Sunovrat Srbije u sebicni autizam

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.785
pre bih se svadjala zbog psa nego zbog partnera :lol:

Pre nekih 10 godina sam opisao psiholosku patologiju koju niko ne primecuje, a prisutna je kad imas kucnog ljubimca i izuzetno je mnogo cesta kod vlasnika ljubimaca...
E sad je to javni pokret i javno i prihvaceno mnjenje i vrednosni sud...

CIA program je koristio antisocijalno raspolozenje i kreirao ga kao sastavni deo stvaranja antisocijalistickog raspolozenja i misljenja kod naroda...
To ima svoju cenu i danas 30 godina kasnije...jer se ta metoda primenjuje jos uvek....pre nekih dve godine se smanjio obim primene, ali inercija kod naroda se uspesno koristi...

Ali ovo nije teorija zavere, to preskocite ako se ne slazete...
Ono sto je simptomaticno je .......

Kako efikasno i kako ugodno moze da bude drustvo u kome pojedinci izjavljuju i ponasaju se kao u citiranom odgovoru....?

Vi ste deo tog drustva, zar ne.....

Poslednja izmena od moderatora:
Kako efikasno i kako ugodno moze da bude drustvo u kome pojedinci izjavljuju i ponasaju se kao u citiranom odgovoru....?
asocijalni... reagujemo samo ako su povredjeni oni koje volimo ili ako su napadnuti
Neko reguje za ljubimca, neko za partnera , nekoza roditelja, neko za sestru/ brata ali najvise reaguju za decu
Sa neke strane to su osobe,bica... koje zelimo da zastitimo ili kojima je potrebna nasa zastita.

asocijalni... reagujemo samo ako su povredjeni oni koje volimo ili ako su napadnuti
Neko reguje za ljubimca, neko za partnera , nekoza roditelja, neko za sestru/ brata ali najvise reaguju za decu
Sa neke strane to su osobe,bica... koje zelimo da zastitimo ili kojima je potrebna nasa zastita.

Upravo to, asocijalni je samo korak od sociopatoloskog po naucnoj definiciji , a po mojoj je na neki nacin sociopatologija...
Ja priznajem da imam , radi logickog balansa i preciznosti, izmenjene definicije za psiho i sociopatologiju, pa su mi mnoge NORMALNE stvari sociopatoloske, a mnoge psihopatoloske su mi takodje sociopatoloske a ne psihopatoloske....

Antisocijalisticko je iskoristeno kroz nesvesno za stvaranje antisocijalnog....a kasnije je naravno kapitalizma sam po sebi forsirao antisocijalno jer mu to debelo odgovara...

Dokle god je normalno imati ovako izrazeno antisocijalno , to znaci nema ni drustvenih vrednosti nego se lepe preko medija i nema drustvenih vrednosti u smislu tekovina, pa imas drustvo koje propada...a moze ekonomski da raste, ali kao drustvo propada....
E tu se kapitalizam ne slaze sa drustvenim naukama....jer on uzima vitalnost novca kao nesto sto ocas posla moze da ozivi i drustveno i nacionalno i sve...

U prevodu, prodaj dupe za pare, a posle ti je lako da se pretvaras da si gospodin, da si uvek moralan bio i slicne stvari....
Kvazi moralnost je normalan oblik ponasanja kad se kapitalizam uzme kao osnova. Budi jednu godinu i prostitutka, a posle budi postovana majka ostalih 40...
Ono sto u razvojnoj psihologiji postoji kao onemogucujuci stav je da sve sto odradimo promeni nas dozivljaj sveta pa samim tim i stvarno vrednovanje...
To ne osete stariji njima mozes da prodajes MzaB, ali deca pokupe pa se tako vrati kazna...
Posle se roditelj cudi kako mu dete od dobro vaspitanih roditelja postalo drolja, narkoman, ili sta vec...
Ustvari je osetilo licemerje i nametanje laznog, a mlad organizam gleda da ostvari ostvarivo a ne da gradi kulu na laznom...samo slaboinicijativni organizmi zivotare....mlad organizam u sustini je u vecini slucajeva snazan i trazi snazne izbore...

Inace poslednja recenica je sustina motiva za kucne ljubimce...
Ja bih inace voleo da je motiv svest o prolaznosti zivota, jer ciklusi zivota ljubimaca su kraci od ljudskog pa je to prilika da se ljudski organizam suoci sa prirodnim fenomenima kao sto su bolest, nemoc i smrt...
Tako da bi voleo da su kucni ljubimci ekvivalent za pticu Fenix...
Ali se desava skoro totalno suprotno...

Da ne pomislite da je ona izuzetak...
Kazem , pisao sam o ovome pre deset godina i tada je odnos bio 99% onih koji imaju kucne ljubimce zastrane u idolopoklonstvo i psihopatologiju i preko nje u sociopatologiju preko tih ljubimaca...
Ono sto je sad ociglednije je javna sloboda nastupa takvih patoloskih stavova...
Tj sad vise nije cudno ni pljackati gladne, zedne , ostavljati ih da se smrznu, rugati se povredjenom ako nema auto i slicno...

- - - - - - - - - -

Nesto razmisljam ako uvedem pitanje, zelite li vi muskarci da budete kucni ljubimac zenama, posto se sve vise cuje takva ponuda od strane emancipatorki...da imaju slican odnos sa muskarcima i sa kucnim ljubimcima....da ih isto tretiraju, (ne seksualno, nego po paznji i po emotivnom statusu i odnosu)....da li je onda tema sigurno za muski kutak...

A uveo ja pitanje ili ne, prelivanje logike vam sleduje...znaci uvek ima prelivanja logike, tj prelivanja onog sto se desava na planu posla na plan kuce, na plan MZ odnosa, itd...i tako i prelivanje sa plana ekonomije na plan porodice i svih ostalih razmisljanja, takav je covek, sta mu je u glavi, to mu je u glavi...

Događaju se promene, ka društvu budućnosti ,,, Sigurno je da se u Americi, a i ubedljivoj većini ostatka planete, koji je američka slugeranja, vrše određene procedure koji bi se mogle, podvesti, kao ispiranje mozga ili modulacije svesti. Što se ponekad manifestuje preteranom ili nepotrebnom agresijom. Evo, primer, agresije preko telefona

Zovem institut za Onkologiju i Radiologiju, i veza se uspostavi i prekine se. Reko pukla veza, kao što se često događa, međutim, još dva puta se desi isto. Četvrti put neka neurotična žgadija se javi i razdere se kako je pauza. Umesto, da se prvi put javi i vrlo kratko saopšti, da nazovem kasnije. Agresivno i neurotično ponašanje, bez nekog normalnog razloga, je deo tih društvenih tendencija i modela ponašanja, koji poprimaju masivan oblik. Tu su egoizam, grubost, sebičnost itd

Ali mimo tih tendencija, verovatno postoje, neke promene koje proishode iz najdubljih dubina svesti, kao jedan od koraka, koji će u potpunosti promeniti društvo, koje če potpuno raskrstiti sa današnjim društvom, sa svim njegovim osobenostima. Jedan od simptoma toga, je određeno gađenje, spolnost, koegzistenciju sa drugim ljudima, a davanje prednosti životinjama, u svakodnevnom životu. Jedna jako korisna i dobra stvar u tom modelu, je kasni ulazak u brak ili otsustvo toga, što znači odsustvo dece ili u najboljem slučaju jedno dete. To implicira, značajno skresan nataitet u vremenu, kada je tim generacijama vreme uslovno rečeno, da imaju decu. A samim tim benefit, za tu decu, koja će kako postaju zrelija imati manju konkurenciju u školi, , fakultetu, poslu

Menja se svest, što je sigurno. Iako sada izgleda, da je sve crno i grdo, kao što i jeste u dobroj meri, te tranformacije će stvoriti otuđenije ali humanije društvo, sa manje interakcije, manje socijalizacije, intruzije, polnosti, dece, nestabilnosti. To će biti više nalik nekom tehnološkom sistemu, nego staromodnom tradicionalnom društvu. Jel ljudi neće imati više vodeću ulogu, između ostalog

Pre nekih 10 godina sam opisao psiholosku patologiju koju niko ne primecuje, a prisutna je kad imas kucnog ljubimca i izuzetno je mnogo cesta kod vlasnika ljubimaca...

CIA program je koristio antisocijalno raspolozenje i kreirao ga kao sastavni deo stvaranja antisocijalistickog raspolozenja i misljenja kod naroda...
To ima svoju cenu i danas 30 godina kasnije...jer se ta metoda primenjuje jos uvek....pre nekih dve godine se smanjio obim primene, ali inercija kod naroda se uspesno koristi...

Kao prvo, ne valja svaku izjavu uzimati zdravo za gotovo. To ti je slično izjavi "Voleću te do kraja života" ... a da, pritom, itekako postoji (pod)svest o promenljivosti svega, pa i odnosa.
Kao drugo: why not? Mnogo je zdravije društvo u kome ljudi kažu šta misle, nego društvo licemernih.
Postoji i onaj momenat, vezan za razočaranja u ljude, koji objašnjava to (kako ga ti nazivaš), "antisocijalističko raspoloženje".
Čovekovo je pravo da bira hoće li dopustiti da ga čovek ujede za srce ili, eventualno, pas za ruku, pri čemu je - u kontekstu bezuslovne ljubavi - verovatno da se ovo drugo neće desiti.
Ljudi ne vole bezuslovno, izuzev dok su odojčad. A gladni su ljubavi.

Iskreno, ako sam stavljena pred izbor spašavanja odraslog čoveka ili životinje, spasila bih plemenitije biće. .

što bi rekla Vendi - konglomerat čiste prirode i razelektrisanih molekula

Zasto macku?

Nisam od tih tipova koji su spremni sve da urade za devojku ako je komunikacija otisla u pogresnom smeru.

Kupovina poklona i sl pa makar poklon bila i macka.

Mislim ako hoces hoces ako neces i to je u redu

U americi ima puno dating sajtova i agencija, naravno ...
I snimaju sta bi hteli , htele, sta nude i slicno, sta razmisljaju...
I postoji kategorija cat lady....
To ti je mnogobrojna kategorija zena, mladih i starih koje nikako da nadju pravog muskarca a obozavaju macke i imaju ih vise komada i pricaju sa mackama ili papagajima,
Ono u fazonu, kazi maco sta zelimo od muskarca, Eto ona me sve razume....Ne trazim puno...
Mi to tretiramo kao zena koja je pukla u svojoj emotivnosti i empatiji i patetici...

Kao student ja sam izbegavao studentkinje jugoslovenske knjizevnosti....zasto?
Pa zato sto kad krene prica sa njima, one pocnu o romanima i kako zele muskarca bas iz ovog romana , a sebe vide kao devojku iz ovog i tako jedno prica a drugo zeli , a trece kako se ponasa...

Kasnije je internet ucinio da skoro svaka zena na netu uvrti sebi u glavu da je nesto , a to blage veze nema sa onim sta je ustvari...

Zato kazem macku, da su studentkinje , rekao bih Knjigu Ana Karenjina....Rat i Mir....(studentkinje se kasnije opamete, izvozaju ih 3,4 puta i postanu kategorija uciteljice...)

- - - - - - - - - -

Kao prvo, ne valja svaku izjavu uzimati zdravo za gotovo. To ti je slično izjavi "Voleću te do kraja života" ... a da, pritom, itekako postoji (pod)svest o promenljivosti svega, pa i odnosa.
Kao drugo: why not? Mnogo je zdravije društvo u kome ljudi kažu šta misle, nego društvo licemernih.
Postoji i onaj momenat, vezan za razočaranja u ljude, koji objašnjava to (kako ga ti nazivaš), "antisocijalističko raspoloženje".
Čovekovo je pravo da bira hoće li dopustiti da ga čovek ujede za srce ili, eventualno, pas za ruku, pri čemu je - u kontekstu bezuslovne ljubavi - verovatno da se ovo drugo neće desiti.

Iskreno, ako sam stavljena pred izbor spašavanja odraslog čoveka ili životinje, spasila bih plemenitije biće. .

Koliko god mrzeo skoro sve u Srbiji , tacnije ne mrzim, ne mogu, a hteo bih...ali ne podnosim....opet zatvaranje vrata ljudima onemogucuje priliku da neko od njih pokaze da je drugaciji i da se ispravi...
A po mome je vredniji taj jedan nego pas ili bilo koja druga zivotinja....

Ej, ona prica i ima nick borac za prava zivotinja....
A i sadizam je preterani ekstrem.......

- - - - - - - - - -

Borcici ako das dobru priliku pokazace se dobro....

Nije ovo sadizam. Postavljanje "strasila" ima smisla da bi se psi lutalice uplasili od mesta gde je obor ovaca.
Ljudi koji drze ovce imaju velike probleme sa njima.

Ne znam ko je ovde bese pricao da je imao dedu koji je drzao po 300 ovaca i godisnje ubije po 100 pasa. Postavljao je valjda i nagazne mine i sta sve ne.:lol:

Zanimljivo, ali uopšte nisam precizirala ko je plemenitije biće.

Jasno je sta si mislila i ja nikada ne osudjujem ofc.

Medjutim, tuzna je cinjenica da ljudi druge ljude posmatraju kao potencijalne kretene koji im mogu uciniti nesto nazao, i prave projekciju u odnosu na one koji vec jesu tako nesto ucinili, a ne kao tudje sinove i kceri.

Suditi prema licnoj naklonjenosti, a ne prema nekom principu i moralnom nacelu je po meni jako lose, a ti to upravo cinis.

Plemenitije bice, eh...

Pa u ovakvom sistemu upravo plemeniti ljudi najvise i nagrabuse...

Sistem je los, ali to nije bitno izgleda. Najbitnija je licna satisfakcija...

I zanimljiv je tvoj termin, "odrastao covek".:lol:
Tu se pokazuje trulez sistema. Cim si odrastao automatski si nesto negativno, dok je bezuslovnost rezervisana samo za decu...

Poslednja izmena:

Dosta ljudi ima sindrom slomljenog srca ali ne zele da priznaju, a to ne mora nuzno da bude posledica m-z odnosa.

Zatim ratovi, krize i sve ostalo na ovim prostorima i post traumatski sindrom moze da bude uzrok da se devojke u ovom konkretnom slucaju zatvaraju u svoj svet iz nekog straha i sl

Mada slicno je i sa nama muskarcima

A drugo, ima dosta i foliranja pa kao da bi bio kul moras da imas sto prijatelja na fejsbuku a sve je to lazno prijateljstvo ili povrsno.

U americi ima puno dating sajtova i agencija, naravno ...
I snimaju sta bi hteli , htele, sta nude i slicno, sta razmisljaju...
I postoji kategorija cat lady....
To ti je mnogobrojna kategorija zena, mladih i starih koje nikako da nadju pravog muskarca a obozavaju macke i imaju ih vise komada i pricaju sa mackama ili papagajima,
Ono u fazonu, kazi maco sta zelimo od muskarca, Eto ona me sve razume....Ne trazim puno...
Mi to tretiramo kao zena koja je pukla u svojoj emotivnosti i empatiji i patetici...

Kao student ja sam izbegavao studentkinje jugoslovenske knjizevnosti....zasto?
Pa zato sto kad krene prica sa njima, one pocnu o romanima i kako zele muskarca bas iz ovog romana , a sebe vide kao devojku iz ovog i tako jedno prica a drugo zeli , a trece kako se ponasa...

Kasnije je internet ucinio da skoro svaka zena na netu uvrti sebi u glavu da je nesto , a to blage veze nema sa onim sta je ustvari...

Zato kazem macku, da su studentkinje , rekao bih Knjigu Ana Karenjina....Rat i Mir....(studentkinje se kasnije opamete, izvozaju ih 3,4 puta i postanu kategorija uciteljice...)

- - - - - - - - - -

Koliko god mrzeo skoro sve u Srbiji , tacnije ne mrzim, ne mogu, a hteo bih...ali ne podnosim....opet zatvaranje vrata ljudima onemogucuje priliku da neko od njih pokaze da je drugaciji i da se ispravi...
A po mome je vredniji taj jedan nego pas ili bilo koja druga zivotinja....

Ne mogu ja da sanjam sta ona zeli, niti da gledam u carobnu kuglu, niti to hocu.

Ako nije sa obe noge na zemlji ja joj ne mogu mnogo pomoci.

Jednom bi i mogao da joj poklonim macku ali da je ja cimam deset puta posle toga ne pada mi na pamet da me vuce za nos.

Poslednja izmena od moderatora:
To meni nije normalno, mislim da je cak i zakonom zabranjeno.
Jeste, ispada da je u mnogim slucajevima nelegalno braniti svoje stado ovaca od tudjih ljubimaca i pasa lutalica, ali zato nije nelegalno otvoriti pseci restoran i spremati ovako nesto.
5D-05-4851.jpg

Jasno je sta si mislila i ja nikada ne osudjujem ofc.

Medjutim, tuzna je cinjenica da ljudi druge ljude posmatraju kao potencijalne kretene koji im mogu uciniti nesto nazao, i prave projekciju u odnosu na one koji vec jesu tako nesto ucinili, a ne kao tudje sinove i kceri.

Suditi prema licnoj naklonjenosti, a ne prema nekom principu i moralnom nacelu je po meni jako lose, a ti to upravo cinis.

Plemenitije bice, eh...

Pa u ovakvom sistemu upravo plemeniti ljudi najvise i nagrabuse...

Sistem je los, ali to nije bitno izgleda. Najbitnija je licna satisfakcija...

I zanimljiv je tvoj termin, "odrastao covek".:lol:
Tu se pokazuje trulez sistema. Cim si odrastao automatski si nesto negativno, dok je bezuslovnost rezervisana samo za decu...

Ne mora značiti da svi, koji preferiraju društvo životinja, sude i projektuju.
Jednostavno - hoće im se.
Postoje i patološki slučajevi okruživanja životinjama (hordašanje), u kojima uopšte nije reč o ljubavi prema životinjama.

Nego, da si pred izborom da li da spasiš život, npr, pedofila- višestrukog silovatelja ili šteneta, za koga bi se opredelio?

O odraslima i deci nekom drugom prilikom. U žurbi sam.

Back