S
sanja
Gost
jeftinije je, duze traje a uopste ne goji!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko ne bi prihvatio izvinjenje ovako uvaženog (i praktičarski) nastrojenog člana. Pazi sad: KAD ĆE TA TORTA?smeh:Javno se izvinjavam Šefu kuhinje zbog dela svojih komentara nastalih u dobroj nameri, ali uz nedovoljno poznavanje njegove kompetentnosti (i istančenog smisla za humor!)
U to ime, javno se obavezujem da ću napraviti Švarcvald tortu po njegovom originalnom receptu, sa maksimalnim poverenjem i bez imalo sumnje da se ne radi o originalnoj verziji iste!
Jel' sad u redu "nivno pitam ja"? :wink:
E, to (još uvek) ne smem da kažem (javno)! :wink:Espanol:Ko ne bi prihvatio izvinjenje ovako uvaženog (i praktičarski) nastrojenog člana. Pazi sad: KAD ĆE TA TORTA?smeh:Javno se izvinjavam Šefu kuhinje zbog dela svojih komentara nastalih u dobroj nameri, ali uz nedovoljno poznavanje njegove kompetentnosti (i istančenog smisla za humor!)
U to ime, javno se obavezujem da ću napraviti Švarcvald tortu po njegovom originalnom receptu, sa maksimalnim poverenjem i bez imalo sumnje da se ne radi o originalnoj verziji iste!
Jel' sad u redu "nivno pitam ja"? :wink:![]()
![]()
![]()
Ma nemoj. A gde je recept + fotka iz kujnice? :wink:Goscica:Leleee, ala ono dobro izgleda...a kad smo vec kod torti sa visnjama meni je neprevazidjena Moskva snit!
Moskvu snit sam jela samo u poslasticarnicama, a bas se pitam ko bi mogao da mi nabavi recept i javlja mi se...javlja mi se...Espanol!Espanol:Ma nemoj. A gde je recept + fotka iz kujnice? :wink:Goscica:Leleee, ala ono dobro izgleda...a kad smo vec kod torti sa visnjama meni je neprevazidjena Moskva snit!
Javlja mi se da si se potpuno oporavila! :wink:Goscica:Moskvu snit sam jela samo u poslasticarnicama, a bas se pitam ko bi mogao da mi nabavi recept i javlja mi se...javlja mi se...Espanol!Espanol:Ma nemoj. A gde je recept + fotka iz kujnice? :wink:Goscica:Leleee, ala ono dobro izgleda...a kad smo vec kod torti sa visnjama meni je neprevazidjena Moskva snit!![]()
![]()
Goscica:Moskvu snit sam jela samo u poslasticarnicama, a bas se pitam ko bi mogao da mi nabavi recept i javlja mi se...javlja mi se...Espanol!Espanol:Ma nemoj. A gde je recept + fotka iz kujnice? :wink:Goscica:Leleee, ala ono dobro izgleda...a kad smo vec kod torti sa visnjama meni je neprevazidjena Moskva snit!![]()
![]()
Miro odoh da vidim, ali psssssssssssstt, nemoj nikom da kazes!www mira:Goscica:Moskvu snit sam jela samo u poslasticarnicama, a bas se pitam ko bi mogao da mi nabavi recept i javlja mi se...javlja mi se...Espanol!Espanol:Ma nemoj. A gde je recept + fotka iz kujnice? :wink:Goscica:Leleee, ala ono dobro izgleda...a kad smo vec kod torti sa visnjama meni je neprevazidjena Moskva snit!![]()
![]()
Skromno preporucujem da skokneš na moj sajt pogledaš recept(najbolji na svetu) zajedno sa FOTKOM ne tako davno pravljene torte Moskva šnit.Posle toga ocekujem ono: Bravo majstore !!( eeeee, što ti je sujeta)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Goscica:Miro odoh da vidim, ali psssssssssssstt, nemoj nikom da kazes!www mira:Goscica:Moskvu snit sam jela samo u poslasticarnicama, a bas se pitam ko bi mogao da mi nabavi recept i javlja mi se...javlja mi se...Espanol!Espanol:Ma nemoj. A gde je recept + fotka iz kujnice? :wink:Goscica:Leleee, ala ono dobro izgleda...a kad smo vec kod torti sa visnjama meni je neprevazidjena Moskva snit!![]()
![]()
Skromno preporucujem da skokneš na moj sajt pogledaš recept(najbolji na svetu) zajedno sa FOTKOM ne tako davno pravljene torte Moskva šnit.Posle toga ocekujem ono: Bravo majstore !!( eeeee, što ti je sujeta)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma ne dobar je on.To je samo gledanje pa ako posle toga nema uredi sam + fotka kanda ce da lete kolaci na sve straneGoscica:Samoooo :shock: Znaci - gotova sam!
Pošto si u toku, verujem da ti ne bi bio problem da dođeš i do recepta, pa da nam lepo kažeš...Da Nemci čitaju ove vaše recepte umrli bi od smeha.. ..Švarcvald i plazma keks..
U Nemačkoj se ta torta pravi : patišpanj, fil sa trešnjama. a ne sa višnjama , krem sa sirom, slatka pavlaka. to je torta sa TREŠNJAMA !
A tebi bi bilo bolje da ćutiš...Zar ne vidiš da i u samom linku kojeg si ti dala lepo piše KIRSCHTORTE... A koliko znam kirsch je trešnja.jao sto preterujes
svarcvald se pravi s visnjama,i rekla bih po osecaju da je espagnol dao dobar recept
u originalnu tortu ne ide plazma ali ako se nekome dopada zasto ne?to moze da bude podvarijanta
a bas ako si tolika picajzla onda nam lepo prevedi ovaj recept,dolazi tacno iz nemacke pa da vidimo u cemu se toliko razlikuje(ja vam mogu prevesti kako francuzi prave)
i jos nesto na sve ovo:sta ce vam glupa svarcvald torta slag i visnje,cudna mi cudapored nasih divnih orah-cokolada-jaja-puter torti
http://de.wikipedia.org/wiki/Schwarzwälder_Kirschtorte
..ovo je iz nekog nemackog kuvara...stvarno je sa tresnjama:
kalup 26cm premazati buterom
Testo: 100g butera, 100g secera, 1 vanil secer, 4 jaja, 70g oljustenih mlevenih badema, 100g cokolade u prahu, 50g brasna, 50g skrobnog brasna, 2 kasicice p. za pecivo - peci na 180C, 30 - 40 minuta, ostaviti 12 sati da odstoji pa prerezati 2X = 3 kore
Fil: 7 kasika tresnjevace, 1/2l slatke pavlake, 750g visanja iz kompota, 1 kasika krupno nastrugane cokolade
Koru natopiti tresnjevacom, premazati ulupanom slatkom pavlakom sa malo prah secera i poredjati tresnje, odozgo samo pavlaka i strugana cokolada, po ivicama torte se spricem prave ruzice i u svaku stavi tresnja
...ako neko napravi neka napise utiske![]()