Šta čitate?

Nije, nije! :D I od tebe i od jedne proverene drugarice. :D

I, kakva je druzina prstena, utisci?

Hah, vidis da se secam. :D Tajna postanka je bas adrenalinska knjiga.A Druzina prstena je klasicno Tolinovsko delo-jednostavno, a upecatljivo.Lepo napisano, nema preterivanja u opisima(sto je slucaj sa pojedinim piscima epske fantastike), plus cinjenica da je odnos knjiga-film, nebo-zemlja.Izuzetna knjiga.

Zavrsio Silmarilion..opet se navukao na Tolkinov univerzum :mrgreen:

evo sad idem ponovo na GP:Druzina Prstena.. taj deo nisam citao godinama,jos sam bio klinac.

Posle Trilogije,planiram da krenem na Nezavrsene Price,koje mi stoje na polici veoma dugo,..nikad da ih uzmem u sake.
jos mi samo fali "deca hurinova"

Zavrsio Silmarilion..opet se navukao na Tolkinov univerzum :mrgreen:

evo sad idem ponovo na GP:Druzina Prstena.. taj deo nisam citao godinama,jos sam bio klinac.

Posle Trilogije,planiram da krenem na Nezavrsene Price,koje mi stoje na polici veoma dugo,..nikad da ih uzmem u sake.
jos mi samo fali "deca hurinova"

Oduvek sam planirao da krenem sa citanje Tolkinovih dela, ali sam ostao samo na Hobitu...uvek se pojavi nesto sto mi deluje privlacnije...a i ne bi imalo smisla da citam lotr jer sam svaki deo filma odgledao preko 20 puta, znam svaku scenu napamet, tako da bih se zbunio u svim kontradiktornostima izmedju filma i knjige. A i citam SOIAF trenutno, dok procitam sve delove trebace mi bar god-dve dana, a nakon toga mozda uzmem ili Tolkina ili tovak vremena. :D

Ne kaze se dzabe da je Tolkin otac zanra ;)
jednostavno,to neces nigde sresti
Bolje uzmi citaj Silmarilion prvo,jer su tu opisani dani pre Hobita i GP..
u stvari,Tolkin pocinje od stvaranja sveta,pa do oblikovanja Arde,Podele itd..
Knjiga se ne moze porediti s nekom drugom.

Back