Шта ће се сигурно наћи у правном споразуму са Приштином?

Kad će te da shvatite da od kada ste srušili Miloševića imate umesto države-protektorat.Bez obzira ko vam je na vlasti.

Shvataju oni, to Vadere, itekako. Naivan si ako si pomislio suprotno. Ali ne mogu tako "lepi i "sposobni" da se skinu sa partijske Shutz Neonazi Staffel sise. Mnogo je lepo opusteno/laganini dobijati solidnih 500 evra mesecno za politicku agitaciju i sirenje Gebelsove SNS propagande. :kez:

_nobody_

Има ли ко ово да нареди Вучићу да не може прећи преко овога а да га народ даље подржава?
Вучић мисли да је наставак дијалога могућ чим укину таксе од сто посто али зар последице тих такси нису гаранција да Срби не знају шта чине?
Једину ову агонију у коју је упао Александар Вучић може зауставити Српски народ.
А тај народ једино што треба да зна је да је превише трпео некога ко мисли да је то једини начин за светлу будућност.

Дијалога мора бити. Увек. Или барем, да се глуми дијалог.

Могуће је повремено (привремено) заледити дијалог, као вид политичке поруке. Или предизборног маневра. Али ван тога ништа. Србија и Косово нису у ситуацији Кореје, а и такав однос, у којем бисмо подигли зид између, не би био добар ни по једне нити друге.

Наравно, дијалог је највећим делом фарса јер у суштини само претпоставља техничко усавршавање онога што велике силе доставе. Ана Брнабић је потпуно неспособна и неспретна у политици, што је нешто због чега је врло ценим. Вучић ће увек лагати грађане Србије, али она је зато признала да заправо не постоји никакав план у вези Косова, а то је зато што су ти преговори заправо састанци за фоткање и лично упознавање; да се Вучић и Тачи на персоналном нивоу упознају и тако омекшају. То је онај људски фактор када седиш затворен у некој просторији; типа, обојица се нађу заглављени у лифту неколико сати. Медијатор покушава да проузрокује ту ситуацију, као вид психолошке принуде, која би утицала на омекшавање обе стране и прихватање (или барем припрему на доношење кући као идеје) неког решења око којег су се највероватније већ договорили. Или, ако се нису договорили, а када кажем договорили мислим на Вашингтон са Москвом, онда се ради о куповању времена и покушавању да се она страна која блокира споразум (што је, у овом случају, највероватније Београд) омекша до те мере да ће се на посредан начин барем искључити утицај Руса (секундарно и Кинеза, али они тек у скорије време постају нешто јаче инволвирани у политичком смислу тј. заинтересовани за наш регион; плус заоштравање односа између Амера и њих их додатно антагонизује управо у том смеру).

Наравно, дијалог је највећим делом фарса јер у суштини само претпоставља техничко усавршавање онога што велике силе доставе. Ана Брнабић је потпуно неспособна и неспретна у политици, што је нешто због чега је врло ценим. Вучић ће увек лагати грађане Србије, али она (ANTE) је зато признала да заправо не постоји никакав план у вези Косова, а то је зато што су ти преговори заправо састанци за фоткање и лично упознавање; да се Вучић и Тачи на персоналном нивоу упознају и тако омекшају.

Upravo oprecno. Postoji. U Päderovoj glavi. Päder je uvek sve probleme resavao na svoju opicenu Musliu telegenciu, APP (Ako Prodje Prodje, silom i ucenom). I uvek mu je to prolazilo. Na unutrasnje politickom planu. Pa je Päder resio da se oproba na inostranom.

Smetnuo je cinjenicu da svakoga iz EU, USA, Rusije, Kine zaboli Kurc (Sebastijan) sta Päder misli, i sta Päder izvodi kao APP. Dapace/Dagusce, Päder se sve vise zapetljava kao pile u kucine. I ovaj Orden do mojega ga je uiebao skroz. Sada se tek nalazi izmedju dve vatre. Zapadne i Istocne.

Najgore od svega je, sto Päder sada misli/cvrsto veruje da ce Putin da "legne" na njegov ad-hoc plan iz 2018. za Kosmet (ponadao se zbog ordenja). E, pa nece. Putin ce nastaviti da tera 1244, sto Päderu pravi smrtonosnu klopku. Ode Päderu glava i glavic dok si rekao: SNS! :zlud:

_nobody_

Glupo je da polemisemo o necemu za sta ne znamo ni sta je sadrzaj ni kakav je dogovor ,kakav je cilj ,Samo jedan covek zna i to krije,Saznacemo na potpisivanju, Nesto kao Dejtonski sporazum potpisano i saznali smo da je dato celo Sarajevo

Upravo obrnuto. Predikcija je kljucan momenat u ispravnom bitisanju/well being svakoga ljudskog bica. Sta odlikuje superiorno ljudsko bice od naprednog je moc ispravne predikcije/predvidjanja, u NEIZOSTAVNOJ kombinaciji sa logikom.

Primera ima bezbroj. Od recimo, Einstein-ovog odlazka u USA 1933. (da je ostao u Nemackoj, likvidirali bi ga u Noci dugih nozeva), do NYSE i NASDAQ berzama. O srpskoj politickoj sceni da ne govorim/ne pricam.

_nobody_

"Решење" косовског проблема, не одговара НИКОМЕ, ко учествује у његовом решавању, а и да одговара Косову је преодређен положај Палестине, дакле, вечите тињајуће ватре, то је била намера од почетка, и због тога су Срби на Косову и остављени, слично као насеља у појасу Газе.
Знате ли ви КОЛИКО политичара добија своје дневнице и држи се на власти на балону званом КОСОВО?

1. Ако би се решило ЕУ би морала да прими Србију у ЕУ, највероватније па чак и ткз. Косово, а ово последње неће ни за живу главу.

2. ЕУ администрација лепе парице добија на Косову, 100-е службника се шврћкају

3. Разне "хуманитарне организације", ови они, уходе разних врста зарађују на Косову само тако...

4. Наша власт...замислите вести а да исечете "најскупљу" реч "Косово", па скратиле би се на 5мин са 35мин, ништа се и не дешава.

5. Притисци! Сви су под притиском и АВ, и Харадинај и овце на Шар-планини, сви! Зато треба бити милосрдан и према АВ и према Тачију, под притиском су!

6. Добро дође понекад и у светским вестима, да се подсети да су Срби злочинци, Сребрница је већ изветрела и излизала се, мора нешто ново.

7. Тек САД се позивају Арбанаси на суд у ХАг, значи да још најмање 10 година ће се о томе причати, то ће бити жвака за Арбанасе са Косова па и за нас помало

8. Црна Гора, Македонија, Хрватска ће окружити србски животни простор, да немамо никако државу како требамо да имамо, Бих, Србија са Косовом ће бити нешто што јесте и није држава, способни ће се исељавати и нама је предодређено да за 50 година постанемо Хазари 21 века.
Косово ће у тој причи бити ни србско ни арбанашко, нека недођија за прихват дроге из азије и дистрибутивни центар за Европу.

То је оно што они планирају, а шта ми планирамо, ако нешто планирамо? Где ћемо за србску нову годину?
Дотле већини Срба иде памет, до следећег кркања и опијања.

ВЕЗАНО ЗА ТЕМУ:
То се и ја питам, НИШТА што смо потписали, а било је на нашу корист НИКАД НИЈЕ ОСТВАРЕНО!
Чему прича више?
Од 1244, преко Заједнице, па до данас...све смо разбуцали да би добили 100 посто царине!
А Арбанаси добијају МИМО ПОТПИСА И ПРЕГОВОРА, на СИЛУ!

Poslednja izmena:
Колеге по вама колике су реалне шансе да падне договор-сјевер Косова Србији а остатак "независном Косову"-крај приче?!
Ја колико кужирам Алек је за такву причу, Американци јесу за такву причу, Харадинај вјероватно јесте, Руси апсолутно нису, Европа куку леле и та Европа неодлучна али више против а од ње зависи све.
Шта ће бити само Бог драги зна...међутим ако нам је за утјеху ни Албанци не дјелују сигурно као некада и све више им се нервоза увлачи у редове.
Једно је бити терориста у шуми а друго водити вањску политику.Нервоза је на око видљива.
Да ли зато што им иде сјајно или зато што смо у офанзиви после дуго година, службе вршљају по Косову као у време Слобе 1999-е, не зна се ко пије а ко плаћа а Шиптари не могу више похватати ко ту кога и због чега.Први пут након самосталног проглашења независности Шиптари не могу да држе корак и не знају шта даље...јер не знамо ни ми а у офанзиви смо.Ситуација *ајебана, што би рекао доктор Неле као и за многе ствари раније што је предвидио у тексту:

Чула лудачки раде
да схватиш нема времена
прст на обарачу и клетва у зраку
на стражи, на стражи поред Призрена

Кажеш треба платит' рачуне
јер духови лутају пољима
кажеш треба платит' рачуне
да цвијеће никне из гробова

Вјерујеш ли да ће нестати проклетства
што га вјетар носи шумама
кад један од нас буде у блату
на стражи, на стражи поред Призрена

А ноћас ће крв умјесто вина
да загрије срце до љубави
због сумњиве славе и туђих гријеха
гину, гину млади лавови...

Колеге по вама колике су реалне шансе да падне договор-сјевер Косова Србији а остатак "независном Косову"-крај приче?!
Ја колико кужирам Алек је за такву причу, Американци јесу за такву причу, Харадинај вјероватно јесте, Руси апсолутно нису, Европа куку леле и та Европа неодлучна али више против а од ње зависи све.
Шта ће бити само Бог драги зна...међутим ако нам је за утјеху ни Албанци не дјелују сигурно као некада и све више им се нервоза увлачи у редове.
Једно је бити терориста у шуми а друго водити вањску политику.Нервоза је на око видљива.
Да ли зато што им иде сјајно или зато што смо у офанзиви после дуго година, службе вршљају по Косову као у време Слобе 1999-е, не зна се ко пије а ко плаћа а Шиптари не могу више похватати ко ту кога и због чега.Први пут након самосталног проглашења независности Шиптари не могу да држе корак и не знају шта даље...јер не знамо ни ми а у офанзиви смо.Ситуација *ајебана, што би рекао доктор Неле као и за многе ствари раније што је предвидио у тексту:

Moje misljenje na tvoje pitanje, boldovano cervenim:

_nobody_:
Mislim da su odnosi Srba unutar Srbije i Kosmetskih Srba jos uvek unutrasnje stvari samih Srba (nebitni su za strane sluzbe). U koje se strane sluzbe mnogo ne mesaju. NE VERUJEM da su se mesali u odnos Olivera Ivanovica i Beograda. Cak stavise, ubedjen sam u to. Oliver Ivanovic je bio isuvise mali igrac, poprilicno nebitan za MI6/CIA.

Ali za Vucica, da, bio je bitan. Vucicu je trebala ocajnicki podrska Srba sa Severa Kosova. Da sprovede Nezavisnost Kosova po njegovom planu. I da u to ubedi Ruse (da Rusi otstupe od Rezolucije 1244, i da legnu na njegov plan). A bez te podrske visi, na americkoj sisi, koja mu trazi da prizna Kosmet u AVNOJevskim granicama. Eto zasto!

U tom priznanju celog Kosmeta u AVNOJevskim granicama, Vucic gubi zivot/glavu. Sa 10% izboksovanim Kosmetom, Vucic postaje srpski Heroj! Amerima ni iz dzepa, ni u dzep. Njima treba ili ovako, ili onako priznato NEZAVISNO Kosovo!

Dakle, Oliver Ivanovic je za Vucica bio KLJUCNI igrac, biti ili ne biti. NE za amere (they could not care less)!

_nobody_

Има ли ко ово да нареди Вучићу да не може прећи преко овога а да га народ даље подржава?
Вучић мисли да је наставак дијалога могућ чим укину таксе од сто посто али зар последице тих такси нису гаранција да Срби не знају шта чине?
Једину ову агонију у коју је упао Александар Вучић може зауставити Српски народ.
А тај народ једино што треба да зна је да је превише трпео некога ко мисли да је то једини начин за светлу будућност.

nastavak dijaloga je za narod.......................a ono sto je namenjeno za srbe to se izvrsava.

Kaze Drecun kod retarda Marica u njegovoj emisiji bolje sad da uzmemo nesta nego sutra nista.Neka amerika i EU danas otmu sve mi sutra imamo pravo da vratimo sve bitno je da mi to ne predamo nasom voljom.Nece ni ova izdajnicka vlast jos drugo, umrece Vucic od neke bolesti (SIDA) staracku smrt nece docekati ja sam vidovit i to vidim doci ce neko ko ce napraviti savez sa nekom vojnom silom i vratiti ono sta nam je oteto.

Kaze Drecun kod retarda Marica u njegovoj emisiji bolje sad da uzmemo nesta nego sutra nista.Neka amerika i EU danas otmu sve mi sutra imamo pravo da vratimo sve bitno je da mi to ne predamo nasom voljom.Nece ni ova izdajnicka vlast jos drugo, umrece Vucic od neke bolesti (SIDA) staracku smrt nece docekati ja sam vidovit i to vidim doci ce neko ko ce napraviti savez sa nekom vojnom silom i vratiti ono sta nam je oteto.

Дрецуновић је одувек био издајник.

Kakv bre crni kraj priče???
Ukradem ti 1000€, vratim ti 100€, i kažem KRAJ PRIČE?! Svidja ti se to?
Nema kraja priče....

Ne znam koliko ste vi svesnii, ali ovaj dijalog je upravo ona vrsta zamrznutog konflikta kojem tezimo. Naravno da je ovaj dijalog takav da nece imati konacno resenje. Niti ce Srbija formalno priznati Kosovo, niti cemo mi povratiti delic suvereniteta koji smo izgubili (onomad kada je zemlju vodio veliki patriota Slobodan Milosevic, koji je svojim potpisom na Kumanovski sporazum povukao nasu i uveo stranu vojsku). I dobro je neko opazio,

Jedna digresija kad smo vec kod velikog Slobe. Bilo kakav sporazum koji potpise neki pojedinac, mora da se overi. U idealnom svetu to bi bilo putem referenduma. Na zalost na Balkanu dovoljno je i u Skupstini, gde je iskrivljena voljja naroda. Poslednji put tako nesto ucinila je Makedonija oko imena. Ali malo se ko seca da je Sloba taj koji je patentirao dovodjenje velikih odluka bez da pita narod. Tako je potpisao Kumanovski sporazum, gde je povukao nasu vojsku koja je NEPORAZENA, dopustio stranoj vojsci da udje, u prevodu da kapitulira. Naravno, tu svoju odluku nikada nije proverio sa narodom. On je to potvrdio u Skupstini. Ko se seca tog sastava Skupstine Srbije cinili su ga SPS, JUL, SPO i SRS uz jos samo par poslanika, jer su te prethodne izbore bojkotovali skoro svi iz opozicije. Dakle u takvoj krnjoj Skupstini SPS je uz pomoc glasova SPO i uz protivljenje radikala (koji su tada bili u Vladi iako su formalno podneli ostavke) potvrdio gubitak naseg suvereniteta nad Kosmetom. To je ucinio nas veliki patriota Slobodan Milosevic. Isti covek koji je mirne duse gledao kako ustaske horde proteruju Srbe iz RSK i nije hteo da angazuje vojsku nasu da pomogne iako je SRJ bila garant primirja kojeg su hrvati prekrsili. Isti covek koji je jedini u istoriji uveo sankcije Republici Srpskoj kako bi primorao Karadzica i Mladica da pristanu na 49 odsto teritorije, odnosno da se povuku iz odredjenih delova koje su Srbi drzali pod kontrolom. Isti covek koji je potpisao dokument koji daje sudu u Hagu moc i pravo da sudi za zlocine u bivsoj SFRJ, cime je otvorio vrata za stotine Srba (ukljucujuci sebe) kojima je ovaj sud sudio. Nadam se da se vise nikada nece roditi takav "patriota", jer ako ga bude, onda Srbije vise biti nece.

Da se vratim na temu. EU u sustini ne zeli ni nas, a jos manje siptarski sljam. I njima odgovara da budemo nesto kao Turska, odnosno veciti kandidat.

Sa druge strane ni mi ne bismo trebali da nesto fanaticno jurisamo ka EU, jer mislim da nam tamo nije mesto. Najvise koristi bismo i imali od ovog medjuprostora, gde nismo deo EU, ali imamo otvorenu saradnju, sto nam omogucava da sami pravimo dilove sa drugim zemljama sveta.

Tako da nije lose da i mi glumimo dijalog i posvecenost dijalogu, a realno i mi se nadamo da ce sve propasti i da ce se otezati u nedogled. Ovde se jedino postavlja pitanje za koga vreme radi na Kosmetu. Da li radi za nas Srbe koji cekamo neke promene u svetu koje se nece dogoditi decenijama, ili za siptare koji pokusavaju da potvrde svoju nezavisnost, a u sustini su samo administratori jedne teritorije koja je protektorat a nikako drzava.

Ja nemam nista protiv da radimo na tome da Srbi ostanu i opstanu na Kosmetu, jer to je preduslov kada jednog dana (kada god to bilo), mozemo da vratimo taj deo teritorije pod nas suverenitet.

Parovi-Srbija

993017_svetlana-ceca-raznatovic-zeljko-raznatovic-arkan-milomir_ls.jpg

pokupi to malo garderobe pa zapali na traktoru u bg i naredi mu :hahaha:

- - - - - - - - - -

Vidi nisi dovoljno patriota pa zato z:lol:

svaki srpski "patriota" ima dve kape...jednu za trenutnu vlast kad pljuje gde god stigne po opoziciji, a drugu da on iskreno zeli promene ali ne sa ovom opozicijom nego da treba sacekati, ako treba i pola veka...search eremita

Kakv bre crni kraj priče???
Ukradem ti 1000€, vratim ti 100€, i kažem KRAJ PRIČE?! Svidja ti se to?
Nema kraja priče....

Ја колико кужирам Дачић, Алек и остала екипа владајућа форсирају ту причу.
Народ по обичају нико ништа и не пита.Бум видел хоће ли му проћи?

Ne znam koliko ste vi svesnii, ali ovaj dijalog je upravo ona vrsta zamrznutog konflikta kojem tezimo. Naravno da je ovaj dijalog takav da nece imati konacno resenje. Niti ce Srbija formalno priznati Kosovo, niti cemo mi povratiti delic suvereniteta koji smo izgubili (onomad kada je zemlju vodio veliki patriota Slobodan Milosevic, koji je svojim potpisom na Kumanovski sporazum povukao nasu i uveo stranu vojsku). I dobro je neko opazio.

Fobose11, zato je i bila izglasana Rezolucija 1244 u UNu. 10/06/1999. Ova:
https://forum.krstarica.com/showthr...setimo-1-2?p=36742257&viewfull=1#post36742257

Ta se Rezolucija UOPSTE nije postovala. A mi, Srbi i nasa svekolika vlast od DOSa (Demokratskog Olosa Srbije) do SNSa (Shutz Neonazi Staffel), NIJEDNA sama po sebi nije PASIVNO postovala 1244 i NIKADA nije u UNu signalizirala krsenje 1244 od strane shiptara i stranih sila na KOSMETu? A zasto???

Moze li bilo ko da mi objasni ZASTO? :zblesav:

_nobody_

Fobose11, zato je i bila izglasana Rezolucija 1244 u UNu. 10/06/1999. Ova:
https://forum.krstarica.com/showthr...setimo-1-2?p=36742257&viewfull=1#post36742257

Ta se Rezolucija UOPSTE nije postovala. A mi, Srbi i nasa svekolika vlast od DOSa (Demokratskog Olosa Srbije) do SNSa (Shutz Neonazi Staffel), NIJEDNA sama po sebi nije PASIVNO postovala 1244 i NIKADA nije u UNu signalizirala krsenje 1244 od strane shiptara i stranih sila na KOSMETu? A zasto???

Moze li bilo ko da mi objasni ZASTO? :zblesav:

_nobody_

Taysone brate, ne znam koliko si ti imao godina kada je bila ta 1999. verujem da si imao dovoljno. Da li si stvarno tu rezoluciju u trenutku njenog donosenja i izglasavanja doziveo kao neku nasu pobedu. Niko nije to doziveo kao pobedu u tom trenutku vec kao cist poraz. Jer moze u toj rezoluciji da pise sta hoce, ali kada je konkretna posledica povlacenje vojske i policije i napustanje teritorije, onda ne postoji nacin da to dozivimo kao pobedu. I to mi koji smo imali toliko iskustava za zapadnim "postenjem", gde sam zapad nije ispostovao ni primirje potpisano dok je jos postojala RSK, koji nam nije ukinuo sankcije ni nakon Dejtona.

Nemoj da mislis da prema DOS/ovskom sljamu imam trunku simpatija, naprotiv, smatram ih pogubnim koliko i najezdi skakavaca. Nisu oni uspeli da postanu toliki izdajnici jer je Sloba vec izdao sve sto se moze izdati do tog 5. oktobra. Ne postoji dokument koji mozes potpisati danas a koji bi doveo do neke dramaticne promene na terenu. Onomad nasa vojska i policija povucena, danas je sve samo mrtvo slovo na papiru.

Mi najbolje znamo da od pocetka 90ih godina medjunarodne rezolucije vaze samo za slabije, nikada za jace. I na Kosmetu i u svakom drugom delu sveta zapad ceni samo ono sto se zove "realno stanje na terenu". Po toj logici, suprotno bilo kakvim medjunarodnim aktima i normama, oni su i doprineli da Srbija ima sve manje uticaja na Kosmetu. Naravno, nasom retardiranom poliltikom mi smo u mnogome dobrineli. Medjunarodno pravo poslednje 2 decenije postoji samo kao puka teorija, kao nesto sto vise nema nikakvog uticaja u praksi. Tuzno je sto mi nismo, dok smo imali i vremena i resursa, doprineli "realnom stanju stvari". Mogli smo jos pocetkom ratova da udjemo u Zagreb, pa je Miloevic tada prvi put vratio tenkove na pririsak zapada. Tada su mu nasli tacku pucanja i uvek su ga pritiskali dok se nije savijao. Na zalost Slobu pamtimo samo iz vremena Haga kada je jedini put do kraja isao i ponasao se kao drzavnik, ali tada je za mnoge delove Srbije i srpskog naroda bilo prekasno.

Meni je danas nivo zestoke patetike kada gledam naseg skoro uplakanog predsednika i svakog drugog politicara vlasti koji govori o Kosmetu i citira medjunarodno pravo i akte i ocekuje da ce svet da se smiluje i da postupa po njima. Danas, nakon svega sto smo preziveli mi se hvaatamo za neki papir koji je korisniji da se brise ****** nego da se nesto po njemu cini.

Ја колико кужирам Дачић, Алек и остала екипа владајућа форсирају ту причу.
Народ по обичају нико ништа и не пита.Бум видел хоће ли му проћи?

Pa dobro ti kužiraš, al što se tiče naroda, odgovor se krije u tvom potpisu...

Kad je neko slab a nema moćnu pozadinu ili je ona prilično daleko on pribegava taktici odugovlačenja ili pokušava (nada se) bar nešto da ućari jer bi u direktnom sukobu izgubio sve.

Poslednja izmena:

Back