AMBASADA SAD UPOZORAVA PRIŠTINU: Ogradite se od pretnji zbog Specijalnog suda ili ćet

Mortimer

Veoma poznat
Poruka
11.366
AMBASADA SAD UPOZORAVA PRIŠTINU: Ogradite se od pretnji zbog Specijalnog suda ili ćete snositi posledice
Tanjug | 29. decembar 2017. 17:45
"Izuzetno smo razočarani onima koji bi žrtvovali budućnost svoje zemlje i nepokolebljivu podršku SAD zarad svojih ličnih interesa", zaključuje se u saopštenju
Ambasada SAD u Prištini pozvala je danas vladu samoproglašenog Kosova da se jasno ogradi od pretnji nasiljem zbog Specijalnog suda za ratne zločine i upozorila da će pokušaj opstrukcije zakona o tom sudu imati negativne posledice.
Američka ambasada ističe da greše lideri tzv. države Kosovo koji su ove nedelje ponovo izjavljivali da inicijativa kosovske skupštine o Specijalnom sudu neće narušiti odnose Prištine i međunarodne zajednice.
"Svaki takav nov pokušaj će imati duboke negativne posledice za evropsku budućnost Kosova i njegov odnos sa Sjedinjenim Američkim Državama", navodi se u saopštenju Ambasade.
Štaviše, kako se naglašava, pretnje nasiljem u potpunosti su neprihvatljve i vlada treba jasno i jednoglasno da ih odbaci.
"Izuzetno smo razočarani onima koji bi žrtvovali budućnost svoje zemlje i nepokolebljivu podršku SAD zarad svojih ličnih interesa", zaključuje se u saopštenju Ambasade SAD u Prištini.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...g-Specijalnog-suda-ili-cete-snositi-posledice

Zestoko ce cmarika da kazni Tacija i Haradinaja!

Dobice ukor razrednog staresine!
 

Back
Top