Taksisti Beograda najavljuju proteste

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
337.582
Udruženje nezavisnih taksista Beograd, BUNT-SLOGA, poziva na hitno obraćanje pažnje javnosti i nadležnih organa na alarmantno stanje u oblasti taksi usluga i javnog prevoza u Beogradu.

Beograd je suočen s opasnim nivoom bezakonja i javašluka u taksi prevozu. Nelegalne aktivnosti, poput neautorizovanog rada preko aplikacija i sajtova, postaju sve prisutnije, čime se krše zakonske regulative i ugrožava pravična konkurencija

Situacija na ulicama je alarmantna, s obzirom na rastući broj nelegalnih prevoznika koji značajno narušavaju bezbednost i kvalitet prevoza. Izražavamo duboko nezadovoljstvo trenutnom politikom upravljanja taksi i javnim prevozom, koja ne ispunjava osnovne potrebe taksista kao radnika u ovom sektoru, ni građana kao korisnika.

Ekonomski pritisak na taksiste inflacijom i cenom goriva neizdržljivo raste. Tražimo usklađivanje cena taksi usluga sa zakonom i tržišnim uslovima, kako bismo sprečili dalje urušavanje kvaliteta usluge i ekonomske sigurnosti naših taksista i njihovih porodica. Podneli smo predloge za izmene zakona i gradskih odluka, ciljajući na jasniju regulaciju sektora i osiguranje pravednog tretmana za sve učesnike.

Ukoliko se odmah ne preduzmu odgovarajuće mere i ne organizuje sastanak, razmatramo mogućnost organizovanja protesta i blokade ključnih saobraćajnica u gradu. Cilj nam je da javno skrenemo pažnju na urgentnost problema koji nas pogađa.
link
Protest_taksista_u_Beogradu_FOTO_ATA_Images_Antonio_Ahel_626x940.jpg


Ukloliko im se ne izadje u susret u smislu organizovanja sastanka sa gradskom vladom najavili su proteste i blokade ključnih saobraćajnica u gradu.
 
Ако ће да се ускладе цене због горива, ок, то може. Како за повећање, тако и за смањење.

Вриштали су да сви који се баве "апликацијама" морају прво да буду прави таксисти, па после шта буде... Ваљда је то испуњено.
Тако су отерали Убер, а Јандекс се још држи, колико видим.

Само када би обећали да ће сваки такси морати да издаје рачун (на коме би писао датум, износ и километража), па када нас опељеше, да можемо да се жалимо... Па нека у сваком таксију буде по камера.
То не видим да су спремни.

Хоће рећи - хоћемо да крадемо и нећемо да нас ико спречава. Ловов виче "краде се".
 

Back
Top