Shvarcvald torta

• Začetnik teme Začetnik teme Justine
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
smeh:
:!: Javno se izvinjavam Šefu kuhinje zbog dela svojih komentara nastalih u dobroj nameri, ali uz nedovoljno poznavanje njegove kompetentnosti (i istančenog smisla za humor!)
U to ime, javno se obavezujem da ću napraviti Švarcvald tortu po njegovom originalnom receptu, sa maksimalnim poverenjem i bez imalo sumnje da se ne radi o originalnoj verziji iste!

Jel' sad u redu "nivno pitam ja"? :wink:
Ko ne bi prihvatio izvinjenje ovako uvaženog (i praktičarski) nastrojenog člana. Pazi sad: KAD ĆE TA TORTA? :lol: :lol: :lol:

Espanol:
smeh:
:!: Javno se izvinjavam Šefu kuhinje zbog dela svojih komentara nastalih u dobroj nameri, ali uz nedovoljno poznavanje njegove kompetentnosti (i istančenog smisla za humor!)
U to ime, javno se obavezujem da ću napraviti Švarcvald tortu po njegovom originalnom receptu, sa maksimalnim poverenjem i bez imalo sumnje da se ne radi o originalnoj verziji iste!

Jel' sad u redu "nivno pitam ja"? :wink:
Ko ne bi prihvatio izvinjenje ovako uvaženog (i praktičarski) nastrojenog člana. Pazi sad: KAD ĆE TA TORTA? :lol: :lol: :lol:
E, to (još uvek) ne smem da kažem (javno)! :wink:

Goscica:
Espanol:
Goscica:
Leleee, ala ono dobro izgleda...a kad smo vec kod torti sa visnjama meni je neprevazidjena Moskva snit!
Ma nemoj. A gde je recept + fotka iz kujnice? :wink:
Moskvu snit sam jela samo u poslasticarnicama, a bas se pitam ko bi mogao da mi nabavi recept i javlja mi se...javlja mi se...Espanol! :D :P
Javlja mi se da si se potpuno oporavila! :wink: :lol:

Goscica:
Espanol:
Goscica:
Leleee, ala ono dobro izgleda...a kad smo vec kod torti sa visnjama meni je neprevazidjena Moskva snit!
Moskvu snit sam jela samo u poslasticarnicama, a bas se pitam ko bi mogao da mi nabavi recept i javlja mi se...javlja mi se...Espanol! :D :P

Skromno preporucujem da skokneš na moj sajt pogledaš recept(najbolji na svetu) zajedno sa FOTKOM ne tako davno pravljene torte Moskva šnit.Posle toga ocekujem ono: Bravo majstore !!( eeeee, što ti je sujeta) :D :D :D :D :D

www mira:
Goscica:
Espanol:
Goscica:

Skromno preporucujem da skokneš na moj sajt pogledaš recept(najbolji na svetu) zajedno sa FOTKOM ne tako davno pravljene torte Moskva šnit.Posle toga ocekujem ono: Bravo majstore !!( eeeee, što ti je sujeta) :D :D :D :D :D
Miro odoh da vidim, ali psssssssssssstt, nemoj nikom da kazes! :lol:

Goscica:
www mira:
Goscica:
Espanol:
Goscica:

Miro odoh da vidim, ali psssssssssssstt, nemoj nikom da kazes! :lol:

Važi, necu nikome samo šefu :D :D :D

Pošto se trudim da data obećanja i ispunjavam, a moja mama danas ima rođendan (pošto je u pitanju dama, godine ne spominjemo! :wink: ), odlučih bez mnogo razmišljanja da tim povodom napravim Švarcvald tortu.
Kako je moja malenkost Forumu "prijavljivala" i uspešno i manje uspešno izvedene vežbe sa ovde iznetim receptima, red je da prijavim i "Švarcvald".
S obzirom na kiks kod pečenja kore :( (malko "porumenela" - što je značilo da je moram malo "sastrugati" :cry:) , i nije ispalo loše. Možda sam malo bukvalno shvatila Mirin dobronameran savet da kore dobro natopim pa sam malčice preterala, ali ja volim kad je torta sočna, a vidim i niko se nije bunio! Jedenje nam najbolje ide! :lol:
U stvari, sad znam kako treba, pa sve moram ponoviti u najskorije vreme, o čemu ćete blagovremeno biti obavešteni (mora neko to i da pojede! :lol: )

Da znas!!!
Evo moje verzije:

ŠVARCVALD

12 jaja
820g šećera
90g kakaoa
180g plazma keksa
90g oraha
600g višanja
1l slatke pavlake + za ukrasavanje
500g prah šećera

Ispeći tri kore od po: 4 belanca i 140g šećera, 4 žumanca, 30g kakaoa, 60g mlevenog plazma keksa i 30g mlevenih oraha.

Fil I: 600g višanja i 400g šećera kuvati u 1l vode dok voda ne ispari malo vise od pola.

Fil II: 1l slatke pavlake umutiti, pa dodati 500g prah šećera.

Filovati: kora(prelivena sokom u kom su kuvane visnje), visnje, pavlaka, kora ,…..
Predlog ukrašavanja za originalnu švarcvald tortu: odozgo slatka pavlaka, rendana čokolada, poneka višnja.

Kora:7 celih jaja,200gr secera,4 kasike kakaoa,1 prasak za pecivo,kesica cimeta.
Kora II:7 celih jaja,200gr secera,4 kasike kakaoa,1 prasak za pecivo,kesica cimeta.
Fil:1kg visanja,500gr secera-dinstati pa u to dodati 7 kasika gustina sa 1dl vode.
Redati:kora,pola fila od visanja,slag,kora,druga polovina fila od visanja,slag.

Da Nemci čitaju ove vaše recepte umrli bi od smeha.. ..Švarcvald i plazma keks..
U Nemačkoj se ta torta pravi : patišpanj, fil sa trešnjama. a ne sa višnjama , krem sa sirom, slatka pavlaka. to je torta sa TREŠNJAMA !

Da Nemci čitaju ove vaše recepte umrli bi od smeha.. ..Švarcvald i plazma keks..
U Nemačkoj se ta torta pravi : patišpanj, fil sa trešnjama. a ne sa višnjama , krem sa sirom, slatka pavlaka. to je torta sa TREŠNJAMA !
Pošto si u toku, verujem da ti ne bi bio problem da dođeš i do recepta, pa da nam lepo kažeš... ;)

Jedino znam da se na nemackom ova torta zove SCHVARZVELDER KIRSCH TORTE (torta od tresanja).
Najbolja je ona koju sam jeo u Nemačkoj, Sve drugo kod nas su samo varijante origanlnog recepta kojeg ovde vidim ne zna niko. Ne daju Nemci....:P

jao sto preterujes:roll:
svarcvald se pravi s visnjama,i rekla bih po osecaju da je espagnol dao dobar recept
u originalnu tortu ne ide plazma ali ako se nekome dopada zasto ne?to moze da bude podvarijanta
a bas ako si tolika picajzla onda nam lepo prevedi ovaj recept,dolazi tacno iz nemacke pa da vidimo u cemu se toliko razlikuje(ja vam mogu prevesti kako francuzi prave)
i jos nesto na sve ovo:sta ce vam glupa svarcvald torta slag i visnje,cudna mi cuda :lol: pored nasih divnih orah-cokolada-jaja-puter torti
http://de.wikipedia.org/wiki/Schwarzwälder_Kirschtorte

..ovo je iz nekog nemackog kuvara...stvarno je sa tresnjama:

kalup 26cm premazati buterom

Testo: 100g butera, 100g secera, 1 vanil secer, 4 jaja, 70g oljustenih mlevenih badema, 100g cokolade u prahu, 50g brasna, 50g skrobnog brasna, 2 kasicice p. za pecivo - peci na 180C, 30 - 40 minuta, ostaviti 12 sati da odstoji pa prerezati 2X = 3 kore

Fil: 7 kasika tresnjevace, 1/2l slatke pavlake, 750g visanja iz kompota, 1 kasika krupno nastrugane cokolade

Koru natopiti tresnjevacom, premazati ulupanom slatkom pavlakom sa malo prah secera i poredjati tresnje, odozgo samo pavlaka i strugana cokolada, po ivicama torte se spricem prave ruzice i u svaku stavi tresnja

...ako neko napravi neka napise utiske :)

jao sto preterujes:roll:
svarcvald se pravi s visnjama,i rekla bih po osecaju da je espagnol dao dobar recept
u originalnu tortu ne ide plazma ali ako se nekome dopada zasto ne?to moze da bude podvarijanta
a bas ako si tolika picajzla onda nam lepo prevedi ovaj recept,dolazi tacno iz nemacke pa da vidimo u cemu se toliko razlikuje(ja vam mogu prevesti kako francuzi prave)
i jos nesto na sve ovo:sta ce vam glupa svarcvald torta slag i visnje,cudna mi cuda :lol: pored nasih divnih orah-cokolada-jaja-puter torti
A tebi bi bilo bolje da ćutiš...Zar ne vidiš da i u samom linku kojeg si ti dala lepo piše KIRSCHTORTE... A koliko znam kirsch je trešnja.
A ti i dalje pričaj kako se "svarcvald pravi sa višnjama"

..ovo je iz nekog nemackog kuvara...stvarno je sa tresnjama:

kalup 26cm premazati buterom

Testo: 100g butera, 100g secera, 1 vanil secer, 4 jaja, 70g oljustenih mlevenih badema, 100g cokolade u prahu, 50g brasna, 50g skrobnog brasna, 2 kasicice p. za pecivo - peci na 180C, 30 - 40 minuta, ostaviti 12 sati da odstoji pa prerezati 2X = 3 kore

Fil: 7 kasika tresnjevace, 1/2l slatke pavlake, 750g visanja iz kompota, 1 kasika krupno nastrugane cokolade

Koru natopiti tresnjevacom, premazati ulupanom slatkom pavlakom sa malo prah secera i poredjati tresnje, odozgo samo pavlaka i strugana cokolada, po ivicama torte se spricem prave ruzice i u svaku stavi tresnja

...ako neko napravi neka napise utiske :)

Sa čim bi bila kirsch torta ako ne sa trešnjama? jasna potvrda ti je u samom linku

Back