alkohol i dejstvo

pa ta svest dok smo pijani, sve nam je jasnije, mozda je tema i za filozofiju i za zdravlje.
Da li je mozak vise svesniji i stvari gleda kako zaista jesu, znate ono stanje kada ste pijani pa sta vas briga sta drugi misle?

To je veoma subjektivan osećaj, dok se ti kao pijan osećaš kao neki filozof i padaju ti genijalne ideje na pamet, trezne osobe oko tebe će te u najviše slučajeva gledati kao budalu dok im izbacuješ svoje genijalnosti :lol: Alkohol usporava recepciju informacija preko svih nama dostupnih čula, pa samim tim sužava i svest. Takođe, usporava i samu brzinu misli. Jedina, za mnoge "dobra", stvar kod alkohola je ta što zbog tog sužavanja svesti, mnoge brige i periferna razmišljanja, koja su uvek prisutna, poput "ko će šta pomisliti" ili "neće biti para za račune" nestaju kada si pijan, pa si samim tim mnogo opušteniji... Zato ljudi preferiraju alkohol u odnosu na probleme koje ostavljaju za neki drugi put...

Tačno je ali za osobe koje imaju slabu cirkulaciju krvi jer alkohol povećava cirkulaciju. I naravno do neke granice. Kad se pretjera u piću intelektualne sposobnosti slabe. To će najbolje elaborirati ribar. :lol:

Alkohol koriste samo ljudi skloni drogama koji nemaju hrbrosti da uzmu nešto bolje. To je moje mišljenje. A da je to dno-dna od droga: dokaz je činjenica da se od alkohola svijest zamračuje. Nijedno veliko djelo umjetnosti ili ne znam čega, filozofije, nije sa predgovorem: "alkohol mi je pomogao da dođem do ovih znanja".

Pa alkohol mu dodje ko neka vrsta droge. Tacno je da radis nesto sto bez njega ne bi, kazes neke stvari koje nikad trezan ne bi rekao, dodje ti ko tabletica za smelost. Medjutim alkohol, ko alkohol....udari te u centar za motoriku, memoriju, poremeti ti procese u mozgu i nisi sam svoj, pa onda krece neko ponasanje ko da si visestruka licnost. Mislim da covek u alkoholisanom stanju ne predstavlja sebe, ne ispoljava svoju pravu licnost vec da to radi zbog nekakvog poremecaja u mozgu pod dejstvom alkohola. Pa neko se obeznanjen od alkohola upisa u gace. Ne verujem da mu je to u treznom stanju bila potajna zelja.

Pa alkohol mu dodje ko neka vrsta droge. Tacno je da radis nesto sto bez njega ne bi, kazes neke stvari koje nikad trezan ne bi rekao, dodje ti ko tabletica za smelost. Medjutim alkohol, ko alkohol....udari te u centar za motoriku, memoriju, poremeti ti procese u mozgu i nisi sam svoj, pa onda krece neko ponasanje ko da si visestruka licnost. Mislim da covek u alkoholisanom stanju ne predstavlja sebe, ne ispoljava svoju pravu licnost vec da to radi zbog nekakvog poremecaja u mozgu pod dejstvom alkohola. Pa neko se obeznanjen od alkohola upisa u gace. Ne verujem da mu je to u treznom stanju bila potajna zelja.

pomešala si ovde dve stvari.. jedno je kad dobiješ hrabrost da uradiš nešto što trezan ne smeš... a drugo je kada ti se nešto nesvesno omakne.. :lol:
ja baš mislim da pijan čovek upravo pretstavlja pravog sebe, tada je oslobođen svih spoljašnjih uticaja, radi i govori samo ono što želi i zaista misli, ne misleći o tome kako će drugi na to gledati...

što se uvodnog posta tiče.. mislim da se tu misli na neko pripito stanje... kod patos pijanog čoveka može da radi samo potsvest, svesti tu nema...

pomešala si ovde dve stvari.. jedno je kad dobiješ hrabrost da uradiš nešto što trezan ne smeš... a drugo je kada ti se nešto nesvesno omakne.. :lol:
ja baš mislim da pijan čovek upravo pretstavlja pravog sebe, tada je oslobođen svih spoljašnjih uticaja, radi i govori samo ono što želi i zaista misli, ne misleći o tome kako će drugi na to gledati...

što se uvodnog posta tiče.. mislim da se tu misli na neko pripito stanje... kod patos pijanog čoveka može da radi samo potsvest, svesti tu nema...

Odma cu da te demantujem:D kad bejah mlado devojce , bile su tu neke zurke, muvanje zezanje, provod...naravno i alkohol. Svi smo sljokali, nije tu bilo nikakvog podvajanja. Jednom ti ja onako nacvrcana( podmetnuli mi dusmani:D) krenem neutesno da cmizdrim zato sto su umrle Sofka i Kostana (junakinje iz dela pisca Borisava Stankovica ). To mi palo i gotovo. Kakve to veze ima sa zivotom? Sad mi smesno kad se setim tih nekoliko likova sa zurke koji su tugovali sa mnom , saosecali , duboko patili:D

Odma cu da te demantujem:D kad bejah mlado devojce , bile su tu neke zurke, muvanje zezanje, provod...naravno i alkohol. Svi smo sljokali, nije tu bilo nikakvog podvajanja. Jednom ti ja onako nacvrcana( podmetnuli mi dusmani:D) krenem neutesno da cmizdrim zato sto su umrle Sofka i Kostana (junakinje iz dela pisca Borisava Stankovica ). To mi palo i gotovo. Kakve to veze ima sa zivotom? Sad mi smesno kad se setim tih nekoliko likova sa zurke koji su tugovali sa mnom , saosecali , duboko patili:D

uopšte me nisi demantovala, nego samo potvrdila moju teoriju... :D razmisli još jednom zašto si plakala zbog nečije tužne sudbine... ;)

uopšte me nisi demantovala, nego samo potvrdila moju teoriju... :D razmisli još jednom zašto si plakala zbog nečije tužne sudbine... ;)

Da je nastavila da pije, možda bi i pesmu napisala.

Alkohol daje lucidne misli, ali sve treba dozirati jer ima kontraefekat.
Nisam zagovornik pijančenja, ali verujem da je alkohod u prošlosti služio i kao sedativ i kao antidepresiv.
Taj lek je stigao na loš glas zbog budala koje nisu znale šta je dosta.

Da nije tu bili i marihauane na tu žurku? Znam odgovor unaprijed,

aa uhhh kakav trip...:super:

kad smo pijani udjemo u drugu frekvenciju, mir, pijanstvo je mir u glavi, kao sto svako uzivanje donosi mir, posle sexa, kad se najedemo itd. Kad smo mirni
onda sve sto je u polusvesnom ili nesvesnom izlazi na povrsinu, sta god to bilo, takodje, ako nismo razvaljeni, mozemo sebe i svet oko sebe jasnije da vidimo, opet zahvaljujuci toj mirnoj frekvenciji u glavi, otud ta svest o kojoj valjda pricas, ona postoji u nama kao sastavni deo nas ali posto nas zivot cini nemirnim onda retko uspevamo da je osetimo i zivimo

Back