Baby Yoda
Contributor
- Poruka
- 21.753
Interesuje me da li je nauka objasnila način na koji čovek pročita rečenicu (ponavljam pročita, ne čuje) , a zatim je prevede sebi na maternji jezik da bi je razumeo. Na koji način čovek prevodi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najbolje se prevodi kada se tekst poima bez prevodjenja, vec kao maternji , iz prve ruke.Kao takav se oblikuje u zeljeni jezik i iznosi.
Okej, hajde da preformulišem pitanje. Ako profesor kaže studentu, prevedi mi tekst sa Srpskog na engleski, kako ljudski mozak pristupa zadatku?
Najbolje se prevodi kada se tekst poima bez prevodjenja, vec kao maternji , iz prve ruke.Kao takav se oblikuje u zeljeni jezik i iznosi.
Meni je potrebno razumevanje kako mozak uopšte obrađuje ono što pročita i kako ga pretvara u identičan oblik drugog jezika. Taj sam proces, ako je to nauka uopšte objasnila.
Prvo dobro poznavanje oba jezika.Znaci mozgu je potrebno znanje,ako to nema,nemoze nista uraditi,t.j. ta osoba.Mozak od rodjenja uci i onda tako i reaguje.Mnogo veci naucnici koji ispituju mozak,bi mozda mogli donekle da ti odgovoreo tome.Okej, hajde da preformulišem pitanje. Ako profesor kaže studentu, prevedi mi tekst sa Srpskog na engleski, kako ljudski mozak pristupa zadatku?
Dje me nadje, ja ne umem da zbrajam na nemackom, uvek se zayebem i onda lepo poluglasno, zbrajam , brojim, sabiram , oduzimamNegde sam pročitao da poliglota najbolje zna
onaj jezik na kome broji novac !
Zavisi sta covek prevodi. Ja sam prevoditeljkaPrvo dobro poznavanje oba jezika.Znaci mozgu je potrebno znanje,ako to nema,nemoze nista uraditi,t.j. ta osoba.Mozak od rodjenja uci i onda tako i reaguje.Mnogo veci naucnici koji ispituju mozak,bi mozda mogli donekle da ti odgovoreo tome.
Okej, hajde da preformulišem pitanje. Ako profesor kaže studentu, prevedi mi tekst sa Srpskog na engleski, kako ljudski mozak pristupa zadatku?