Zlatni Retriver

Evo i malo fotki štenaca koji su otišli, a koje redovno dobijam od novih vlasnika :D Ne spremaju se za izložbe, ali mi se čine srećni, lepi i zdravi :D

Jako sam srećna što su ove tri devojčice otišle takoreći na isto mesto - kod dva brata :)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...674729720868_1616197674_1520619_2044057_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...1674724160729_1616197674_1520601_568491_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...669046138782_1616197674_1509731_6984974_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...674735361009_1616197674_1520635_3324909_n.jpg

Neke nisu baš sjajne, ali je važno da se vidi ljubav :) Mala Makedonka koja je dobilja ljubičastu ogrlicu :) "Radno ime" joj je bilo Ljubičasta, jer smo joj po rođenju stavilitakvu trakicu. Novi gazda je namerno kupio takvu :)

http://www.svetbiljaka.com/images/upload/img20110122_003-600.jpg
http://www.svetbiljaka.com/images/upload/img20110118_019-600.jpg

Mali Valjevac

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...03904352_100001122998948_282280_1972367_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...060570793_100001122998948_282314_893154_n.jpg

A neke mi i dovode da se družimo :D

joj divne male maze :)
meni taj perio proleteo... mi smo sad u pubertetu :)

...i treba mi strucno misljenje :)

Daisy ce 3.2. imati 7 meseci...
sinoc oko ponoci kad smo je izveli da piski, primetili smo krv.
E sad, jeste to tu neko vreme za teranje... i vet mi je rekao isto...
ona dzonja ceo dan danas... nema temperaturu... ima apetit...

...ali krvari samo dok piski... i piski nekontrolisano rekla bih...
otprilike sam shvatila da piski na 2h, gde god se nadje u tom trenutku,
cak ni ne cucne... onako, stojeci, dok se mazi, seta... bilo sta...

jel ipak moguce da je ona bolesna a ne u teranju?
prvi pas, prvo teranje... malo sam u panici...

Evo i malo fotki štenaca koji su otišli, a koje redovno dobijam od novih vlasnika :D Ne spremaju se za izložbe, ali mi se čine srećni, lepi i zdravi :D

]

Lidija.....šta reći nego da su prelepi..... slatki... voljeni... :zaljubljena:

joj divne male maze :)
meni taj perio proleteo... mi smo sad u pubertetu :)

...i treba mi strucno misljenje :)

Daisy ce 3.2. imati 7 meseci...
sinoc oko ponoci kad smo je izveli da piski, primetili smo krv.
E sad, jeste to tu neko vreme za teranje... i vet mi je rekao isto...
ona dzonja ceo dan danas... nema temperaturu... ima apetit...

...ali krvari samo dok piski... i piski nekontrolisano rekla bih...
otprilike sam shvatila da piski na 2h, gde god se nadje u tom trenutku,
cak ni ne cucne... onako, stojeci, dok se mazi, seta... bilo sta...

jel ipak moguce da je ona bolesna a ne u teranju?
prvi pas, prvo teranje... malo sam u panici...

Nisam stručnjak, ali bih rekla svoje mišljenje...jeste , odprilike vreme za teranje, ali bi mene brinulo i to da ona tako često piški.... da se nije prehladila, da nije neki problem sa bubrezima ili bešikom ?
Možda će još neko da se pojavi da kaže svoje mišljenje, ali ja bih na tvom mestu pratila temperaturu, i možda potražila i mišljenje još nekog veterinara....

... stalno :(
Bar pri prvom teranju. To smo pregurali sa gaćicama i ulošcima (moramo, u stanu smo).
Drugo teranje očekujemo ovih dana, kažu mi iskusniji da je drugo manje "primetljivo". Javiću.

Zivim u stanu i hteo bih da kupim psa..E sada,dugo sam gledao po netu i naisao sam na zlatnog retrivera..
Zlatni retriver je pas koji obozava kontakt sa ljudima i uziva u kucnoj atmosferi i lako se dresiraju..Pogodni su za drzanje u kuci ili stanu uz dovoljno dnevne setnje i istrcavanja.
Voleo bih da cuvam zlatnog retrivera u stanu ali pre toga moram da znam nesto vise o njemu i da li je to uopste moguce..

Kako je moguce cuvati psa u stanu..
Da li golden retriver ima neprijatan miris?Znam da svi psi imaju specifican miris ali mislim na to da li smrdi :D:D..Da li se mnogo linja?Koliko puta dnevno je potrebno izvoditi psa u setnju?Znam da su blage naravi i da vole ljude ali sam cuo da vole i da grizu..Kako podnose zivot u stanu?Da li je uopste moguce cuvati zlatnog retrivera u stanu??Jer kao sto sam rekao ne dolazi u obzir da pas vrsi nuzdu negde u stanu ili da se penje na sto,stolice,krevete itd.. :D

svaki pas ce na pocetku vrsiti nuzdu "negde u kuci"... tesko da ces to odmah izbeci...
takodje i skakanje, penjanje po svemu zivom... dlake da ne spominjem :)

ja imam retrivera u stanu, i ima je svuda :)
to je do dresure... al dok je bila manja... em je bila svuda, em je i piskila i gde treba i gde ne treba...
brzo je shvatila da kaka napolju, al...

easy? jel moguce onda da je meni Daisy bolesna?
normalna temperatura, al ne krvari stalno... za sad je primetno samo kad piski,
ili kako se meni cini, kad obelezava teritoriju napolju...
pocela da krvari preksinoc... ja sam malo u panici iako vet kaze da je verovatno teranje...
i da je ne dovodim ako joj temp ne ode preko 39... nama je standard 38.1-38.2... ne mrdamo odatle...

Pa sigurno necu da mi pas ceo zivot (10-12god) vrsi nuzda svuda po stanu! :S Hteo sam da cuvam psa ali da se zna neki red a ne da kaki i piski svuda po stanu...znaci OMG!:DNemoguce je da nisi naucila psa da ne vrsi nuzdu u stanu vec napolje..Jel ga izvodis ti uopste u setnju?:D:D

@the.kath
Nema mesta panici. Vet je u pravu.
Ako je teranje, trajaće to desetak, ako ne i više, dana. Mi smo posle pet dana kupili gaćice i uloške, jer je "žešće" krvarila, a pošto se kreće po celom stanu, svuda je ostavljala tragove.
E, sad, sa nepunih 7 meseci za Daisy je možda i rano za prvo teranje. Vidi, the.kath, najprostije da ti kažem, pogledaj joj vaginu. Ako ima teranje, mora da je otekla. U protivnom, možda i jeste prehlada.

(Nadam se da će iskusnije kolege da se uključe u ovu diskusiju)

eee to to to, to me najvise i brine... nije otekla...
i kad sam rekla vetu, rekao je da to moze da dodje i tek kasnije...
a ja u svim clancima citam da se po tome i prepoznaje najcesce.

a gacice smo vec kupili :)
jutro nakon sto je upropastila prekrivac :P
-dosla je tek da bi obelezila teritoriju, odmah prvo vece.

Kaze moj dragi: "jes luda, pa nemamo muzjaka u stanu" hahah

potpuno isto.
cekam do ujutru, pa cu da zovem cika vet-a opet...

unutra (u stanu) ne krvari. znam, jer ima gacice.
nije natecena.
napolju piski, onda njuska, i gde god se neki pas popiskio (to na 5-6-7 mesta)
(a hvala bogu sneg, sve se vidi), ona cucne i ostavi po 2-3 kapi krvi.
i to je sve. nista vise.
ja prosto ne znam sta da mislim.
dosta je mirna, mazi se i spava... jede normalno, temp joj je normalna.

katastrofa...

Pa sigurno necu da mi pas ceo zivot (10-12god) vrsi nuzda svuda po stanu! :S Hteo sam da cuvam psa ali da se zna neki red a ne da kaki i piski svuda po stanu...znaci OMG!:DNemoguce je da nisi naucila psa da ne vrsi nuzdu u stanu vec napolje..Jel ga izvodis ti uopste u setnju?:D:D

jel ovo bilo za mene?
Moje kuce ide u redovne setnje, hvala na pitanju, i od 4.5 meseca ne vrsi nikakvu nuzdu u stanu,
ali od drugog do 4.5 meseca je 2.5 meseca u kojima - cak i kad piski napolju - ipak se upiski unutra...
Dal od srece sto je neko dosao, dal od toga sto prkosi... dal od bilo cega... desavalo se.
A ti ne pametuj previse... trazio si kuce koje nikad i nikako nece vrsiti nuzdu u stanu.

uostalom, sto se ja i raspravljam sa nekim ko je u startu pretpostavio da sam maloumna i da ne znam da pas treba da nauci da vrsi nuzdu napolju...?!

ipak sam zvala cika vet-a... kaze tiho teranje, da ne panicim.
ajd, ne panicim...
kaze cim ona ostavlja krv po urinu drugih pasa, nema sta drugo da bude nego to...

javio mi se drugi vet (ima ih trojica u ambulanti)
i rekao mi da prestanem da panicim :) da nema razloga za brigu...

da je bar tako jednostavno... :P

Pa naravno, ne paniči.
Hm, danas dolazim sa posla, a Zara isto kao i Daisy - par kapi krvi. Ali, ok, nama je ovo drugo teranje (nepunih 15. meseci, očekivali smo), pa ne brinemo previše, i čuli smo da je drugo (i sva ostala teranja) sa manje krvi. Samo će nam šetnje sledećih dvadesetak dana predstavljati problem, pa ćemo opet imati ispred ulaza hrpu zaljubljenih đilkoša, pa će opet komšijski chow-chow da se udvara zapišavajući nam vrata, a Zara će pomno iščitavati poruke na FB (gde god je nešto žuto na snegu) i "lajkovati" sa par kapi... :)

(btw, mislim da te abyssus nije prozvao, on to više, onako, razmišlja naglas... khm...)

jesam ja luda il je juce tu bio neki post na koji sam ja odg sa ovim gore :P
neko ce nabaviti kuce?

vec mislim da sam stvarno malo luda :P

ako su drugo i sva ostala teranja sa manje krvi, mi nasa necemo ni primetiti :D
inace, nemamo zaljubljenih dusa... cudno... a i ne krvari vise uopste... dan sesti...

Zivim u stanu i hteo bih da kupim psa..E sada,dugo sam gledao po netu i naisao sam na zlatnog retrivera..
Zlatni retriver je pas koji obozava kontakt sa ljudima i uziva u kucnoj atmosferi i lako se dresiraju..Pogodni su za drzanje u kuci ili stanu uz dovoljno dnevne setnje i istrcavanja.
Voleo bih da cuvam zlatnog retrivera u stanu ali pre toga moram da znam nesto vise o njemu i da li je to uopste moguce..

Kako je moguce cuvati psa u stanu..
Da li golden retriver ima neprijatan miris?Znam da svi psi imaju specifican miris ali mislim na to da li smrdi :D:D..Da li se mnogo linja?Koliko puta dnevno je potrebno izvoditi psa u setnju?Znam da su blage naravi i da vole ljude ali sam cuo da vole i da grizu..Kako podnose zivot u stanu?Da li je uopste moguce cuvati zlatnog retrivera u stanu??Jer kao sto sam rekao ne dolazi u obzir da pas vrsi nuzdu negde u stanu ili da se penje na sto,stolice,krevete itd.. :D

Ako si naleteo na informaciju da je moguce drzati retrivera u stanu, cemu ovo pitanje?
Za miris retrivera nisam siguran (imam haskija), ali neke opste stvari :
1. Zlatni retriver ima dugu dlaku, tako da da, linja se. Ali opet, uz redovna cetkanja, dlaka ne bi trebala da predstavlja problem.
2. Kako mislis, koliko puta je potrebno izvoditi psa u setnju? Nije da ima neku kvotu. Ako su duze setnje, i ako ga pustis da se istrci (jer retriver je pas koji obozava da trci), dovoljne su i dve.
3. Svaki pas voli da grize. Zato i sluzi dresura. Stenci sve zivo trpaju u usta dok su mali, pogotovo dok im se menjaju zubi, a i tako se upoznaju sa svetom oko sebe.
4. Ako ne dolazi u obzir da vrsi nuzdu negde u stanu, ili da se penje na krevet, sto, stolice... zasto ne uzmes zlatnu ribicu ili mozda plisanu kucu?
Jer, stene kao stene, dok je mlado i blesavo pravice gluposti. Ako ne mozes to da skapiras i prihvatis, onda bolje da ne uzimas psa uopste, nego da ga uzmes, pa da ga posle dva meseca, zato sto se "pokakio u kuci, a rasan je pas", izbacis na ulicu, ili, jos gore, odvedes na selo i vezes na lanac od 1m.

Back