Na ovoj temi mozete postavljati pitanja iz Biblije...

Biblija nam govori o 3 Ilije.

Imamo Iliju Tesvicanina u Starom zavetu.

Iliju u Novom zavetu Jovana Krstitelja za koga Isus kaze da je on drugi Ilija.

Ocigledno je Ilija onaj koji nosi poruku Ilije.

I na kraju pred drugi Hristov dolazak i unistenje sveta vatrom,
Dolazi 3 Ilija.

Malahija 4,1 Jer, gle, ide dan, koji gori kao peć, i svi će ponositi i svi koji rade bezbožno biti strnjika, i upaliće ih dan koji ide, veli Gospod nad vojskama, i neće im ostaviti ni korijena ni grane.
Malahija 4,2 A vama, koji se bojite imena mojega, granuće sunce pravde, i zdravlje će biti na zracima njegovijem, i izlazićete i skakaćete kao teoci od jasala.
Malahija 4,3 I izgazićete bezbožnike, jer će oni biti pepeo pod vašim nogama u dan kad ja učinim, veli Gospod nad vojskama.
Malahija 4,4 Pamtite zakon Mojsija sluge mojega, kojemu zapovjedih na Horivu za svega Izrailja uredbe i zakone.
Malahija 4,5 Evo, ja ću vam poslati Iliju proroka prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji;

Kako prepoznati treceg Iliju?
Koje poruke narodu je imao 2 Ilija?

Setimo se zasto je Jovan bio ubijen.
Zbog koje poruke?

Bog je napredniji od svih danasnjih dostignuca :) Storio je zivot tela koja se krecu razmisljaju zive. Stvorio je suncev sistem galaksije slozene koje ni najveci naucnici ne kapiraju kako su nastale i i kako sve to radi ? :mrgreen:

Dakle Bog zeli da ljudi veruju u Njega i hoce da kaze ljudima kako su sve stvari koje stvore i bogatstvo nista za Boga :aha: Za Boga su svi najveci na svetu kao zrno peska nebitni danas jesu sutra se bacaju u pec :lol:

Sve sto covek stvori moze propasti i unistiti se za dan :) A Bozije reci i vera ostaju doveka i delotvorne su mocne zive :) Zato je Isus ponizio Hram u koji su se uzdali Izraelci i rekao sagradicu novi za 3 dana :)

Mislio je na sebe kad umre i posle 3 dana ustane nastace novi duhovni hram i vera u Isusa :)

Bog moze svakom coveku da da pun cup dijamanata ili zlata ali ne zeli jer zna da to ne vredi niti spasava i kvari ljudsku dushu i coveka :) Zato je Bog protiv vlikih bogatstva bahacenja i nepravde, tlacenja siromasnih kao sto je bio Faraon. :)

Faraon je bio bogat i imao je sve ali je bio zao los i mucitelj ljudi koji nisu Egipcani vec Boziji narod koji je u ropstvu bio samo zato sto je Bog tako zeleo da bude ne zbog toga sto je Egipat mogao da zarobi Izraelce.

Bog je dopusio da pate neko vreme i onda ih izbavi iz toga. : )

U sve to što tvrdiš rođače, poverovaćemo ti ako se taj tvoj Bog pojavi i obrati se nama nejakima i nedostojnima.

Tačka.

Sve ostalo su vam samo prazne priče i naklapanja.

A što je najgore, imate čak dvadesetak verzija ?

Zar to nije čudno ?

Da u manifestu ni jedne crkve nemamo barem približan opis BOGA ?

Prošlo je već dva milenijuma i više (koje je godine Mojsije izveo pastire iz Misira ), a ni danas niko ne zna kako u stvari taj naš BOG izgleda ?

Nema logike da ga niko do sada nije video, makar u svojim vizijama (ako je stvaran), i da ga niko nije opisao u tim tekstovima starostavnim ?

Kako nas je napravio prema sopstvenom liku , pretpostavljamo da nije ružan, da nema reptilsku glavu, ili glavu neke životinje, zveri.

Nema ni jednog valjanog razloga da nam se ne pokaže ?

Osim naravno, ako uopšte ne postoji, ako je izmišljen lik.

I vi nas ovde zamajavate, kako bi sebi stvorili posao, lak način da bez znoja lagodno živite .

Dok mi izgaramo u znoju lica svojega, i slušamo vaše bajke ?

E jeste ovaj narod prost i glup, neverovatno. Još kad vidim da se oni mladići samoubijaju upravo zbog slične priče ?

I da ćemo se na kraju do istrebljenja poklati u nekom možda već bliskom VERSKOM ARMAGEDONU ?

Zbog priče. Priče koju su dokoni pastiri smišljali kako bi zabavljali decu pred spavanje

Koliko je samo Ajnštajn bio u pravu ?

"Sve ima svoje granice, samo svemir i ljudska glupost nemaju. Za svemir nisam siguran, ali za LJUDSKU GLUPOST jesam "

Nas će izgleda baš ta LJUDSKA GLUPOST istrebiti sa ove prelepe planete.

Gospodo.
Ponovo vas zamoljavam pogotovo Rokenrola.
Ova tema nije predvidjena da iznosite vase stavove.
Vec da postavljate pitanja.
Ako zelite da sirite vasa uverenja i stavove, neslaganja, otvorite temu pa do mile volje.
Vec je prevrsilo svaku meru.
U suprotnom moracu da se obratim moderaciji.
Hvala.

Evo piranje,a tice se adventizma,a on ti je jako dobro poznat.
J. Vajt je 1894 tvrdila da veruje u dvojstvo.
Postoje njeni spisi u kojima to i stoji i ti su spisi bili aktuelni sve do 1931g.
Sta je sada sa tim spisima, zasto vernici adventizma nisu upoznati sa tim :?:

- „Mi hoćemo Svetog Duha, Koji je Isus Hristos.“ {Ellen White: Letter 66 April 10, 1894
par. 18} “We want the Holy Spirit, which is Jesus Christ.”

Ovo, automatski ponistava trojstvo, za koji su se kao i mnogi drugi, " zakacili" adventisti.

U sve to što tvrdiš rođače, poverovaćemo ti ako se taj tvoj Bog pojavi i obrati se nama nejakima i nedostojnima.

Tačka.

Sve ostalo su vam samo prazne priče i naklapanja.

A što je najgore, imate čak dvadesetak verzija ?

Zar to nije čudno ?

Da u manifestu ni jedne crkve nemamo barem približan opis BOGA ?

Prošlo je već dva milenijuma i više (koje je godine Mojsije izveo pastire iz Misira ), a ni danas niko ne zna kako u stvari taj naš BOG izgleda ?

Nema logike da ga niko do sada nije video, makar u svojim vizijama (ako je stvaran), i da ga niko nije opisao u tim tekstovima starostavnim ?

Kako nas je napravio prema sopstvenom liku , pretpostavljamo da nije ružan, da nema reptilsku glavu, ili glavu neke životinje, zveri.

Nema ni jednog valjanog razloga da nam se ne pokaže ?

Osim naravno, ako uopšte ne postoji, ako je izmišljen lik.

I vi nas ovde zamajavate, kako bi sebi stvorili posao, lak način da bez znoja lagodno živite .

Dok mi izgaramo u znoju lica svojega, i slušamo vaše bajke ?

E jeste ovaj narod prost i glup, neverovatno. Još kad vidim da se oni mladići samoubijaju upravo zbog slične priče ?

I da ćemo se na kraju do istrebljenja poklati u nekom možda već bliskom VERSKOM ARMAGEDONU ?

Zbog priče. Priče koju su dokoni pastiri smišljali kako bi zabavljali decu pred spavanje

Koliko je samo Ajnštajn bio u pravu ?

"Sve ima svoje granice, samo svemir i ljudska glupost nemaju. Za svemir nisam siguran, ali za LJUDSKU GLUPOST jesam "

Nas će izgleda baš ta LJUDSKA GLUPOST istrebiti sa ove prelepe planete.

Nista nevernika nece naterati da poveruje jer se on ukorenio u nevernost :mrgreen: i ne menja se :aha:

Isus je bio cinio cuda pa su opet sumnljali i ubili ga :) Nevernik je nevernik borac protiv vere u Boga ili sotonska sluga koja nikakav dokaz ne priznaje jer nece namerno da veruje Bogu i u religiju :)

Nisu iste oci vernika i nevernika :) I ne treba se oko vere respravljati sa nevernicima. Nista ne postizes osim da stvoris mrznju zbog misljenja :) Oni ostaju isti do unistenja od Boga. Pusti ih a ti veruj za sebe i ne ispoljavaj pred nevernikom svoja uverenja da te ne mrzi i mozda povredi - duhovno veruj u sebi i pricaj o veri sa vernikom :)

- - - - - - - - - -

Da li se djavo promenio za sve ovo vreme ? nije i nece nikada :) Oni znaju da su osudjeni od Boga i cekaju kaznu :) I zato su gnevni na Boga i veru njima nema spasa a za one koji zele da poveruju ima :) A kusaci ce proci isto koji nemaju zelje da veruju i priznaju Boga i njegova cuda vec sluze samo da iziazivaju vernike lazima i napadaju za sotonu :mrgreen:

Oni kad vide vernika automatski dobijaju napad i djavo im se javi na uho i kaze napadnite ga da ne prica o Bogu :lol: ili neku istinu koju djavo zeli da se ne zna :) kroz svoje sluge nevernike :)

Koristi te sto su na poziciji nekoj online i koji su pod njegovom voljom zavedeni :lol: Da se bori sa vernicima online :rotf:

Znam sve njegove trikove zato me i ne voli kao i njihovi sledbenici online :lol: oni su jedno :heart:

Poslednja izmena:
Nevernik se protivi svemu sto je Bozije kao sto se i demoni protive :mrgreen: ne mozes ti njemu dokazati nista cak i da gleda ocima cudo nece verovati za 2 h :rotf: Oci su im ne blazene nevernicke pune preljuba zla i ne mogu da vide kao vernik sto vidi jer su njima oci blazene :) Bog im je dao da vide ono sto nevernik ne moze videti sve da gleda sa teleskopom :lol:

Pa slušaj rođače, otac sam četvoro dece (koliko ih ti imaš, ako smem da pitam ?) , živim u skladnom braku, ne varam svoju suprugu. Nisam PRELJUBNIK i nisam ZAO čovek.

Živi sam dokaz da se može živeti bez tog tvog izmišljenog lika iz pastirske priče, KOGA JOŠ NIKO NIJE OČIMA VIDEO, NIT ĆE GA IKAD VIDETI.

I meni ne možeš ovde prodavati .uda za bubrege sinak, da bi ti to uspelo, potrebno je da završiš još jedan teološki, a mošda i filozofski fakultet pride.

I opet me nećeš ubediti da Ajnštajn nije bio u pravu!

Granica ljudske gluposti ne postoji!

Tačka.

Sprdacina :aha: Totalno nepostovanje svog Oca tvorca :lol:

Bog ih pusta kusa ljude da se usile pomisle nema Boga vise mi smo bogovi glavni i izbace svu zlocu i zgrese :mrgreen: i onda neka nevolja zadesi planetu - poplava, oluje uragani zemljotres :)

I tada se oni malo uplase i proslave Boga sete se da ga ima :aha:

Zasto mora tako ? :aha:

Da, da, time nas spuštaš na nivo pećinskog čoveka. Nazad pre 100.000 godina.

To tebi savršeno odgovara.

Da se prekrstimo i u pomoć pozovemo tog tvog izmišljenog lika iz pastirske priče.

Svaki put kad zagrmi ?

Kad osetimo zemljotres ?

Kad neki vulkan počne da bljije pepeo i vatru ?

Samo da te podsetim, da je od tog vremena prošlo mnogo godina sinak.

Da smo naučili ponešto i o prirodi, o zakonima fizike, o ćudima ove planete ?

NISMO VIŠE NEPISMENI !

Kapiraš ?

K
Pa slušaj rođače, otac sam četvoro dece (koliko ih ti imaš, ako smem da pitam ?) , živim u skladnom braku, ne varam svoju suprugu. Nisam PRELJUBNIK i nisam ZAO čovek.

Živi sam dokaz da se može živeti bez tog tvog izmišljenog lika iz pastirske priče, KOGA JOŠ NIKO NIJE OČIMA VIDEO, NIT ĆE GA IKAD VIDETI.

I meni ne možeš ovde prodavati .uda za bubrege sinak, da bi ti to uspelo, potrebno je da završiš još jedan teološki, a mošda i filozofski fakultet pride.

I opet me nećeš ubediti da Ajnštajn nije bio u pravu!

Granica ljudske gluposti ne postoji!

Tačka.

Eto hulitelj kako huli ,a Bog ti slepcu dao decu ,nisi ih ti stvorio ,zasto hulis??

KO je stvorio ovaj svet ,kako je nastao,sam od sebe ??

Da, da, time nas spuštaš na nivo pećinskog čoveka. Nazad pre 100.000 godina.

To tebi savršeno odgovara.

Da se prekrstimo i u pomoć pozovemo tog tvog izmišljenog lika iz pastirske priče.

Svaki put kad zagrmi ?

Kad osetimo zemljotres ?

Kad neki vulkan počne da bljije pepeo i vatru ?

Samo da te podsetim, da je od tog vremena prošlo mnogo godina sinak.

Da smo naučili ponešto i o prirodi, o zakonima fizike, o ćudima ove planete ?

NISMO VIŠE NEPISMENI !

Kapiraš ?

https://forum.krstarica.com/showthr...judi-pogodjeno-nevremenom-na-severoistoku-SAD

Kapiram :rumenko: :lol:

Vidis Bog odmah deluje i dokaze :aha: zasto ga izazivate na to neverom i hulama ? :mrgreen:

Mozda znate sve sto se moze znati o zemlji ali ne znate vise od Boga o zemlji koju je sam nacinio :) Ne znate da moze stvoriti razne vremenske nepogode :aha: Da su u njegovim rukama sve moci. Da je on stvorio sve vase znanje i dao vam je to da se igrate imate necim zabavljati i zivot vam ne bude dosadan :)

A Bog sto zna to vas maleni mozak ne mozete drzati u jednoj glavi svo Bozije znanje :lol: On je daleko inteligentniji i samo mozete ljudi moliti Boga da vam malo od tog znanja podari ili dopusti da znate. :)

Poslednja izmena:
Jov 42

1 Tada Jov odgovori Gospodu i reče:

2 Znam da sve možeš, i da se ne može smesti što naumiš.

3 Ko je to što zamračuje savjet nerazumno? Zato kažem da nijesam razumijevao; čudesno je to za me, te ne mogu znati.

4 Slušaj kad uzgovorim, i kad zapitam, kaži mi.

5 Ušima slušah o tebi, a sada te oko moje vidi.

6 Zato poričem, i kajem se u prahu i pepelu.

Sada ponovi ovo kao dobar hriscanin :mazi: da ti Bog oprosti hulu iz neznanja i obesti :aha: :rotf:

7 A kad Gospod izgovori one riječi Jovu, reče Gospod Elifasu Temancu: raspalio se gnjev moj na tebe i na dva prijatelja tvoja što ne govoriste o meni pravo kao sluga moj Jov. :manikir:

8 Zato sada uzmite sedam telaca i sedam ovnova, i idite k sluzi mojemu Jovu i prinesite žrtve paljenice za se, i sluga moj Jov neka se pomoli za vas, jer ću doista pogledati na nj da ne učinim s vama po vašoj ludosti, jer ne govoriste o meni pravo kao sluga moj Jov. :smeker:

Tako i vas hulnike Bog gleda i pusta da pricate i onda :sad2: :lol:

Poslednja izmena:

Back