asocijalni... reagujemo samo ako su povredjeni oni koje volimo ili ako su napadnuti
Neko reguje za ljubimca, neko za partnera , nekoza roditelja, neko za sestru/ brata ali najvise reaguju za decu
Sa neke strane to su osobe,bica... koje zelimo da zastitimo ili kojima je potrebna nasa zastita.
Upravo to, asocijalni je samo korak od sociopatoloskog po naucnoj definiciji , a po mojoj je na neki nacin sociopatologija...
Ja priznajem da imam , radi logickog balansa i preciznosti, izmenjene definicije za psiho i sociopatologiju, pa su mi mnoge NORMALNE stvari sociopatoloske, a mnoge psihopatoloske su mi takodje sociopatoloske a ne psihopatoloske....
Antisocijalisticko je iskoristeno kroz nesvesno za stvaranje antisocijalnog....a kasnije je naravno kapitalizma sam po sebi forsirao antisocijalno jer mu to debelo odgovara...
Dokle god je normalno imati ovako izrazeno antisocijalno , to znaci nema ni drustvenih vrednosti nego se lepe preko medija i nema drustvenih vrednosti u smislu tekovina, pa imas drustvo koje propada...a moze ekonomski da raste, ali kao drustvo propada....
E tu se kapitalizam ne slaze sa drustvenim naukama....jer on uzima vitalnost novca kao nesto sto ocas posla moze da ozivi i drustveno i nacionalno i sve...
U prevodu, prodaj dupe za pare, a posle ti je lako da se pretvaras da si gospodin, da si uvek moralan bio i slicne stvari....
Kvazi moralnost je normalan oblik ponasanja kad se kapitalizam uzme kao osnova. Budi jednu godinu i prostitutka, a posle budi postovana majka ostalih 40...
Ono sto u razvojnoj psihologiji postoji kao onemogucujuci stav je da sve sto odradimo promeni nas dozivljaj sveta pa samim tim i stvarno vrednovanje...
To ne osete stariji njima mozes da prodajes MzaB, ali deca pokupe pa se tako vrati kazna...
Posle se roditelj cudi kako mu dete od dobro vaspitanih roditelja postalo drolja, narkoman, ili sta vec...
Ustvari je osetilo licemerje i nametanje laznog, a mlad organizam gleda da ostvari ostvarivo a ne da gradi kulu na laznom...samo slaboinicijativni organizmi zivotare....mlad organizam u sustini je u vecini slucajeva snazan i trazi snazne izbore...
Inace poslednja recenica je sustina motiva za kucne ljubimce...
Ja bih inace voleo da je motiv svest o prolaznosti zivota, jer ciklusi zivota ljubimaca su kraci od ljudskog pa je to prilika da se ljudski organizam suoci sa prirodnim fenomenima kao sto su bolest, nemoc i smrt...
Tako da bi voleo da su kucni ljubimci ekvivalent za pticu Fenix...
Ali se desava skoro totalno suprotno...
Da ne pomislite da je ona izuzetak...
Kazem , pisao sam o ovome pre deset godina i tada je odnos bio 99% onih koji imaju kucne ljubimce zastrane u idolopoklonstvo i psihopatologiju i preko nje u sociopatologiju preko tih ljubimaca...
Ono sto je sad ociglednije je javna sloboda nastupa takvih patoloskih stavova...
Tj sad vise nije cudno ni pljackati gladne, zedne , ostavljati ih da se smrznu, rugati se povredjenom ako nema auto i slicno...
- - - - - - - - - -
Nesto razmisljam ako uvedem pitanje, zelite li vi muskarci da budete kucni ljubimac zenama, posto se sve vise cuje takva ponuda od strane emancipatorki...da imaju slican odnos sa muskarcima i sa kucnim ljubimcima....da ih isto tretiraju, (ne seksualno, nego po paznji i po emotivnom statusu i odnosu)....da li je onda tema sigurno za muski kutak...
A uveo ja pitanje ili ne, prelivanje logike vam sleduje...znaci uvek ima prelivanja logike, tj prelivanja onog sto se desava na planu posla na plan kuce, na plan MZ odnosa, itd...i tako i prelivanje sa plana ekonomije na plan porodice i svih ostalih razmisljanja, takav je covek, sta mu je u glavi, to mu je u glavi...