Peticija protiv Darvina u Srbiji, i akademici potpisnici

Gdje to biće živi na kopnu?

O da, moze da zivi i na kopnu, uostalom procitaj i reci da nije pravo cudo prirode

Ima i škrge, ali i noge – Aksolotl
Ovo je jedno od najstarijih bića na Zemlji

Aksolotli se rađaju se u vodi i liče na ribe, ali imaju noge, pa mogu da žive i na kopnu. Verovali ili ne, postoje već 350 miliona godina, ali im preti izumiranje.

Ovo neobično stvorenje poznato je pod nazivom meksička hodajuća riba. Ambystoma mexicanum ili aksolotl u prirodi se može naći samo u jezeru Ksokimilko u Meksiku. Nažalost, preti im izumiranje zbog uništavanja njenih prirodnih staništa i zagađenja vode. Glave im dolaze i krivolovci koji ih love uprkos zabranama, jer žele da ih po svaku cenu imaju u akvarijumu.

Ove životinjice rađaju se u vodi, ali mogu da se prilagode i životu na kopnu, ali pod uslovom da im se koža nikad potpuno ne osuši. Kad izađu iz vode, izgube spoljašnje škrge, a rep im postaje vretenast. Tako se preobraze u kopnenu životinju.

file_2338.jpg

Mogu da žive i u akvarijumu kao kućni ljubimci. Rastu najviše do 25cm, a mogu da se nađu u raznim bojama – od albino bele preko sive, braon, zlatne pa sve do gotovo crne. Koža im je tanka i osetljiva, pa ih nije preporučljivo nositi ih u rukama. Imaju mogućnost regeneracije. Čak i ako im nedostaje jedan deo tela, posle nekog vremena poraste im novi.

Ova životinja se ubraja u najstarija živa bića na Zemlji. Stručnjaci misle da postoji već 350 miliona godina, a spada u porodicu daždevnjaka, odnosno vodozemaca.

Aksolotl je prava životinja. (Siredon pisciformis, ili Ambystoma mexicanum) Supermoć koju posjeduju je ekstremno razvijen nivo regeneracije. Mnoge životinje mogu regeneristai dijelove svojih tijela, ali aksolotl može regenerisati sve. Može regeneristati kompletna leđa, sve udove, oči, čeljusti, pa čak i srce. Ako vam to nije dovoljno impresivno: aksolotl može regenerisati i dijelove mozga! Ponekad čak, kada izgube nogu, regenerišu dvije.

To nije sve. Aksolotl se doslovno može kompletan obnoviti pomoću ‘rezervnih dijelova’ drugih aksolotla – uključujući i njihove glave.

Poslednja izmena:
Ne, Axolotl ne može da živi na kopnu, živi samo u vodenoj sredini.

Nadam se da ti ne treba prevod teksta:
--------------
Transforming from water to land

If the conditions are right, a mature, adult axolotl can spon­taneously metamorphose from a water-dwelling animal to a land-dwelling one. Over a period of up to several weeks, it will gradually absorb its gills back into its body, while its rudimentary lungs are simultaneously strengthened and enlarged so they can breathe oxygen from the atmosphere.

Also, its tail changes from being flattened like a tadpole’ to being more rounded like that of a true adult salamander. Its skin becomes tougher and dryer as it begins to adapt to living out of water, and it will also moult its skin as a surface-dweller. Eventually, its eyes will begin to bulge out and develop eyelids, while its skin will often become more vivid and colourful after it makes its terrestrial transformation.

Unfortunately, axolotls which make the incredible transition to land as an adult often experience a shortened lifespan, presumably due to the stress of transformation.
----------

Vodi racuna sta ces reci o ovom tekstu na engleskom, lako moze da ti se ne svidi odgovor :per:

Poslednja izmena:
Zar nisu isto tranzicioni fosil i prelazna forma?

Dakle za tebe fosili sa prethodnih linkova koji su tranzicioni fosili vodozemaca i reptila nisu nikakav dokaz? Zato što su sličice? Žao mi je ali tehnologija nije uznapredovala da možeš da se teleportuješ do muzeja gde se nalaze.

Casineria is an extinct genus of tetrapod which lived about 340 million years ago in the Mississippian epoch. Its name, Casineria, is a latinization of Cheese Bay, the site near Edinburgh, where it was found. It lived in what was then a fairly dry environment in Scotland.

It is a transitional fossil noted for its mix of primitive (amphibian) and advanced (reptilian) characters, putting it at or very near the origin of the amniotes.
220px-Casineria_kiddi.jpg

Seymouria was a reptile-like tetrapod from the early Permian of North America and Europe (approximately 280 to 270 million years ago). It was small, only 2 ft (60 cm) long. Seymouria was well adapted to life on land, with many reptilian features—so many, in fact, that it was first thought to be a primitive reptile.

Fossils of Seymouria were first found in Seymour, Baylor County, Texas (hence the name of the type species, Seymouria baylorensis, or "Baylor County of Seymour"). Over the years, many well preserved fossils have been found in North America and Germany, including the "Tambach Lovers", two individuals of S. sanjuanensis fossilized lying next to each other (though of course it cannot be determined whether they really were a couple killed during mating). Seymouria agilis (Olson, 1980) that is known from only one specimen (holotype UCMP 143 277), a nearly complete skeleton from the Chickasha Formation of Oklahoma, was reassigned by Michel Laurin and Robert R. Reisz to Macroleter.[1]

220px-Seymouria_Drumheller.jpg

Dakle ovo su fosili bića iz daleke prošlosti kada su postojali vodozemci a reptili kao klasa još nisu formirani koje imaju odlike i jednih i drugih.

Zar nisu isto tranzicioni fosil i prelazna forma?

Posto imas problem sa fosilima, mozda je najbolje da se koncentrises na zive fosile.

Na veliku zalost kreacionista postoje i zivi fosili koje bi oni tako slatko pobili i negirali njihovo postojanje.

Posto ti se svideo vodozemac koji zivi kao riba imam jos jedno simpaticno bice za tebe, na srecu jos uvek zivi u Indijskom okeanu.

Upoznaj Latimeriju iz grupe sakoperki, zaista fantasticna bica

Ove ribe disu na skrge kao i ostale ALI mogu da disu i na riblji mehur, evolutivno dobijena sposobnost kao rezultat zivota u vodama sa smanjenom koncentracijom kiseonika. Znaci kontra od zabice sa Borneo koja zivi u vodama bogatim kiseonikom pa je izgubila pluca.

Ova riba radja zive mladunce, trudnoca traje 13-15 meseci i mladunci koje radja su odmah sposobni za samostalan zivot

Peraja ove ribe su posebna prica, vise lice na sake, otuda i ime porodice sako-perke. Snazna peraja, njihova muskulatura i skelet predstavljaju prelaznu formu ka udovima koje imaju vodozemci.

Latimeria_Paris.jpg

Nadam se da ti ne treba prevod teksta:
--------------
Transforming from water to land

If the conditions are right, a mature, adult axolotl can spon­taneously metamorphose from a water-dwelling animal to a land-dwelling one. Over a period of up to several weeks, it will gradually absorb its gills back into its body, while its rudimentary lungs are simultaneously strengthened and enlarged so they can breathe oxygen from the atmosphere.

Also, its tail changes from being flattened like a tadpole’ to being more rounded like that of a true adult salamander. Its skin becomes tougher and dryer as it begins to adapt to living out of water, and it will also moult its skin as a surface-dweller. Eventually, its eyes will begin to bulge out and develop eyelids, while its skin will often become more vivid and colourful after it makes its terrestrial transformation.

Unfortunately, axolotls which make the incredible transition to land as an adult often experience a shortened lifespan, presumably due to the stress of transformation.
----------

Vodi racuna sta ces reci o ovom tekstu na engleskom, lako moze da ti se ne svidi odgovor :per:

Koliko ja vidim u tekstu se navodi mogućnost transformacije za potpuni prelaz iz vodenog u živi svijet? Imaš li negdje neki link kako to izgleda?

Dakle za tebe fosili sa prethodnih linkova koji su tranzicioni fosili vodozemaca i reptila nisu nikakav dokaz? Zato što su sličice? Žao mi je ali tehnologija nije uznapredovala da možeš da se teleportuješ do muzeja gde se nalaze.

Čekaj, polako.

Imamo fosile ova dva oblika, po rekonstrukciji zapisa bi izgledale ovako:

1200px-Seymouria2.jpg
casineria_kiddi_by_xiphactinus-da4lnsd.jpg

Mene interesuje, po čemu su oni, i između čega, prelazni oblici a ne samo izumrle vrste?

Šta im je predak a šta potomak na evolutivnoj ljestvici razvoja?

- - - - - - - - - -

Ove ribe disu na skrge kao i ostale ALI mogu da disu i na riblji mehur, evolutivno dobijena sposobnost kao rezultat zivota u vodama sa smanjenom koncentracijom kiseonika. Znaci kontra od zabice sa Borneo koja zivi u vodama bogatim kiseonikom pa je izgubila pluca.

Ova riba radja zive mladunce, trudnoca traje 13-15 meseci i mladunci koje radja su odmah sposobni za samostalan zivot

Peraja ove ribe su posebna prica, vise lice na sake, otuda i ime porodice sako-perke. Snazna peraja, njihova muskulatura i skelet predstavljaju prelaznu formu ka udovima koje imaju vodozemci.

Pogledajte prilog 447980

Ne, ne predstavljaju.

Samo njeno današnje postojanje je dokaz da se nikada nije mjenjala u svom obliku, ja takav zaključak mogu da izvedem prije bilo kog drugog.

Da se mjenjala imali bi prethodni i sledeći oblik te ribe a ne samo jedan te isti.

Koliko ja vidim u tekstu se navodi mogućnost transformacije za potpuni prelaz iz vodenog u živi svijet? Imaš li negdje neki link kako to izgleda?

Sve za tebe prijatelju
http://www.axolotls.ca/meacutetamorphose.html

Akvaristi sirom sveta pokusavaju da ih nateraju na punu metamorfozu, ali je to vrlo stresno i skracuje zivot ovim cudesnim stvorenjima.

Covek je najgora zivotinja od svih, jedino on muci, zatvara i ubija druga ziva bica iz zabave.
Umesto da se divimo jednom od najcudesnijih stvorenja na planeti mi ga unistavamo

Sve za tebe prijatelju
http://www.axolotls.ca/meacutetamorphose.html

Akvaristi sirom sveta pokusavaju da ih nateraju na punu metamorfozu, ali je to vrlo stresno i skracuje zivot ovim cudesnim stvorenjima.

Covek je najgora zivotinja od svih, jedino on muci, zatvara i ubija druga ziva bica iz zabave.
Umesto da se divimo jednom od najcudesnijih stvorenja na planeti mi ga unistavamo

Fascinantno! :ok:

Samo, na prvoj slici na tvom linku je mladunac a na zadnjoj odrasla jedinka, međutim isti oblik odrasle se razvija bez obzira na sredinu:

depositphotos_30340821-stock-photo-axoloti.jpg
9526026_orig.jpg

Čime kod mene dovodi u sumnju adaptaciju pod uticajem promjene životne sredine.

Čekaj, polako.

Imamo fosile ova dva oblika, po rekonstrukciji zapisa bi izgledale ovako:

1200px-Seymouria2.jpg
casineria_kiddi_by_xiphactinus-da4lnsd.jpg

Mene interesuje, po čemu su oni, i između čega, prelazni oblici a ne samo izumrle vrste?

Šta im je predak a šta potomak na evolutivnoj ljestvici razvoja?

- - - - - - - - - -

Ne, ne predstavljaju.

Samo njeno današnje postojanje je dokaz da se nikada nije mjenjala u svom obliku, ja takav zaključak mogu da izvedem prije bilo kog drugog.

Da se mjenjala imali bi prethodni i sledeći oblik te ribe a ne samo jedan te isti.

Ja da te učim biologiju za dž nemam vremena a sem za neke osnove ni kvalifikacije. Lepo uzmi završi osnovnu i srednju ako nisi pa upiši biološki faks, te na master i doktorat na neki jak kredibilan inostrani univerzitet koji ima dobar program i stručnjake za proučavanje fosila, molekularnu biologiju, genetiku... Pa sa tim znanjem kreni da skupljaš dokaze i obaraš teoriju stvorenu radom stotina stručnjaka koji su posvetili svoje karijere i dobar deo svog života proučavanju razvoja živih bića. Ako ti je to mnogo, lepo potraži šta čini vodozemce vodozemcima i reptile reptilima, npr u udženicima za srednju i osnovnu ili pretraži na google za više detalja, te uporedi ove živuljke sa odlikama jednih i drugih i samo će ti se kasti.

Usput tranzicioni fosil ne znači ono što ti misliš da znači: bukvalno da je postojala ili da postoji konrektna vrsta vodozemca, te direktna vrsta proistekla iz tog vodozemca sa nekim karakteristikama reptila, te diretna vrsta pravih reptila proistekla iz baš tog reptilomorfa. Tranzicioni fosil ukazuju na razvoj familija, rodova i klasa životnih formi.

Evo zabavljaj se malo:

https://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_common_descent
https://en.wikipedia.org/wiki/Transitional_fossil
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_fish
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_tetrapods
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_reptiles
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_mammals

Poslednja izmena:
Ja da te učim biologiju za dž nemam vremena a sem za neke osnove ni kvalifikacije. Lepo uzmi završi osnovnu i srednju ako nisi pa upiši biološki faks, te na master i doktorat na neki jak kredibilan inostrani univerzitet koji ima dobar program i stručnjake za proučavanje fosila, molekularnu biologiju, genetiku... Pa sa tim znanjem kreni da skupljaš dokaze i obaraš teoriju stvorenu radom stotina stručnjaka koji su posvetili svoje karijere i dobar deo svog života proučavanju razvoja živih bića. Ako ti je to mnogo, lepo potraži šta čini vodozemce vodozemcima i reptile reptilima, npr u udženicima za srednju i osnovnu ili pretraži na google za više detalja, te uporedi ove živuljke sa odlikama jednih i drugih i samo će ti se kasti.

Usput tranzicioni fosil ne znači ono što ti misliš da znači: bukvalno da je postojala ili da postoji konrektna vrsta vodozemca, te direktna vrsta proistekla iz tog vodozemca sa nekim karakteristikama reptila, te diretna vrsta pravih reptila proistekla iz baš tog reptilomorfa. Tranzicioni fosil ukazuju na razvoj familija, rodova i klasa životnih formi.

Evo zabavljaj se malo:

https://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_common_descent
https://en.wikipedia.org/wiki/Transitional_fossil
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_fish
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_tetrapods
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_reptiles
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_mammals
Mogao si mnogo kraće odgovoriti, samo da si napisao:"ne znam".

Теорија.
Кључна ријеч је ТЕОРИЈА.
То што је уведена у школу као НЕПОРЕЦИВА истина је трагедија.
Не само наша.
Дарвин је иначе био теолог, а пред смрт се покајао и признао грешку.
О томе се ћутало - као и о томе да је, нпр. Ајнштајн хиљаду пута говорио да и он има само теорију.
И да су добродошли СВИ са друзгим аргументима да је оборе.
Али свијет "ферцера" на бази секса, насиља и страха...

Mogao si mnogo kraće odgovoriti, samo da si napisao:"ne znam".

Znam, poenta je da mi ne pada na pamet da na 100 strana udovoljavam tuđoj lenjosti i bezobrazluku. Da si imalo zainteresovan iščitao bi wiki linkove, pogledao reference i detaljnije pretražio primere koje sam naveo.

Možda bi i pročitao sledeće:

While retaining a general build like those found in the amphibian reptiliomorph groups like Seymouriamorpha and Diadectomorpha, Casineria also shows features that tie it in with early reptiles, notably a generally gracile build with light leg bones, unfused ankles and toes terminating in claws. This would enable the animal to use their feet actively in traction, rather than as holdfasts, an indication of a primarily terrestrial lifestyle.

Теорија.
Кључна ријеч је ТЕОРИЈА.
То што је уведена у школу као НЕПОРЕЦИВА истина је трагедија.
Не само наша.
Дарвин је иначе био теолог, а пред смрт се покајао и признао грешку.
О томе се ћутало - као и о томе да је, нпр. Ајнштајн хиљаду пута говорио да и он има само теорију.
И да су добродошли СВИ са друзгим аргументима да је оборе.
Али свијет "ферцера" на бази секса, насиља и страха...

Ispravka, teorija evolucije je NAUČNA teorija. To što ti pojam teorija povezuješ sa laičkim shvatanjem koje se upotrebljava u svakodnevnom govoru kao nešto kaobajagi što treba da se tek testira je znak neobrazovanosti.

https://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_theory

A scientific theory is an explanation of some aspect of the natural world that can, in accordance with the scientific method, be repeatedly tested, using a predefined protocol of observations and experiments.

Konkretno o primedbama za TE:

https://en.wikipedia.org/wiki/Objections_to_evolution

Critics of evolution assert that evolution is "just a theory," which emphasizes that scientific theories are never absolute, or misleadingly presents it as a matter of opinion rather than of fact or evidence.[28] This reflects a difference of the meaning of theory in a scientific context: whereas in colloquial speech a theory is a conjecture or guess, in science a theory is an explanation whose predictions have been verified by experiments or other evidence. Evolutionary theory refers to an explanation for the diversity of species and their ancestry which has met extremely high standards of scientific evidence. An example of evolution as theory is the modern synthesis of Darwinian natural selection and Mendelian inheritance. As with any scientific theory, the modern synthesis is constantly debated, tested, and refined by scientists, but there is an overwhelming consensus in the scientific community that it remains the only robust model that accounts for the known facts concerning evolution.[29]

Critics also state that evolution is not a fact.[30] In science a fact is a verified empirical observation while in colloquial contexts a fact can simply refer to anything for which there is overwhelming evidence. For example, in common usage theories such as "the Earth revolves around the Sun" and "objects fall due to gravity" may be referred to as "facts," even though they are purely theoretical. From a scientific standpoint, therefore, evolution may be called a "fact" for the same reason that gravity can: under the scientific definition, evolution is an observable process that occurs whenever a population of organisms genetically changes over time. Under the colloquial definition, the theory of evolution can also be called a fact, referring to this theory's well-established nature. Thus, evolution is widely considered both a theory and a fact by scientists.[28][31][32][33]

Similar confusion is involved in objections that evolution is "unproven," since no theory in science is known to be absolutely true, only verified by empirical evidence.[34][35] This distinction is an important one in philosophy of science, as it relates to the lack of absolute certainty in all empirical claims, not just evolution. Strict proof is possible only in formal sciences such as logic and mathematics, not natural sciences (where terms such as "validated" or "corroborated" are more appropriate). Thus, to say that evolution is not proven is trivially true, but no more an indictment of evolution than calling it a "theory." The confusion arises in that the colloquial meaning of proof is simply "compelling evidence," in which case scientists would indeed consider evolution "proven."[36]

Poslednji link sažima čitavu ovu temu od 170 strana na jednu stranicu, konciznije i sa više detalja te linkovima za dalje istraživanje, pa ni ne vidim poentu da se diskusija nastavlja ovde sa neozbiljnim učesnicima.

Poslednja izmena:
Znam, poenta je da mi ne pada na pamet da na 100 strana udovoljavam tuđoj lenjosti i bezobrazluku. Da si imalo zainteresovan iščitao bi wiki linkove, pogledao reference i detaljnije pretražio primere koje sam naveo.

Možda bi i pročitao sledeće:

While retaining a general build like those found in the amphibian reptiliomorph groups like Seymouriamorpha and Diadectomorpha, Casineria also shows features that tie it in with early reptiles, notably a generally gracile build with light leg bones, unfused ankles and toes terminating in claws. This would enable the animal to use their feet actively in traction, rather than as holdfasts, an indication of a primarily terrestrial lifestyle.
Ne znam u čemu se to ogleda moj bezobrazluk prema tebi ali ako ga ima ja se onda izvinjavam.

Prosto je nevjerovatno da ako imamo recimo sisare, sve njih svodimo na zajedničkog pretka. Da li shvatate da je to nemoguće?

Uzmimo primjere ovda dva sisara:

1499942547944.jpg
1499942553810.jpg

E sad, ove dvije vrste treba svesti unazad na zajedničkog pretka. Sa tolikim razlikama u građi organizma je to nemoguće!

Da li svjestan koliko razlika postoji između tih bića? Da li si svjestan da ih moraš svesti na nešto slično ovome:

1499942953209.jpg

Sledeće što moraš uraditi je da nađeš prelazne forme od sinapsida prema čovjeku i od sinapsida prema slijepom mišu.

Što znači da su se razvijali prema smanjenju i povećanju paralelno te prema krilima i prema rukama, očima i sonaru paralelno što je ne samo nemoguće već i smiješno do suza.

poreklo.jpg

gospodine Dragoneks,

zapanjeni smo statistikom, dostavite nam Vašu sliku,

udurženje analitičara porekla geografskih korisnika "ZAVIČAJ"

Imam puno slobodnog vremena (sticajem okolnosti) jbg. :D

No, neke obaveze su mi se i nagomilale pa ću posle morati da ih pozavršavam ali ništa što ne može sačekati.

Glavne sam završio i čekam rezultate. :D Ja sam biznismen (u neku ruku).

Ne znam u čemu se to ogleda moj bezobrazluk prema tebi ali ako ga ima ja se onda izvinjavam.

Prosto je nevjerovatno da ako imamo recimo sisare, sve njih svodimo na zajedničkog pretka. Da li shvatate da je to nemoguće?

Pogledajte prilog 447997Pogledajte prilog 447998

E sad, ove dvije vrste treba svesti unazad na zajedničkog pretka. Sa tolikim razlikama u građi organizma je to nemoguće!

Gospodine Dragoneks,

kad krenu u školu na inicijalno moždano programiranje sva su deca ista
medjutim kad se njihovo programiranje završi dobijemo razlike u ponašanju iako je gradivo isto

JEDAN BUDE VREDNI DOMAĆIN A DRUGI PARAZIT I LOPOV
kako je moguće ako su bili u istom odeljenju, isti nastavnik, isto gradivo?

- - - - - - - - - -

Imam puno slobodnog vremena (sticajem okolnosti) jbg. :D

No, neke obaveze su mi se i nagomilale pa ću posle morati da ih pozavršavam ali ništa što ne može sačekati.

Glavne sam završio i čekam rezultate. :D Ja sam biznismen (u neku ruku).

eto a neko bude i taj bizmismen iako je išao u komunističku školu kad se nije učio kapitalizam
kako je to moguće?

Gospodine Dragoneks,

kad krenu u školu na inicijalno moždano programiranje sva su deca ista
medjutim kad se njihovo programiranje završi dobijemo razlike u ponašanju iako je gradivo isto

JEDAN BUDE VREDNI DOMAĆIN A DRUGI PARAZIT I LOPOV
kako je moguće ako su bili u istom odeljenju, isti nastavnik, isto gradivo?

Te su promjene psihološke i sociološke, ovde su tema fiziološke. Razlika je drastična. :)

Pogledajte prilog 447997Pogledajte prilog 447998

Da li svjestan koliko razlika postoji između tih bića? Da li si svjestan da ih moraš svesti na nešto slično ovome:

Pogledajte prilog 448000

Sledeće što moraš uraditi je da nađeš prelazne forme od sinapsida prema čovjeku i od sinapsida prema slijepom mišu.

Što znači da su se razvijali prema smanjenju i povećanju paralelno te prema krilima i prema rukama, očima i sonaru paralelno što je ne samo nemoguće već i smiješno do suza.

Bezobrazan si zato što ili namerno izostavljaš detalje ili si suviše lenj da pročitaš i saznaš nešto novo. Već je rečeno o sisarima na jednom od linkova. Teraš me da citiram samog sebe:

To što je tebi nemogiće da zamisliš da čovek i slepi miš imaju zajedničkog pretka je tvoje ograničenje u razmišljanju. Ja sam svestan tih razlika ali sam svestan i sličnosti, koje ti izgleda ignorišeš i fokusiraš se samo na izgled. Čak i samo na izgled da gledaš i čovek i slepi miš imaju oči, usta, nos, organe za varenje, za reprodukciju, nervni, limfni, krvni sistem itd... Ma koliko se razlikovali, čovek sa tim slepim mišem ima više sličnosti nego sa paukom.

eto a neko bude i taj bizmismen iako je išao u komunističku školu kad se nije učio kapitalizam
kako je to moguće?

Pa i u kominističkom sistemu je postojao biznis. Ne toliko razvijen i zastupljen ali je postojao.

Biznis obuhvata širok spektar djelatnosti danas, tako da nije teško uploviti u neku.

- - - - - - - - - -

To što je tebi nemogiće da zamisliš da čovek i slepi miš imaju zajedničkog pretka je tvoje ograničenje u razmišljanju. Ja sam svestan tih razlika ali sam svestan i sličnosti, koje ti izgleda ignorišeš i fokusiraš se samo na izgled. Čak i samo na izgled da gledaš i čovek i slepi miš imaju oči, usta, nos, organe za varenje, za reprodukciju, nervni, limfni, krvni sistem itd... Ma koliko se razlikovali, čovek sa tim slepim mišem ima više sličnosti nego sa paukom.

Uopšte ne žalim da razmišljam kako se odvijala ta promjena, ja želim da je vidim.

Možeš li je pokazati da onda zajedno utvrdimo fakte da bi se složili oko toga da li se zaista i desila?

Pa i u kominističkom sistemu je postojao biznis. Ne toliko razvijen i zastupljen ali je postojao.

Biznis obuhvata širok spektar djelatnosti danas, tako da nije teško uploviti u neku.

E vidite na isti način nastao današnji čovek i današnji majmun od nekog ranijeg čovomuna
Dal je po očevoj dal po majčinoj liniji nebitno

Vi treba sa Gospodom da vidite ko je zasro - dal Darvin ili Crkva koja tvrdi da smo svi deca od istih roditelja (Adam i Eva) a napraviše raznobojnu decu

- - - - - - - - - -

Gospodine Dragoneks,

krenimo sa pretpostavkom da smo svi kreirani od Adama i Eve

Evo postavimo baš Vas kao alfa mužjaka ADAMA
Dakle vi ste sad GLAVNI BAJA i zovete se ADAM

e sad vi nadjete neku EVU. mada i nije bilo drugih ponuda u okruženju
lepa ili ne jedina u koju može da se metne, takva ponuda

E sad...

dobijete prvo pa još muško
nemate kog da častite al ste ipak srećni pošto je muško
a svi znamo da je žensko dete - tudja kuća

prcate vi dalje tu svoju Evu a ona vam rodi - ciganče
pa vam rodi muslimanče
pa vam rodi kinešće
pa vam rodi crnče
pa vam rodi

da li ste sigurni da ste jedini ADAM u selu?

Poslednja izmena:

Back