Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
28232863_1792921207394579_1998003772_n.jpg

što sam vrednaaaa...:zkez:

a za sutra se dinsta ribanac...:zbalavi:

ne znam samo cemu oni silno jaki plamenici, vjerovatno za izlozbu. moze, ali nije to to

- - - - - - - - - -

inace, sve kvalitetno posudje dobro rasporedjuje toplotu, cepter kuva jos par minuta nakon

cepter je alfa i omega, van konkurencije...

ma bre ocu da kazemda moze i na ringli, naravno da je bolje na vatri u voku, al jaka stvar i ako je ringla, super se to spremi i tako
probala sam i jedno i drugo, nema razlike, osim sto je brze na vatri

Pogledajte prilog 479423
Pripremam sardinu sa povrćem...kuvaće se celu noć, naravno, napolju.

Јеси пробала тако да је скуваш са редовима лимуна између, преливену уљем?

Такође целу ноћ, или цео дан на тихо.

Као из конзерве, само укусније...

Ništa vode u šerpi od 5 litara je dve kile girica i oko kilogram raznog povrća. Tu je pola litre običnog i pola litre maslinovog ulja, malo sirćeta i začina. Krčkam na rešou u šupi, prošli put sam se zeznula i kuvala u kući, pomrli smo od smrada, pola godine nismo jeli ribu posle te avanture.

Ništa vode u šerpi od 5 litara je dve kile girica i oko kilogram raznog povrća. Tu je pola litre običnog i pola litre maslinovog ulja, malo sirćeta i začina. Krčkam na rešou u šupi, prošli put sam se zeznula i kuvala u kući, pomrli smo od smrada, pola godine nismo jeli ribu posle te avanture.

:lol:
kolko ulja...al normalno i u sardinama kupovnim ih ima.bice super sa tim povrcem

A slika gotovih sardina u povrću?
Šta posle radiš s tim? Mislim, kako pakuješ i čuvaš?

Ja sam pravila nešto tako od bele ribe dok je mm išao često na pecanje i imalo šta da se upeca. Ribu očistim od velikih kostiju, glava, repova, peraja (jel se tako zove?) isečem na komade, izmešam sa solju, složim u tegle, stavim po koje zrno bibera , kolut limuna odozgo, nalijem uljem da ogrezne i celu noć kuvam u teglama. Na kraju dolijem još ulja, jer ispari, da bude pokriveno, zatvorim tegle i ostavim još malo. Naravno isplati se samo kad je puna rerna. Sad nešto nema "domaće" ribe, a ja nemam naviku da kupujem belu ribu.

Nisu se raspale, sve su cele, nego sam vadila za svekrvu a ona ne voli to povrće pa zato ne deluje baš reprezentativno. Stavi se sirće da se ne raspadnu girice. I ne pliva skroz u ulju nego su one ispustile neku vodu pa je kao u saftu

Grašak s mesom
Cele sedmice nisam kuvala
Za vikend pravila musaku i od tad ništa
Oni kupovali a muž pravio ribu jedan dan
Mislila sam da pravim svadbarski kupus u nedelju ali oni neće
Kako mi ide na živce što ne znam više šta da spremam
Onda kad imam ideju mrtva sam i odustanem
Kolko je lakše kad dete odraste
Kad nema ručka snađu se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back