Protest u Bloku 45 protiv gradnje benzinske pumpe

комшија

Stara legenda
Poruka
91.040
http://rs.n1info.com/a291829/Vesti/Vesti/Protest-u-Bloku-45-protiv-gradnje-benzinske-pumpe.html

Protest u Bloku 45 protiv gradnje benzinske pumpe

DC23-Protest-protiv-gradnje-pumpe-u-bloku-45-ne-davimo-Beograd-_7_6953790373556950394.jpg


Grupa građana iz Bloka 45 i predstavnici inicijative Ne da(vi)mo Beograd održali su protest protiv izgradnje benzinske pumpe NIS u tom delu Novog Beograda, smatrajući da je ona tu nepotrebna, a počeli su i da potpisuju peticiju koju će uputiti gradskoj i opštinskoj vlasti.

Predstavnik građana iz Bloka 45 Ivan Milošević ukazao je da u tom delu ulice Jurija Gagarina već postoje četiri benzinske pumpe, na svega dva kilometra dužine, i da sve slabo rade, pa bi pravljenje pete bilo bespotrebno i besmisleno.

Tražimo od gradske uprave da povuče rešenje o dozvoli za izgradnju, a apelujemo i na NIS da povuče taj projekat. Svi građani su akcionari NIS i mi zahtevamo povlačenje projekta pumpe pod našim prozorima, istakao je on.

Prema rečima Miloševića, rešenje o urbanističkom projektu po kome je tu predviđena gradnja benzinske pumpe pojavilo se 26. juna na sajtu Gradske uprave, mogućnost javne rasprave je bila samo nekoliko dana, a sam projekat mogao se videti jedino u prostorijama uprave, pošto ga nije bilo na sajtu.

On je dodao da se iz papira nije moglo videti ko će graditi pumpu, kao što nema ni table sa namenom objekta i imenom investitora na ogradi oko površine predviđene za nju, nego se tek uvidom u katastar saznalo da se zemljište vodi na NIS.

Protestu, koji je obezbeđivala policija, prisustvovalo je oko 100 građana.

- - - - - - - - - -
 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top