VUČIĆ OBOŽAVA SRBSKU SARMU I PRAVOSLAVI PASULJ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Aqua Heba

Primećen član
Banovan
Poruka
517
Upoznajte kuhara koji Aleksandru Vučiću kuha omiljena jela

Autor: Avaz.ba
01.09.2017 20:55
A
A
A
0
On jedini može Aleksandru Vučiću da "zaprži" čorbu, da mu "zaljuti", a da se on ne naljuti. Naprotiv, dobija čak i pljesak za dobru pljeskavicu.

U vili "Mir" pronađen je misteriozni kuhar o kojem Vučić ima samo riječi hvale. Kaže da se zove Ivica Krstić, da ima 38 godina i da već četvrtu godinu zaredom kuha za predsjednika Vučića i one koje on ugosti u nekim od državnih objekata.

Rođen je u Bojniku, kulinarstvo je učio od bake i majke. Kod kuće je najčešće kuhao kačamak, paprikaše i pekao roštilj.

I u tome je uživao još od malih nogu. Kasnije se školovao za kuhara, vježbao između šerpi po restoranima, a 2010. godine dolazi u Upravu za zajedničke poslove republičkih organa.

Predsjednik Vučić i kuhar Krstić sreli su se prvi put 25. avgusta 2014. godine. Vučić ga je pitao odakle dolazi, a on odgovorio - iz Leskovca, a poslije se "popravio" da je u stvari iz Bojnika. Vučić mu je tada odgovorio:

- Što to čovječe ne reče odmah, ja znam svako mjesto u Srbiji, pa i Bojnik - kazao je Vučić.

Na pitanje šta ga je preporučilo da bude prvi predsjednikov kuhar, odgovara da je to isključivo rad. Objašnjava da voli internacionalnu kuhinju, ali da predsjednik kao narodni čovjek najviše voli nacionalnu, domaću kuhinju i da poslije dobrog zalogaja popije čašu domaćeg vina.

Krstić je otkrio za srbijanske medije da predsjednik najviše voli da jede sarmu, punjene paprike, pasulj, kupus bez mesa, ribu i da zalije čašom vina, crnog ili bijelog, u zavisnosti koje je jelo u pitanju.

Kako kaže Vučić obožava ljuto, i da su uz svaki obrok pored tanjira ljuti sos ili ljuta papričica, što bi južnjaci rekli "džinka".

Ističe i da njegov "gost" nije zahtjevan, da ima svoje želje, ali da sve generalno prepušta osoblju. Jedino insistira da na stolu sve bude na svom mjestu. Krstić zaključuje da predsjednik poštuje hranu i uživa u tome da mu na stolu bude sve po redu. Neki put, voli da jede sam.

Kada je riječ o domaćim gostima, Krstić ističe da oni najviše vole teletinu ispod sača, špikovani biftek, prasetinu, jagnjetinu, dobre salate i naravno roštilj.

- On voli meso: prasetinu, jagnjetinu i roštilj - kazao je Krstić o tome šta Vučić najviše voli da jede.

Ispričao je i čime gosti najviše na kraju vole da se zaslade. Nabraja tiramisu, čizkejk, suhu pitu sa orasima, palačinke u šatou.

Na pitanje šta on privatno najviše voli da jede, kazao je da on svako jelo koje ponudi gostima prvo proba, a da mu je lično najomiljenija pljeskavica u lepinji sa kajmakom i ljutom papričicom.

Kod kuće varjaču prepušta supruzi, ali se često i konsultuje, ispričao je za srbijanske medije Ivica Krstić, kuhar predsjednika Srbije.

 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top