelima. Familije sa decom, rado provode svoje odmore na takvim mestima.Tako nesto, Srbija bi mogla da kopira.

Ne pratis. Nicu akva-parkovi po Srbiji u svakom malo vecem selu. Nikad se Srbi vise kupali nisu nego poslednjih 4-5 godina. Nama tobogan kao da smo tocak otkrili.

Znam za neke, ali nisam upucena da li ima sa hotelskim smestajem?

Ima u Arandjelovcu, ima u Soko Banji, u Jagodini imas hotele, pa biraj. Ima onaj u Backom Petrovcu, bese, Petrolend. Ko zna gde jos ima, a ne znamo.

P.S. Na Krfu nema sa hotelskim smestajem, vec je posred ostrva, bez icega unaokolo, da bi bio blizu svim turistima koji odsedaju u razlicitim mestima na Krfu.

Karlove Vari samo Karlo V mogao da pronađe u onoj zabiti i to sa psetom tartufarom, živ čovek tamo prolazio nije. A u Vrnjačka banja naseobina još od starih dana.

Ima u Arandjelovcu, ima u Soko Banji, u Jagodini imas hotele, pa biraj. Ima onaj u Backom Petrovcu, bese, Petrolend. Ko zna gde jos ima, a ne znamo.

P.S. Na Krfu nema sa hotelskim smestajem, vec je posred ostrva, bez icega unaokolo, da bi bio blizu svim turistima koji odsedaju u razlicitim mestima na Krfu.

Kako nema...videla sam da ima (mozda na Krfu imaju vise tih parkova?) :)
Ovo kad kazem na hotele mislim na hotele koji su u sastavu parka.

Poenta je u tome sta su danas Karlove Vari, a sta je Vrnjacka Banja.

Pa šta su? Onaj čuveni hotel npr. gde je sniman Dž. Bond nije radio još pre 5 godina, pola zvrji prazno. Poenta je da je rupa rupa i ne može reku da izmeste, brdo da pomere, kotlinu da nadvise. ako je nekome do Rusa u kožnim gaćama i zlatnim kajlama, pa puna ih letovališta svuda. Znaju tvoji prijatelji šta valja.

Poslednja izmena:

Back