Pokušao sam da razumem one koji se rugaju i koji ruše spomenike.Ali ne mogu.
Ne retka je pojava da se ruše spomenici,koji obeležavaju nečiju ogromnu tugu ili slavu,kao da se brisanjem nekih od njih može zaboraviti neki rat,nečija tuga,bilo kakva emocija.Takve sebične i malodušne potrebe tih rušilaca postoje,ali ko može da ih odobri.Za neki postupak postoji i potreba za oproštajem i oproštaj,ali se ne može zaboraviti,jer on postoji,u vremenu,u prostoru.
Tako i ja,ako bih se odrekao nekih,bilo kojih,mojih emocija,odrekao bih se dela sebe,dela sopstvenog bića.
Umetnost,nije nikakva posebna nadarenost,umetnost je puka sposobnost izražavanja emocija,bilo to izražavanje,slikom,bilo rečju,muzikom,plesom ili na ma kako drugačiji način.O ukusu umetnika se ne raspravlja iz prostog razloga što svaka jedinka drugačije vidi i doživljava jednu te istu pojavu.
Ova skulptura nije mojih ruku delo,niti fotografija,ali je deo mojih emocija,u datom vremenu i datom mestu,i govori tačno o mnogim mojim emocijama za koje bih utrošio i hiljade reči i opet ne bih to iskazao kako sam osećao,i zato se ne odričem tih mojih emocija,jer su moje lično i draže su mi nego bilo čije,pa makar i u veselijem tonu prikazane.