"Život je kratak"?!

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imam par takvih ortaka koje ne drzi mesto,pa izmisljaju kretanje da okupiraju zivce,aj na kafu,aj skuvaj kafu,id u *****,to jos zvuci slatko samo sto uz tu kafu im treba zabava,sta ima novo,sta jos ima,jeee koji davitelji,ja im jos dosadan sto mogu da cutim ceo dan,vampiri

imam par takvih ortaka koje ne drzi mesto,pa izmisljaju kretanje da okupiraju zivce,aj na kafu,aj skuvaj kafu,id u *****,to jos zvuci slatko samo sto uz tu kafu im treba zabava,sta ima novo,sta jos ima,jeee koji davitelji,ja im jos dosadan sto mogu da cutim ceo dan,vampiri

z:shock: ovo me je slatko nasmejalo.
pa zivi ljudi,temperamentni,nemoj im zameriti. Ne znaci da su losi,pokvareni i zli,vec ljubopitivi,veseli...meni je to ok.

1547050300440.jpg

to kad se previše razmišlja...
dokon um, kažu, đavolje igralište...
tako možda ljudima dođu i misli tipa "ma kakva večnost, i ovo mi predugo..."
i meni se dešavalo da mi život deluje predugo i nepodnošljivo...
uveo sam sebi fizičko vežbanje triput nedeljno, i šetnje...
da izvučem snagu iz procesa overthinkovanja...
sad je nešto bolje...

Jbte sad je teretana u modi, verujem da si počeo.
Kad sam ja trenirala boks mene gledali sa sažaljenjem :lol:
Od 2013- te ne mrdam. Dosta mi je treninga za ceo život, jedva sam čekala "penziju" u tom smislu.

Ja sve kontra "od sveta", ali šta više da sad kao vežbam, msm u čemu je poenta?

2. Uvek sam mislila da ću "pod stare dane" uživati konačno uz knjige, međutim tek kad sam počela da tražim šta da čitam, uklavirim da sam već nekako (a kako i kad nemam pojma) već pročitala u suštini ono što me interesuje. Novi bestseleri su takvo stanje da je to neverovatno. Bačene pare.

3. Pre 4 godine počnem da učim španski jezik i sad ga govorim bolje nego engleski :lol: (jer sam baš bila zapela da naučim) negde "usput" sam "pokupila" bugarski, pa uz jezike ex- YU i francuskog što se nešto malo sećam iz škole još malo pa poliglota, mogla bih 'ladno da dovrsim sa tim francuskim, pa za koju godinu italijanski i portugalski i možda čak i romski jer je sve isti kurec ta tzv "Romanska grupa", ali koji će mi K, pa realno koji će mi?
Samo da izmišljam nešto da mi prođe vreme.
Jes' ovo bilo konstruktivno, ceo moj život do sad, i fizički i psihički, i zato baš i kažem da je dug.

A, i crtala sam, mojne mi predlazete :lol:

Dobro, nisam videla Sfingu, ali sem toga što nemam para, više nemam volje. Volje nemam, kasno sad.
Što ne pogiboh u ringu, makar bi ostala slavna :lol:

Ne znam ko me pitao, ali odgovoricu ovde:
Moj potpis je kombinacija latinske poslovice i španskog jezika :lol:
Si vis pacem, para bellum je latinski, "Ako želiš mir, spremaj se za rat" a ostatak znači "to je mnogo tačno ali me boli qratz" :rotf:
Baš mi se extra uklopili ovaj latinski i španski buhu

Prije je bilo sve sporije, danas je sve odmah i sad, a sutra ako i kad dođe

Nostalgija je sasvim normalna stvar, jer je uvijek svima bilo bolje prije kad su bili malo mlađi i svi kažu da je njihova mladost bila najbolje vrijeme

Kad shvatim da i kad uspijem nešto materijalno da steknem, opet pod zemlju se mora, ne može se uživati :D Valjda priroda ima svoje zakone da ograniči ljudsku pohlepu i želju .

Kad shvatim da i kad uspijem nešto materijalno da steknem, opet pod zemlju se mora, ne može se uživati :D Valjda priroda ima svoje zakone da ograniči ljudsku pohlepu i želju .

Jes' da ima malo veze sa mojim pitanjem, al' svaka ti čast na ovome! Odlično si to rekao a mamu im ***** pohlepnu, pa neće na "onaj svet" poneti i pare i sve...

A i potpis ti je vrh.

:ok:

Život liči na reku,
izvor je rođenje, prošlost,
tok je život, pritoke su prijatelji,
reka nekada teče kroz ravnicu a nekada preko vodopada, to je menja ali je ne ubija,
donosi život gradovima kroz koje prolazi,
na kraju života stiže na ušće i uliva se u more.

Reka se ISTOVREMENO rađa na izvoru, teče kroz predele i umire u moru. Reka ne poznaje vreme, sve postoji zajedno, rođenje život i smrt su jedno.

Zato život ne može biti kratak. Ne može čak biti ni pogrešan. Ne može biti loš.
Život zaslužuje radost.

Život liči na reku,
izvor je rođenje, prošlost,
tok je život, pritoke su prijatelji,
reka nekada teče kroz ravnicu a nekada preko vodopada, to je menja ali je ne ubija,
donosi život gradovima kroz koje prolazi,
na kraju života stiže na ušće i uliva se u more.

Reka se ISTOVREMENO rađa na izvoru, teče kroz predele i umire u moru. Reka ne poznaje vreme, sve postoji zajedno, rođenje život i smrt su jedno.

Zato život ne može biti kratak. Ne može čak biti ni pogrešan. Ne može biti loš.
Život zaslužuje radost.

Kako je lep ovaj post :heart:

Ars longa, vita brevis...

Pre sam više igrao te rpg igre... role play games...

Bilo mi zanimljivo da unapređujem, 'budžim' lika kroz igru...

Možda sebe nekako probati unaprediti...

Ima neki crnac što fizički vežba, gledao sam na yt..

Valjda je njegova poruka:

'Set your goals. Keep quiet about them. Smash the shit out of them.'

Kolko ko može...

Живот јесте кратак.

За оне који уживају у њему.

Осталима се одужи...

Ја имам 50 година и не капирам како су тако брзо прошле, и капирам да сам већину свог живота већ проживела, а некако ми мало, кратко, недовољно.

ne mogu da kazem da je kratak jer mi se izmenio,kao da zivim 3-4 zivot zaboravljam sta sam sve proziveo i radio,a nije puno samo totalno razlicito,ako sam se bavio muzikom sad mi ni trag toga nije bitan,a vrv cu na selu zavrsiti sto je opet nov zivot

Ko nema volju za životom život mu i jeste predug, onim drugima je prekratak.
Retki su oni kojima je taman.

taman ti je ako nisi neiskren, pre svega spram sebe...

- - - - - - - - - -

ne mogu da kazem da je kratak jer mi se izmenio,kao da zivim 3-4 zivot zaboravljam sta sam sve proziveo i radio,a nije puno samo totalno razlicito,ako sam se bavio muzikom sad mi ni trag toga nije bitan,a vrv cu na selu zavrsiti sto je opet nov zivot

svaki dan zivis kao poslednji...jedina filozofija. neces se pokajati nikad.

Pa menjaju se prioriteti; pre 20 godina "poslednji dan" na zemlji bi bio tipa 200/h u krivinu, žurka, svirka, sex, droga i rokenrol isl.
A sad bih poslednji dan izabrala da provedem u miru sa porodicom.

@georgejune- Amin, sine :lol: :pop: upravo tako!

Poslednja izmena:

Back