Treba li otpustiti 200 000 drzavnih cinovnika u Srbiji?

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li otpustiti 200K cinovnika?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ovde neki vuku traume iz škole pa potenciraju samo otpuštanje prosvetara. :hahaha: A ima i onih koji su morali čekati red za doktora satima pa maštaju o otpuštanju zdravstvenih radnika. Sve su to lične i individualne pobude zbog loših iskustava.

Kao ucenik sam pretrpeo nasilje u osnovnoj skoli gde sam dobio samar od nastavnika geografije potpuno neduzan. Grupa ucenika se potukla na deset metara od mene i lik je iz cista mira prisao i povukao me za kosu ka toj grupi kada sam se otrgao lupio mi je samar, a ceo slucaj je ublazen pred mojim roditeljima pravdanjem da je on bio "malo nervozan" i "da ima problema kod kuce" i naravno tada je bio kao ***** pred mojim ocem dok se izvinjavao, a vrlo brzo mi je dao peticu iz geografije bez odgovaranja kako bi se na neki nacin izvinuo. Tako da daleko od toga da je u skolstvu sve bajno i sjajno.

Кој ће рацку Србији у дваеспрвом веку дипломате и амбасадори?

Па све амбасадоре треба моментално укинути. То су лезилебовићи већи чак и од проветних радника.

Јбт. амбасадори апсолутно ништа, али ништа не раде а имају гомилу привилегија из деветнаестог века!

Све њих треба гомњивом мотком. Просветаре треба тући обичном, а амбасадоре гомњивом мотком.

Ma najblje da se ukine država Srbija. Ajmo proleteri metle u ruke i to vam je dovoljno.

- - - - - - - - - -

Ovde neki vuku traume iz škole pa potenciraju samo otpuštanje prosvetara. :hahaha: A ima i onih koji su morali čekati red za doktora satima pa maštaju o otpuštanju zdravstvenih radnika. Sve su to lične i individualne pobude zbog loših iskustava.

Zentaju se od škole zato što ne mogu da "preskoče preponu".:rotf::rotf::rotf::rotf:

Просветари иначе и сада имају велике плате за свој нерад, па их треба додатно закинути за лову, плус све технолошке вишкове отпустити, а школе по малецним селима затворити и обезбедити школски певоз ђацима до најближе нормалне школе.
Јбг..не можемо само д аотпуштамо из пореске управе, а да нам просветари буду бели медведи.
Све је то иста багра. Чак, ови други су за нијансу већа багра.

A ima li viška kod vas u poreskoj upravi?

Otpustiti olos pa ovi sto ostanu morace da rade jer nema ko. A mislim da je malo precenjen broj politickih poltrona. Pa vama za drzavu ne rade samo sveze zaposleni. Vecina ih radi vise od deset godina. Tako da su to kadrovi nebitni za SNS.

Mnogi rade i preko 30 godina...

Tako da treba organizovati lutriju, strpati ih sve u torbu i izvlaciti.. pa koga izvuku da ostane bez posla.

Odmah treba iz lutrije izuzeti doktore, i ostale deficitarne.. a babe spremacice kojih ima milijarda i slicno .. taj nepismeni olos sve treba pootpustati.

Ala lupaš Čedo.

Čedo, taj što predaje geografiju mora prvo da završi geografski fakultet. To što to misliš da ćeš, ako nabiflaš dve, tri lekcije iz geografije, postati nastavnik iz geografije je dokaz da si uskih shvatanja i ništa više.

Da te upozorim, da ni svi nastavnici ni svi lekari nisu isti po nivou stručnosti i stepenu obrazovanja, ali svi mogu da zamene te "šalteruše" kako ih ti nazivaš, ali šalteruše njih ne mogu.

Да, али кад сам ја ишао у основну школу раних 00их већина наставница хемије су биле преквалификоване наставнице домаћинства.

Значи да се ипак ради у бифлању лекција.

Otpustiti olos pa ovi sto ostanu morace da rade jer nema ko. A mislim da je malo precenjen broj politickih poltrona. Pa vama za drzavu ne rade samo sveze zaposleni. Vecina ih radi vise od deset godina. Tako da su to kadrovi nebitni za SNS.

Mnogi rade i preko 30 godina...

Tako da treba organizovati lutriju, strpati ih sve u torbu i izvlaciti.. pa koga izvuku da ostane bez posla.

Odmah treba iz lutrije izuzeti doktore, i ostale deficitarne.. a babe spremacice kojih ima milijarda i slicno .. taj nepismeni olos sve treba pootpustati.

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Droid.

- - - - - - - - - -

Да, али кад сам ја ишао у основну школу раних 00их већина наставница хемије су биле преквалификоване наставнице домаћинства.

Ako takvih ima, trebalo bi ih pedalirati, pošto ti, ipak, nisi merilo da kažeš ko kakvu diplomu ima. Ali slažem se da je to biflanje lekcija.

ne lupaj. bar diplomiranih hemičara ima kamara...

Koliko mi je poznato imamo oko 800 000 ljudi koji rade za republicki budzet. Posto nam je budzet jedan od najjadnijih u Evropi, nasa drzava je mnogo jeftina. Mislim da bi dobro bilo da se otpusti 200 000 cinovnika.

Ne prosvetnih radnika, nego zaposlenih u ministarstvu i skolskim upravama. Ne policajaca nego kancelarijskih policajaca. Plavaca imamo jako malo. Ne sudija nego beskonacnog srednjoskolskog pomocnog kadra u sudovima. Da ne govorim o raznim agencijama i opstinskim zombi institucijama. Koliko ih je samo koji ne rade nista a platu primaju.

Ako ima je prosecna plata bar 200 eur dolazimo do racunice da bi se time na mesecnom nivou ustedelo 40 000 000 eur odnosno skoro 500 000 000 eur na godisnjem nivou.

5 milijardi eura za 10 godina.

Ja sam jedan od tih i mislim da je to rešenje ali nije dorečeno.

Treba otpustati sve redom izmisljene fotelje i funkcije...
U maloj opštini,jednoj od najnerazvijenijh u Vojvodini,predsednik skupštine,opštine i zamenici tuku ladno preko 1000e,a ostali zaposleni po političkoj liniji naravno,tuku oko 700e a ima ih 60.
Postoji čak i veće za projekte opštine,ej bato,veće za projekte u sirotinjskoj opštini,a u veću tri člana primaju po 65000 mesečno...
Direktor komunalca, socijalista,koji je sa srednjom školom pre ovog mesta vodio sportsku kladionicu i koju je zatvorio zbog neplaćanja doprinosa,poreza i ostalog...
A zaposleni u privatnim firmama te opštine uglavnom na proseku minimalca...

Koliko mi je poznato imamo oko 800 000 ljudi koji rade za republicki budzet. Posto nam je budzet jedan od najjadnijih u Evropi, nasa drzava je mnogo jeftina. Mislim da bi dobro bilo da se otpusti 200 000 cinovnika.

Ne prosvetnih radnika, nego zaposlenih u ministarstvu i skolskim upravama. Ne policajaca nego kancelarijskih policajaca. Plavaca imamo jako malo. Ne sudija nego beskonacnog srednjoskolskog pomocnog kadra u sudovima. Da ne govorim o raznim agencijama i opstinskim zombi institucijama. Koliko ih je samo koji ne rade nista a platu primaju.

Ako ima je prosecna plata bar 200 eur dolazimo do racunice da bi se time na mesecnom nivou ustedelo 40 000 000 eur odnosno skoro 500 000 000 eur na godisnjem nivou.

Zašto anketa nije JAVNA?
Da vidimo ko je zaokružio "NE"?

Da

Jedno 300 000 treba

Ajmo anketa da bude javna :kafa:

Ја кажем ДА

Маса тих који паре добијају преко буџета су или из агенција у којима се запошљавају страначки паразити. Ту је и неспособна бирократија која ти сваки пут каже фали ти један папир, посао 10 тих паразита може да ради једна особа са завршеном основном школом и тромесечним курском за компијутер.
:mafijas:

Treba otpustati sve redom izmisljene fotelje i funkcije...
U maloj opštini,jednoj od najnerazvijenijh u Vojvodini,predsednik skupštine,opštine i zamenici tuku ladno preko 1000e,a ostali zaposleni po političkoj liniji naravno,tuku oko 700e a ima ih 60.
Postoji čak i veće za projekte opštine,ej bato,veće za projekte u sirotinjskoj opštini,a u veću tri člana primaju po 65000 mesečno...
Direktor komunalca, socijalista,koji je sa srednjom školom pre ovog mesta vodio sportsku kladionicu i koju je zatvorio zbog neplaćanja doprinosa,poreza i ostalog...
A zaposleni u privatnim firmama te opštine uglavnom na proseku minimalca...

Njima po opštinama je najbolje od svih. Znam jednog predsednik mesne zajednice dupe ne pomera, a prima pare. Nije džabe Aleksandar Jovičić "zbrisao" da bi bio predsednik opštine. Treba jedna govnjiva motka za sve njih.

- - - - - - - - - -

Zašto anketa nije JAVNA?
Da vidimo ko je zaokružio "NE"?

Šta će ti javna anketa. Zna se ko je zaokružio "NE": Čeda, ...

Danas je tako da bez master diplome ( i to stvarne, ne kao nas prezident) ne mozes da predajes u skoli, a kako znamo i ta geografija, hemija,
matematika, srpski, engleski, likovno studira se minimuim 5 godina na drzavnim fakultetima da bi se dobila ta master diploma.
Njihova je plata posle 16-17 godina ozbiljnog skolovanja oko 45.000 dinara. Dodatnih prihoda nemaju.

- - - - - - - - - -

I ne treba smetnuti s uma da i mnogi sa tehnickih fakuleta ( elektrotehnika, masinstvo, gradjevina) rade kao nastavno osoblje, a zavrsili
su jako teske faksove sa zvanjem mastera. A rade u skolama zato sto u Srbiji odgovarajucih radnih mesta za ono sto su oni ucili , nema.

Kolega, tanka vam je racunica.
Svaki imbecil koji je zaposlen putem stranckih konkursa
od 2000. na ovamo mesecno kosta Srbiju u proseku 1000€.
To nisu samo plate nego i uzurpiranje poslovnog prostora,
trosak za namestaj, struju, grejanje, telefone, internet a
najvise kosta njihovo neznanje, nesposobnost i bahatost.
Sto se broja viska tice, ljudi od struke koji znaju kako
funkcionise upravni i javni aparat, kazu da Srbija da bi
bioloski opstala mora momentalno otpustiti 400 000
evidentiranih na platnom spisku budzeta.
Ti zderachi dzigerice ostatku zemlje kostaju godisnje
najmanje 4,5 – 5 mlrd €.
Dok god se to ne ucini, ni jedan politicar, stranka, Vlada,
nikakav ekonomski program nece spasiti Srbiju od konacnog
sunovrata.
Kuda sa 400 000 najurenih??? Isto tako kuda je oterano i
1 000 000 ljudi koji su bez obrazlozenja oterani sa posla
uvodjenjem djindjicevizma.
Naravno, jedna od mera treba da bude da niko ne moze
da bude zaposlen u organu uprave da nekim tralala
fakultetom a da prethodno na respektabilnom drzavnom
fakultetu ne polozi strucni ispit.!!!

Apsolutno treba, u upravo to sto si pomenuo:

- nepotrebne radnike
- one sa neadekvatnom skolskom spremom
- one primljene preko veze
- neradnike

Onima koji ostanu povecati platu na normalnu. I opet bi bilo velike ustede, ali bi ljudi koji ostanu da rade bili za to adekvatno placeni, a oni koji nisu zasluzili da rade bili bi javno kaznjeni.

Ovde vise nije samo stvar ustede u budzetu, mada to jeste najvaznije, vec i normalizacija stanja u drustvu, tj. javna i jasna poruka - radice vredni i koji znaju, neradnici i nezasluzeni dobice nogu u doope. Uz to, ti koji rade i znaju bice i nagradjeni. TACKA.

I nema nikakvih izvinjavanja niti iceg slicnog.

A kako znati koga da otpustis a koga ne? Vrlo prost sistem.

Svakom zaposlenom kazes: bices sef odeljenja (tipicno 5-10 ljudi), sve dobro delite TI i tim, sve sto je lose ide NA TVOJ RACUN (kao sefa). E sad, pod tim uslovom, napravi spisak onih koji ostaju da rade za tebe od trenutnih saradnika.

Kada se ovako postavi stvar, da si sef odgovoran u potpunosti za rad i ucinak svog tima (znaci greske SU TVOJE, zasluge TVOJE I TIMA), onda ce svako da odabere samo najbolje/najvrednije od svojih kolega. I nema greske.
Das ovakvu anketu svima, sravnis rezultat i garantujem da ce liste "same da se sloze", tacnije vecina zaposlenih ce tacno da odabere one koji znaju i rade, a otpasce neradnici i neznalice.

I onda samo otpustis one koji nisu na tim listama, i uopste ne razmisljas.
Paralelno sa ovim bih resio i pitanje ovih ekspres diploma nikad-cuo "univerziteta" koje su postale praksa u Srbiji, jer to sve jako utice i na kvalitet rada i tretman zaposlenih (od kojih neki znaju a neki pojma nemaju, a kao imaju isti stepen obrazovanja i strucnosti).

Eto, ja bih to tako resio.

Naravno, kako kolega pomenu, otpustanja NIKAKO ne smeju biti linearna, tipa svuda po 20% jer je to najveca moguca glupost. Treba otpustati ako treba i 80% tamo gde ne treba, A ZAPOSLITI ako treba i 50% od postojecih zaposlenih tamo gde nedostaju ljudi. Na taj nacin bi se izvrsila pomenuta normalizacija stanja, a ne da jedni 'lade do besvesti, a drugi rintaju kao konji (a sto se desava, znam licno primere).

I, da se ja pitam, to bi bio prvi korak u normalizaciji stanja i odnosa u drustvu u ovoj, sada vec krajnje (u tom smislu) BOLESNOJ, Srbiji.

Apsolutno treba, u upravo to sto si pomenuo:

- nepotrebne radnike
- one sa neadekvatnom skolskom spremom
- one primljene preko veze
- neradnike

Onima koji ostanu povecati platu na normalnu. I opet bi bilo velike ustede, ali bi ljudi koji ostanu da rade bili za to adekvatno placeni, a oni koji nisu zasluzili da rade bili bi javno kaznjeni.

Ovde vise nije samo stvar ustede u budzetu, mada to jeste najvaznije, vec i normalizacija stanja u drustvu, tj. javna i jasna poruka - radice vredni i koji znaju, neradnici i nezasluzeni dobice nogu u doope. Uz to, ti koji rade i znaju bice i nagradjeni. TACKA.

I nema nikakvih izvinjavanja niti iceg slicnog.

A kako znati koga da otpustis a koga ne? Vrlo prost sistem.

Svakom zaposlenom kazes: bices sef odeljenja (tipicno 5-10 ljudi), sve dobro delite TI i tim, sve sto je lose ide NA TVOJ RACUN (kao sefa). E sad, pod tim uslovom, napravi spisak onih koji ostaju da rade za tebe od trenutnih saradnika.

Kada se ovako postavi stvar, da si sef odgovoran u potpunosti za rad i ucinak svog tima (znaci greske SU TVOJE, zasluge TVOJE I TIMA), onda ce svako da odabere samo najbolje/najvrednije od svojih kolega. I nema greske.
Das ovakvu anketu svima, sravnis rezultat i garantujem da ce liste "same da se sloze", tacnije vecina zaposlenih ce tacno da odabere one koji znaju i rade, a otpasce neradnici i neznalice.

I onda samo otpustis one koji nisu na tim listama, i uopste ne razmisljas.
Paralelno sa ovim bih resio i pitanje ovih ekspres diploma nikad-cuo "univerziteta" koje su postale praksa u Srbiji, jer to sve jako utice i na kvalitet rada i tretman zaposlenih (od kojih neki znaju a neki pojma nemaju, a kao imaju isti stepen obrazovanja i strucnosti).

Eto, ja bih to tako resio.

Naravno, kako kolega pomenu, otpustanja NIKAKO ne smeju biti linearna, tipa svuda po 20% jer je to najveca moguca glupost. Treba otpustati ako treba i 80% tamo gde ne treba, A ZAPOSLITI ako treba i 50% od postojecih zaposlenih tamo gde nedostaju ljudi. Na taj nacin bi se izvrsila pomenuta normalizacija stanja, a ne da jedni 'lade do besvesti, a drugi rintaju kao konji (a sto se desava, znam licno primere).

I, da se ja pitam, to bi bio prvi korak u normalizaciji stanja i odnosa u drustvu u ovoj, sada vec krajnje (u tom smislu) BOLESNOJ, Srbiji.

Vlada Srbije ima 40 000 cinovnika - visak 25000
U zdravstvu ima 40 000 nemedicinskog osoblja viska
EPS ima 40 000 zaposlenih - visak 25 000
Obrazovanje - visak 25000 nenastavnog osoblja
Agencije kao paradrzavne institucije totalno ukinuti i sve oterati na ulicu.
itd itd a lokalne samouprave i komunalne tvrtke ......
stiglo bi se i do pola miliona viska.
Da li mozete zamisliti kako bi ova zemlja funkcionisala kada
bi pola miliona fah-idiota i partijskih imbecila bilo nogirano i
jos treba da dobiju zabranu zaposljavanja na drzavni posao za zivota.!!!

Vlada Srbije ima 40 000 cinovnika - visak 25000
U zdravstvu ima 40 000 nemedicinskog osoblja viska
EPS ima 40 000 zaposlenih - visak 25 000
Obrazovanje - visak 25000 nenastavnog osoblja
Agencije kao paradrzavne institucije totalno ukinuti i sve oterati na ulicu.
itd itd a lokalne samouprave i komunalne tvrtke ......
stiglo bi se i do pola miliona viska.
Da li mozete zamisliti kako bi ova zemlja funkcionisala kada
bi pola miliona fah-idiota i partijskih imbecila bilo nogirano i
jos treba da dobiju zabranu zaposljavanja na drzavni posao za zivota.!!!

:ok:

Mogu. Od ustedjenih para kupi se jedan dobro osmisljen informacioni sistem za par miliona evra i sve sljaka skoro pa automatski.

A koliko bi sve funkicionisalo brze i efikasnije bez tih pola miliona smetaca.

Samo vas slušam.

Niko da se zapita kome bi mogla da odgovara ovakva situacija u Srbiji. Sitnim službenicima i krupnim političarima?

Ne budite deca, nekome ovo na globalnom nivou odgovara - urušena privreda, ogromna brojka zaposlenih u državnom aparatu, jeftina radna snaga, bela kuga, vojna nemoć.

Dokle će ovo trajati? Verovatno dok sve ne pređe u vlasništvo stranaca, kao u Španiji, u kojoj je Evropa dopustila fašizam sve do sredine 70-tih godina prošlog veka da bi potom su stranci sve otkupili.

Kako im se odupreti? Pa promene su već počele. Prema statistici 50% mladih ispod 30 god. je nezaposleno. Čudno? Nimalo. Većina te grupacije radi virtuelne poslove preko Interneta i, kako čuh od više njih, potpuno su svesni koliko malo radnih dana je potrebno da se prosečna srpska plata zaradi preko neta. Ko ne veruje nek obrati pažnju zašto i kako vam neko dete od 22 isprazni bankomat ispred nosa.

Kako ih skinuti sa repa? Verovali li ne, sve šanse su na našoj strani. Za razliku od visoko razvijenih EU zemalja, Srbija nema privredu i fabrike, pa će se ljudi prirodnim putem a i mnogo lakše zapošljavati na virtuelnim zanimanjima a da država ne mora da lupa glavu šta da se radi sa velikim fabrikama.

Pa ko će onda da plaća porez, zdravstvo, školstvo, vojsku, policiju? Sve manji broj starijih radnika koji ne žele da se prekvalifikuju na virtuelna zanimanja - i što je najvažnije - mladi ne žele da kroz uplatu doprinosa 57% bruto plate i njihovog rada ide nekom drugom.

Šta će biti sa srpskom državom i državnošću?
Pa država će pokušavati da naplaćuje sve veće akcize, kazne za sve i svašta, porez po kilogramu izmeta prošlog kroz vašu WC šolju, ali to već za 3-4 godine neće biti dovoljno da se isplate plate za ovih 800.000 državnih pijavica, pa će se državi službenici sami međusobno pojesti, kao u prirodnom lancu ishrane - veći jede manjeg.

Državnost Srbije je ovim gore stvarno dovedena u pitanje, ali ja mislim da ipak ima prijateljskih zemalja koje pritom imaju veliki interes da nas kao brane a ustvari da nas upotrebe da lajemo na neokapitaliste pod njhovom zaštitom.

Zašto ne napravimo 6. oktobar i izbacimo 600.000 državnih pijavica? Nemoguće! Znate li koliko je para zarađeno na mitu za njihovo zapošljavanje - e ti gmazovi će opstruisati njihovo otpuštanje da se ne bi došlo do njihovih mutnih radnji.

I na kraju, najvažnije pitanje - ko su oni? Jednostavno, oni čije smo planove pokvarili u oba svetska rata, oni koji su posle prelaska naših pradedova preko albanskih planina proglasili srpski narod za eksperimentalno meso za sve nove eksperimente in vivo.

- - - - - - - - - -

:ok:

Mogu. Od ustedjenih para kupi se jedan dobro osmisljen informacioni sistem za par miliona evra i sve sljaka skoro pa automatski.

A koliko bi sve funkicionisalo brze i efikasnije bez tih pola miliona smetaca.

Osnovni uslov da se kupi ili napravi dobro osmišljen informaconi sistem je da on ne bude zasnovan na Microsoft tehnologijama (ni na Desktop računarima ni na serverima) koje su preskupe a pritom imaju šupljine koje omogućavaju državnu i tehnološku špijunažu na neverovatno lak način.

I, da, ako poslove državne uprave automatizujemo s pomoći Microsoft tehnologija može lako da se desi da nas košta skuplje na dugom štapu.

Back